Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спасим Рила

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Предпочитам планината-там има всичко и мутрите са в пъти по-малко.
    Аз също, и ще те успокоя - Планината никога няма да стане като Черноморието. Колкото и да се изсилват да строят и да правят отвратителни подобия на курорти, най-красивите места в планината са и най-трудно достъпни. Винаги ще има местенца, които ще си останат недокоснати. Така че, горе главата!
    "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Stormbringer написа
      Парабелум, ти като човек занимаващ се с история, на основание на какъв прецедент в България се опираш, за да смяташ, че и тази инициатива няма да свърши като всички преди нея?

Гадно е, ама това е положението.

Няма прецедент, но от 2007 сме в ЕС, така че нещата вече са "малко" по-различни на тема екология и скоро ще има доста прецеденти. Натура 2000 е инициатива именно на ЕС.

Stormbringer написа
      Винаги ще има местенца, които ще си останат недокоснати. Така че, горе главата!

Сетих се за мегаполиса Банско, навярно бъдеща Българска столица.
      Last edited by Agobot; 24-02-2008, 13:26. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      Докторите казват - алкохола е враг, Господ казва - обичай врага си!?

Comment

Няма прецедент, но от 2007 сме в ЕС, така че нещата вече са "малко" по-различни на тема екология и скоро ще има доста прецеденти. Натура 2000 е инициатива именно на ЕС.
        Не гледай към Цариград, оттам нищо няма да дойде, уверявам те.

Сетих се за мегаполиса Банско, навярно бъдеща Българска столица
        Планината нито почва, нито свършва с Банско - мързеливците с кинти да си ходят там, не считам, че е голяма загуба.
        "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Stormbringer написа

Планината нито почва, нито свършва с Банско - въшливите германци без кинти да си ходят там, не считам, че е голяма загуба.
          Поправка

Comment

Хич не ме интересува дали са германци, албанци, англичани, руснаци и квито и да са. В редица отношения нашите съвсем не им отстъпват по манталитет. Приемам поправката ти, ако искаш, така го възприемай.

Comment

Там ,където играят големите пари ... и интереси много трудно може да се постигне нещо с подписки . :evil:
              Една страна, един народ, еднинна вяра - Нов живот, една любов, но без предел, една борба, но със свята цел! http://www.vbox7.com/play:5d39112b

Comment

Разрешение за строеж, макар и малко странно получено - има. Строи се лифт - при това усилено. Хората, които го правят са "сериозни", влагат много пари, имат пълната подкрепа на Община Сапарева баня и на местното население, което забогатява от продажба на каменисти и неплодородни ниви в Паничище. МОСВ има забележки, но не принципни.

Сори, ще го бъде..

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Предлагам да направиме петиция за смяна на герба - вместо 3 лъва - един бетоновоз, една бухалка и емблемата на BMW

Comment

Ами и аз вече се подписах, и аз съм участвал в подобни начинания, последно си спомням в инициативата да се спаси Странджата и от еколози знам че тази инициатива е от успешните. Иначе знам че подобни петиции нямат голям шанс, но винаги трябва да се пробва.
                    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

А специално за Странджа бях на страната на местното население. Природен парк Странджа, в разрез със закона нямаше определени граници. Излизаше, че опира в морето и обхваща землищата на крайбрежните села. Жителите на Царево искаха да си строят на брега, а не да ликвидират целия парк, обхващащ цялата планина.

Отделен е въпросът за начина на застрояване на крайбрежието, но там проблемът е друг и е свързан с фактори действащи по целия бряг, а не само в Странджа. С две думи - ако се отказваше застрояване, не би трябвало основание за това да е, че територията е в ПП Странджа, защото всъщност никой не знае коя е тя.

На скиците на ОСЗГ Царево не излизаха никакви ограничения върху имотите, защото като не са очертани границите не може да се каже, че имот Х е свободен, а имот Y трябва да се ползва само в съответствие с плана за управление на парка.

Изобщо гърмяща смес от чиновническо безхаберие, местна алчност, големи парични интереси, политика и екоталибанщина.

thorn

Comment

Thorn написа
                        ....екоталибанщина.
                        Торн, явно скоро не си ходил по морето. Там природа вече не остана. То скоро и в Рила, Родопите и май в Средна гора няма да остане планина, но нейсе - да живее бизнесОт!
                        Аз разбирам местните хора покрай морето, защото това е начин да се подобри тяхното благосъстояние, обаче дивотиите в планините, по плажната ивица и т. н. След няколко години ако така продължава България ще се застрои на 100 % и от планините ще ми останат само снимките от излетите и екскурзионните. Остава ми да се надявам на некачественото строителство ... :sm186:
                        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                        Неизвестен руски адмирал

Comment

Имам основание да употребявам такива думи. Доста "еколози" са некомпетентни, недиалогични, нелогични, противоречиви и нахални. Отделно когато са и подкупни, но това е вече за шефовете им.

thorn

Comment

Аз бях на Иракли когато беше голямата буря и с радост гледах как мутренската собственост се разбива от силите на отмъстителна Природа. На сутринта с един приятел оглеждахме останките, когато някакви мутри се опитаха да ни се изрепчат д а се махаме. Какво да ви кажа, - строителният бум в България е смесица от малоумие и мазохизъм и когато се пукне докрай балонът много дебеловрати собственици ще поумнеят, но късно
                            Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Comment

Аз не съм ЗА мутрите, а ЗА бабичките, които се опитват да изкарат някакви пари от нивите си.

thorn

Comment

абе все съм се чудел, като всички толкова са против застрояването на природата, кой по дяволите ползва хотелите и ски влековете? да не са предрешени марсианци?

Comment

Working...
                                X