поредната тема за общи приказки на последното място, което искам да видя като говорилня. БС няма с какво да помогне на морето, освен ако някой не пусне карта на съкровището при залива Виго например. НРазбирам желанието на един милион потребители да си изплакнат душата от държавата, която работи срещу тях, но Империал не е изповедник. Аз още по-малко.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да спасим Рила
Collapse
X
-
Thorn написаРазрешение за строеж, макар и малко странно получено - има. Строи се лифт - при това усилено. Хората, които го правят са "сериозни", влагат много пари, имат пълната подкрепа на Община Сапарева баня и на местното население, което забогатява от продажба на каменисти и неплодородни ниви в Паничище. МОСВ има забележки, но не принципни.
Сори, ще го бъде..
Комитета по горите издава заповед за право на ползване на общината при условие, че не се предоставя на трети лица. Сега точно трети лица строят.
Пътя до х.Пионерска се разширява без ДОВОС и оценка по съвместимост с НАТУРА 2000 и заема части от Национален парк Рила, без да е дадена концесия.
Планът за управление на парка, не разрешава строеж на нови лифтове и писти. (приет от МС през 2003 година, ако не се лъжа)
Независимо кой и колко се очавка да спечели (основно руската мафия) и кой какви забележки (?) има и дали са принципни (подкупа по принцип е отказ от принципа ,
няма да го бъде
особено ако българите си уважаваме законите и се себеуважаваме.
Дон Реба написаабе все съм се чудел, като всички толкова са против застрояването на природата, кой по дяволите ползва хотелите и ски влековете? да не са предрешени марсианци?
А иначе е една далверка между мафията-банките-клиент чрез заем- банка - отново мафията. викат му препиране на мръсни пари. България пере най-добре - това е подходящият девиз на родината за последните 5 години.
Thorn написаА специално за Странджа бях на страната на местното население. Природен парк Странджа, в разрез със закона нямаше определени граници. Излизаше, че опира в морето и обхваща землищата на крайбрежните села. Жителите на Царево искаха да си строят на брега, а не да ликвидират целия парк, обхващащ цялата планина.
Отделен е въпросът за начина на застрояване на крайбрежието, но там проблемът е друг и е свързан с фактори действащи по целия бряг, а не само в Странджа. С две думи - ако се отказваше застрояване, не би трябвало основание за това да е, че територията е в ПП Странджа, защото всъщност никой не знае коя е тя.
На скиците на ОСЗГ Царево не излизаха никакви ограничения върху имотите, защото като не са очертани границите не може да се каже, че имот Х е свободен, а имот Y трябва да се ползва само в съответствие с плана за управление на парка.
Изобщо гърмяща смес от чиновническо безхаберие, местна алчност, големи парични интереси, политика и екоталибанщина.
А парка си има ясна граница, гарантирам ти, това ми е професията. Това, че общинската комисия по земеделие и гори не си е свършила работата не е вина на парка, а на кмета на Царево (все пак им плащал заплатите) а може би Петко А. (и неговите съветници) е имал и специален интерес да не са отразени границите на защитените територии както изискваше закона.
Отдавна не вярвам на приказките за местните хора - всички земи които могат да се застроят са изкупени отдавна. Местните скачат за земи които нито някой ще иска да купи, нито някой ще им позволи да се застроят. Просто местната мафия ги използва за да си прокара интереса. В момента новият ОУП предлага да се застроят основно общински земи (голф игрище и летище) и да се узакони незаконното строителство край с. Варвара.
Thorn написаИмам основание да употребявам такива думи. Доста "еколози" са некомпетентни, недиалогични, нелогични, противоречиви и нахални. Отделно когато са и подкупни, но това е вече за шефовете им.
Comment
-
Голф игрища и летище в Царево ? На свинче-звънче... Много любители на голфа се извъдиха в българия, нещо. Направо си е за смях- такива игрища, се строят вече под път и над път. Кому е нужно това- колко от чужденците ще се хванат да ги ползват ? Щото ясно, че наш Ганьо му дреме за такива игри...Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Дон Реба написаабе все съм се чудел, като всички толкова са против застрояването на природата, кой по дяволите ползва хотелите и ски влековете? да не са предрешени марсианци?
Никога не бих спал в тези новите, модерни хотели за по 2-3000 хиляди души. Дори и да живеех в блок, пак не бих стъпил на такова място, дори и да е без пари. Не разбирам логиката да живееш в панелен блок от 15 апартамента и да отидеш да почиваш в друга държава в блок/хотел/ с 800-900 апартамента. Бих платил 10кратно повече/правил съм го не веднъж/, за да спя в гора, джунгла, дъждовна гора, над водата, сред животните, в резерват и т.н., но никога в някаква пародия на почивна база от 1000 стаи с лифт. Мерси, явно съм се родил на неправилното място.
