Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно НВУ "Васил Левски"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

И последно, една година ще бъда във Велико Търново, после 4 години ще специализирам в Шумен, в Търново материално-техническата база е много добра, някой дали знае каква е базата в Шумен и добро ли е обучението?
    Благодаря Ви предварително!
    Здравей Miroslav,
    Първо честито за добро или лошо вече си приет, нямам да ти убивам желанието и мерака, но относно Шумен. Тъй като ще подкарам третата годинка там, обучението е ОК за специалноста която си избрал стига да искаш да учиш като хората. Има предостатъчно хора от които да "изцоцаш" доста, но пак казвам при добро желание, базата няма да я коментирам, сам се сещай защо. Въоръжавай се с търпение и непукизъм, че много ще ти трябват. Успех! А, и до скив все пак

Comment

Shelenberg написа Виж мнение
      На мен не ми се вярва във военният университет, където излизат бъдещите ни офицери да се кандидаства само с матура. Ако можеш питай някои познат, който е там или ако нямаш такъв виж телефон или ел. поща за връзка и питай.
      Ами днеска ще питам щото има ден на отворените врати в НВУ,вече за 2-ри път ще стъпя в НВУ и се радвам.В сайта на нву пише специалностите и с какво се кандидатства и за мотопехотни с матурата може тука така пише http://www.nvu.bg/index.php?active=pk&sub=pk_bal.
      Българската Армия е в сърцата ни.
      http://vbox7.com/play:eb638c1e
      http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

Имам един въпрос.Видях в интернет че в няколко града в България има ученически батальони но ми е интересно какво представляват,какво вършат и в кои градове са разположени,видях само снимка на няколко ученика с униформите.Ако някой има информация спешно да я напише моля.

Comment

Obersturmbannführer написа Виж мнение
          Пичове, не ходете в тия военни училища. Аз самият съм завършил най- елитното от тях, с най- хубавата специалност- летец- пилот. Три години след това ме изхвърлиха като мръсно куче от армията, а дъртите задници останаха.
          Армията е една атрофирала институция и един способен млад човек там е обречен на жалко съществуване.
          Единственото нещо което ще правите след 10- 15 години е да пиете и да играете карти. И още по лошото е, че това ще започне да ви харесва.
          Единственото добро нещо, което направи за мен армията е, че ме съкрати.
          Случайно попаднах на това мнение.
          Кадърните и добре подготвените не ги гонят. Явно при теб нещата не стоят така.
          Не споменаваш като какъв си се реализирал. Ако си добър пилот ще бъдеш добре дошъл в авиационните фирми у нас и в чужбина. Те имат сметка да наемат подготвени, а не тепърва да ги обучават. И все пак ти си се обръщал по гръб.
          „Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел

Comment

Miroslav написа
            За добро или за лошо тази година съм приет за курсант в НВУ "Васил Левски" след като издържах всичките 6 изпита. От дете мечтая да стана Офицер и сега започвам да сбъдвам мечтата си.
            Ами щом мечтаеш от дете да си офицер, следвай мечтата си, както се казва...! А дали си сбъркал или не, само времето ще покаже. Темата е толкова необятна, че не съм сигурен дали изобщо си заслужава да се започва дискусия по въпроса. Но мога да ти кажа, че ще трябва здраво да поработиш самостоятелно за подготовката си ако искаш да си в час. Скоро имах възможност да говоря с току-що завършил лейтенант точно от твоята специалност и с потрес установих, че все още учат радиорелейната станция Р-405 Техника отдавна снета от въоръжение в армията! Бъдещето е на цифровите комуникации, а в това отношение базата на НВУ не е никак богата, вервай ми! Успех ти желая!

Comment

А зависи но да не се изненадва когато редниците по цял ден ще го (с извинение) псуват знам защото когато бях войник имахме един офицер който беше завършил такова и по цял ден отнасяше псувните отправяни му от редниците и от мен аз също бях редник за пояснение и това не беше отделно и във други поделения редниците се отнасяха така офицерите завършили такива Училища.

