Не се и съмнявам, че подобни теми има. Но дали ими такава! Ако има простете ми. И заключете темата. Темата е инспирирана от една друга тема. След упадъка на Римската империя с център Рим (безспорна държава) центъра се изнася на изток (разглеждам Европа в съвременни рамки т.е. западно от Урал и Кавказ (включая Кавказ, но не Урал). Не разглеждаме Иран, Китай, Партия, Ацтекия ( ) и др. Отправна точка във времето Константинопол на Константин Велики след неговата смърт. Какви държави (ма държави не кат готите които са килнали Валент - е са ако некои смята, че е имало Готска Държав - да го докаже (аз приемам и аналитично)) са възникнали на тези територии, кога, какви са им били наименованията (имена де), кога са загинали (от кого), безвъзвратно ли са загинали или са се претворили или преминалили плавно (даже под други наименования, пардон имена) или пък са останали (под едно и също име - Кало -ти си) до за сега 1000 година. Темата и сега в най-общите рамки ми изглежда обширна. Ако нема интерес - е ясно. Ако се разрасне на север и юг или на изток и запад значи е добре. Но в рамките на Европа - сегашна и най-вече тогавашна.
Ааааа ма забравих най-важното държава в тогавашния смисъл на това слово (не сегашните рзбирания - не на държава, а на сегашните разбирания, каво те древните са разбирали под държава - тромаво е но е точно :p ).
Ааааа ма забравих най-важното държава в тогавашния смисъл на това слово (не сегашните рзбирания - не на държава, а на сегашните разбирания, каво те древните са разбирали под държава - тромаво е но е точно :p ).
Comment