Thorn написаИмам основание да употребявам такива думи. Доста "еколози" са некомпетентни, недиалогични, нелогични, противоречиви и нахални. Отделно когато са и подкупни, но това е вече за шефовете им.
И Левски е имал чисто човешки черти - убивал е други хора, когато се е налагало, задявал се е с момите... , но е имал светъл идеал. Също както и еколозите. Какви идеали преследват дебеловратите слуги на номенклатурата? Мисля, че е пределно ясно. Безкрайно съм изумен, че хора които нямат пряк икономически интерес от унищожаването на природата ни, се застъпват за тези които я унищожават и с парите си купуват часовници за 50-60 000 лева.Докторите казват - алкохола е враг, Господ казва - обичай врага си!?
Comment
-
Напълно съм съгласен ,че в строежи се перат най-лесно пари.
В строеж никога неможеш да докажеш какво количество материали е ползвано.
По нашето любимо Черно море хотелите не са на случайни хора не всеки може да си позволи да си построи хотелче върху пясъчна дюна ....
И ако някой в нашата любима страна се запита "Аджиба от къде тези хора намериха парички за тези хотели?" ще ми е много интересно какво ще стане.А и нека незабравяме факта ,че някогашните мутри вече са добре кустюмирани джентълмени.Ще направя каквото мгоа да популяризирам петизията.Една страна, един народ, еднинна вяра - Нов живот, една любов, но без предел, една борба, но със свята цел! http://www.vbox7.com/play:5d39112b
Comment
-
Док Холидей написано преди да я популяризираш си оправи грешките в мнението )
подписът ми напомня на ein reich, ein volk, ein fuehrer
Фюрер=мутра.С тази ризлика, че мутрата не знае к`во е фюрер.Снощи по БТВ гледах "Малкия коментар".Изпитваха децата що е "Вожд".Едно от тях каза:
"Аз уча в английско училище и там такива думички не учим"
Тъй че, Лошо няма. Ще се опитаме да спасим тази загубена кауза. :nod: :nod: и ще се молиме за Цунами+9-та по РихтерТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Parabellum написаЧе, к`во му е на фюрера?
Фюрер=мутра.С тази ризлика, че мутрата не знае к`во е фюрер.Снощи по БТВ гледах "Малкия коментар".Изпитваха децата що е "Вожд".Едно от тях каза:
"Аз уча в английско училище и там такива думички не учим"
Тъй че, Лошо няма. Ще се опитаме да спасим тази загубена кауза. :nod: :nod: и ще се молиме за Цунами+9-та по РихтерДокторите казват - алкохола е враг, Господ казва - обичай врага си!?
Comment
-
Agobot написа
И Левски е имал чисто човешки черти - убивал е други хора, когато се е налагало, задявал се е с момите... , но е имал светъл идеал. Също както и еколозите. Какви идеали преследват дебеловратите слуги на номенклатурата? Мисля, че е пределно ясно. Безкрайно съм изумен, че хора които нямат пряк икономически интерес от унищожаването на природата ни, се застъпват за тези които я унищожават и с парите си купуват часовници за 50-60 000 лева.
конкретно за еколозите да ти кажа не ми се говори, твърде глупаво би било да се влиза в спор при толкова различни платформи.
Comment
-
Обикновена склонност на повечето хора в течение на разговор с неопределена посока, да забият в трета глуха."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
дон Реба написасветлия идеал, това е общото.
Ако се погледне реално, направеното от Вас сравнение намеква, че "който има светли идеали, той убива много повече хора от реалистите". Мисъл, която няма никакво реално покритие, защото идеалистите са огромно множество, повечето от тях не навреждат никому с нищо. Докато хитлеровците се броят на пръсти и е явно, че вредата, която нанасят, не се дължи на идеализма, а на нещо друго. Поради тази причина сравнението между някакво екологично движение и национал-социализма само на базата на "идеализъм" е смешно, защото това не е никаква база за сравнение. "Реалистите" са също толкова подвластни на идеи, колкото прагматични са реалните идеалисти като Хитлер.
Та ако осъзнавате нелепостта на сравнението си, то да приключваме цялото това отклонение и да се върнем, т.е., да се върнете към обсъждане на конкретната тема. Убеден съм, че щом сте принципен противник на екологическите движения, разполагате срещу тях с нещо повече от емоция или подобни евтини сравнения (поне аз мога да се сетя за разни подходящи доводи, без да съм във Вашето положение).
Comment
Comment