Предпочитам планината-там има всичко и мутрите са в пъти по-малко.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да спасим Рила
Collapse
X
-
"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
-
Stormbringer написаПарабелум, ти като човек занимаващ се с история, на основание на какъв прецедент в България се опираш, за да смяташ, че и тази инициатива няма да свърши като всички преди нея?
Гадно е, ама това е положението.
Няма прецедент, но от 2007 сме в ЕС, така че нещата вече са "малко" по-различни на тема екология и скоро ще има доста прецеденти. Натура 2000 е инициатива именно на ЕС.
Stormbringer написаВинаги ще има местенца, които ще си останат недокоснати. Така че, горе главата!
Сетих се за мегаполиса Банско, навярно бъдеща Българска столица.Докторите казват - алкохола е враг, Господ казва - обичай врага си!?
Comment
-
Няма прецедент, но от 2007 сме в ЕС, така че нещата вече са "малко" по-различни на тема екология и скоро ще има доста прецеденти. Натура 2000 е инициатива именно на ЕС.
Сетих се за мегаполиса Банско, навярно бъдеща Българска столица"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
Хич не ме интересува дали са германци, албанци, англичани, руснаци и квито и да са. В редица отношения нашите съвсем не им отстъпват по манталитет. Приемам поправката ти, ако искаш, така го възприемай."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
Там ,където играят големите пари ... и интереси много трудно може да се постигне нещо с подписки . :evil:Една страна, един народ, еднинна вяра - Нов живот, една любов, но без предел, една борба, но със свята цел! http://www.vbox7.com/play:5d39112b
Comment
-
Разрешение за строеж, макар и малко странно получено - има. Строи се лифт - при това усилено. Хората, които го правят са "сериозни", влагат много пари, имат пълната подкрепа на Община Сапарева баня и на местното население, което забогатява от продажба на каменисти и неплодородни ниви в Паничище. МОСВ има забележки, но не принципни.
Сори, ще го бъде..
Comment
-
Ами и аз вече се подписах, и аз съм участвал в подобни начинания, последно си спомням в инициативата да се спаси Странджата и от еколози знам че тази инициатива е от успешните. Иначе знам че подобни петиции нямат голям шанс, но винаги трябва да се пробва.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
А специално за Странджа бях на страната на местното население. Природен парк Странджа, в разрез със закона нямаше определени граници. Излизаше, че опира в морето и обхваща землищата на крайбрежните села. Жителите на Царево искаха да си строят на брега, а не да ликвидират целия парк, обхващащ цялата планина.
Отделен е въпросът за начина на застрояване на крайбрежието, но там проблемът е друг и е свързан с фактори действащи по целия бряг, а не само в Странджа. С две думи - ако се отказваше застрояване, не би трябвало основание за това да е, че територията е в ПП Странджа, защото всъщност никой не знае коя е тя.
На скиците на ОСЗГ Царево не излизаха никакви ограничения върху имотите, защото като не са очертани границите не може да се каже, че имот Х е свободен, а имот Y трябва да се ползва само в съответствие с плана за управление на парка.
Изобщо гърмяща смес от чиновническо безхаберие, местна алчност, големи парични интереси, политика и екоталибанщина.
Comment
-
Thorn написа....екоталибанщина.
Аз разбирам местните хора покрай морето, защото това е начин да се подобри тяхното благосъстояние, обаче дивотиите в планините, по плажната ивица и т. н. След няколко години ако така продължава България ще се застрои на 100 % и от планините ще ми останат само снимките от излетите и екскурзионните. Остава ми да се надявам на некачественото строителство ... :sm186:Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Аз бях на Иракли когато беше голямата буря и с радост гледах как мутренската собственост се разбива от силите на отмъстителна Природа. На сутринта с един приятел оглеждахме останките, когато някакви мутри се опитаха да ни се изрепчат д а се махаме. Какво да ви кажа, - строителният бум в България е смесица от малоумие и мазохизъм и когато се пукне докрай балонът много дебеловрати собственици ще поумнеят, но късноНе 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм
Comment
Comment