Comment

И аз като военен ще кажа че бъдещите лейтенанти трябва да се заредят с много нерви и търпение. Наистина вече го няма онова отношение към офицерите, наистина много псувни отнасят. Абе аз съм виждал миналата година един колега как налита да бие лейтенант, ама както и да е. Жалко че армията ни в момента е на много лошо ниво.
                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Здравейте на всички,аз съм приета тази година в специалност "Комуникационна техника и технологии" и се надявам ако има някои друг да пише,че поне да познавам някой.Еми това е ще чакам

Comment

Здравейте на всички,аз съм приета тази година в специалност "Комуникационна техника и технологии" и се надявам ако има някои друг да пише,че поне да познавам някой.Еми това е ще чакам
                    Ако това е поредната им "гражданска специалност" по-добре се прехвърли в някое ТУ. Което и да е. Ще е по-добре от подготовката, която ще ти дадат там.Мои познати са ми обяснявали какво е нивото на подготовка и базата с която разполагат. Всички са избягали оттам. За военните не мога да коментирам, защото нямам информация. Доколкото знам курсантите са доволни имат стабилна строева подготовка, нахъсани са. Но "гражданските" специалности са поредния начин по който този тип ВУЗ-ове са измислили за да източат парите на наивните кандидат-студенти. По същия начин, по който другият университет в Търново прави с всички специалности извън тези, чийто факултети са в сградата на Ректората.
                    "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Какво трябва да си постигнал като оценки в кандидатстването за НВУ за да те приемат кашик защото един мой приятел вече офицер искаше да бъде кашик но не го приеха въпреки че оценките му бяха добри а сега той е свързочник.

Comment

"най старата ковачница на офицерски кадри в България..."
                        Дръж здраво.Набивай крак и след година-две изобщо няма да си задаваш подобни въпроси
                        И ако приемеш един съвет:на изпитите пред униформени преподаватели дори да знаеш една дума я кажи високо и ясно(всъщност колкото ти позволяват гласовите възможности)

Comment

Neno Er написа Виж мнение
                          Случайно попаднах на това мнение.
                          Кадърните и добре подготвените не ги гонят. Явно при теб нещата не стоят така.
                          Не споменаваш като какъв си се реализирал. Ако си добър пилот ще бъдеш добре дошъл в авиационните фирми у нас и в чужбина. Те имат сметка да наемат подготвени, а не тепърва да ги обучават. И все пак ти си се обръщал по гръб.
                          И аз случайно попаднах чак сега на това мнение.
                          Уважаеми колега, за пореден път се убеждавам, че офицерите от старата генерация не могат да погледнат по- далеч от собствения си нос.
                          За съжаление от випуска когато завърших, добре подготвени нямаше. Но това не означава, че нямаше кадърни момчета. Добър пилот се става с практика, никой не се е родил научен.
                          А ако те интересува как съм се реализирал, аз в момента работя в гражданска авиокомпания, на А320 (ако нещо ти говори тази абревиатура).
                          И за в бъдеще ще те помоля да не правиш некомпетентни изказвания, ако нямаш представа за действителността, какъвто е твоят случай.

Comment

Здравейте, настана време и аз да тръгна по дългия път на следучилищното обучение.. Дълго размишлявах, но все не достигах до избор, който да удовлетворява, не разума, а сърцето ми. И ето, че с тези мои мисли, достигнах до извода, че единственото занимание за мен, освен астронавтиката, е пилота-летец. Разучих нещата обаче и се оказа, че в България да станеш такъв, дори да си идеален за тази професия, е също толкова вероятно колкото и България да се оправи. Слушах много хора, че не си струва да уча в НВУ, че дори да излезе нещо от мен ще ме съкратят, че взимат само двама летци на година (?!) и че като цяло ще прецакам целия си живот за това си мое желание. Въпроса ми обаче към Вас е, мога ли да търся обучение като летец/военен, в чужбина, на някакви начала? В САЩ (не говоря за трайно оставане там, аз съм българин и никога няма да се нарека друго яче) ? Какъв е шанса ми да полетя? А някой има ли представа къде се учи астронавтика?
                            Благодаря Ви много!

Comment

Има ли някой,който учи във Военното в този форум?

Comment

Добър ден на всички,тъй като съм решил да кандидатствам във военния университет Васил Левски гр.Велико Търново със специалност "бронетанкови войски" тъй като това от дете ме влече а и съм завършил техникум със специалност "двигатели с вътрешно горене",искам да ви запитам българските бронетанкови войски имат ли бъдеще,кои са долугоре поделенията в които може да се служи и има ли някакво бъдеще и реализация за един офицер в тази специалност?

Comment

Working...
                                X