Да, обучението им е безплатно и взимат някакви пари, но не знам колко,имам някакъв спомен,че бяха 90 лв.,но не съм много сигурна.А инъче курсантите са много малко със сравнение със студентите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно НВУ "Васил Левски"
Collapse
X
-
Е да, студентите си плащат.А ето и колко курсанти ще приемат:
“Организация и управление на тактическите подразделения
от Сухопътните войски”- мъже-47
От тях:
Специализация “Разузнаване”-6
Специализация „Сигнално разузнаване и електронна война”-2
“Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили”-мъже-24, жени-6
От тях:
Специализация “Летец-пилот” - мъже-12, жени-2
“Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване”-мъже-19
“Организация и управление на
комуникационните и информационните системи в тактическите подразделения”-мъже-11
ОБЩО:мъже-101 жени-6 Толкова курсанти ще приемат
Comment
-
Калчев написа Виж мнениеАха.
Дали някой знае нещо за гражданската специалност ''Национална и регионална сигурност''?Каква реализация може да се очаква след завършването и?Има голям интерес към нея,а пък на мен ми се струва,че няма такъв към завършилите я,демек в структорите не я смятат за авторитетна.
Comment
-
Чувал съм че,курсантите учат 2 висше образования едно военно и едно цивилно,ако е вярно цивилното образование може ли сам да си го избираш какво да е дали право или нещо друго,аз лично като кандидатствам ако ме приемат бих искал да уча мечтаната от мен военна специалност и некоя цивилна която ми е интересна и това е правото.
Comment
-
Аз до колкото съм чувал тази въпросна "цивилна специалност" зависи от военната ти специалност , като мога да ти дам пример за разузнаването , което отговаря на "национална сигурност "
Образователно-квалификационна степен „бакалавър” по „Военно дело” с професионална квалификация – „Офицер”
Образователно-квалификационна степен „бакалавър” по „Национална и регионална сигурност” с професионална квалификация „Експерт по национална и регионална сигурност”
Comment
-
Така аз последните месеци малко се загубих, по простата причина, че сега съм в Сержантския колеж във В.Търново (уча за сержант и нямах много време да влизам във форума), който се намира на територията на Военното училище. Въпроса ми е има ли тука хора от форума, които да са курсанти в момента, за да направим една среща по военно муКъде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment