Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно НВУ "Васил Левски"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Относно НВУ "Васил Левски"

Здравей те! За добро или за лошо тази година съм приет за курсант в НВУ "Васил Левски" след като издържах всичките 6 изпита. От дете мечтая да стана Офицер и сега започвам да сбъдвам мечтата си. В тази връзка имам въпроси относно университета и ще бъда много благодарен на всеки, който може да ми помогне. Първо сгреших ли че влезнах там? Друго което много ме интересува, записах се Организация и управление на комуникационните и информационните системи в тактическите подразделения , интересуваме това добра специалност ли е или да се опитвам да се преместя в друга? И последно, една година ще бъда във Велико Търново, после 4 години ще специализирам в Шумен, в Търново материално-техническата база е много добра, някой дали знае каква е базата в Шумен и добро ли е обучението?
    Благодаря Ви предварително!
    Last edited by Miroslav; 18-08-2007, 18:27.
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Поздравявам те за приемането ти във НВУ "Васил Левски"!!!
    И аз като реших преди време да студентствам обмислях вариянта да ставам военен, но в крайна сметка се отказах. В днешно време офицерството не е на особена почит, не са старите времена...
    Имам едно приятелче, което преди около 5-6 години се дипломира в НВУ "Васил Левски", работи в едно военно окръжие за около 1 година и после на съкращенията вънка. Така и не се реализира като офицер в армията. Но това е частен случай...

Comment

Преди 10 години бях в ШЗО - Шумен. Както вероятно знаеш, тя се намира на същото място като тогавашното ВВУАПВО. Естествено, оттогава много неща са се променили. За тогава материалната база - или това, което видях от нея като школник - беше добра. Например имаше няколко компютърни кабинета, даже и Интернет - невиждан лукс! И преподавателите по специализираните дисциплини, които ни преподаваха, ми се струваха добри.
      Отделно, че самото училище в Шумен е доста по-малко и по-приятно. Намира се в центъра на града, битовите условия не бяха лоши (вярно, сега може да е по-зле). Само имаше проблеми с водата, но те бяха за целия град.
      Лошото е, че за тези 10 години се съмнявам нещата в армията да са се променили към по-добро. Ако имаш късмет, може и да попаднеш на добри преподаватели. Ако нямаш, ще трябва повечко да наблягаш на самоподготовката - поне това не могат да те спрат, а в днешно време има и много повече възможности за набавяне на информация.
      Въпреки че не знам какъв е учебният план на твоята специалност, от името смятам, че е добър избор. Вероятно отначало ще има повечко неадекватни неща, но търпи, ще се стигне и до интересни работи. Освен това със сигурност има доста по-голям цивилен потенциал от чисто командните специалности "Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътните войски/Военновъздушните сили/Военноморските сили".
      Все пак не мога да се сдържа - не ми е ясно как с този правопис си изкарал теста по български. Ако смяташ, че военният не е нужно да знае правилен български, дълбоко се заблуждаваш.

P.S. Някой да премести темата, сега забелязах, че не е за този раздел.

Comment

А какви са изпитите? Можеш ли да дадеш малко повече информация, как се кандидатства там?
        Иначе поздравления, че са те приели

Comment

Пичове, не ходете в тия военни училища. Аз самият съм завършил най- елитното от тях, с най- хубавата специалност- летец- пилот. Три години след това ме изхвърлиха като мръсно куче от армията, а дъртите задници останаха.
          Армията е една атрофирала институция и един способен млад човек там е обречен на жалко съществуване.
          Единственото нещо което ще правите след 10- 15 години е да пиете и да играете карти. И още по лошото е, че това ще започне да ви харесва.
          Единственото добро нещо, което направи за мен армията е, че ме съкрати.

Comment

Е, все пак човекът е мечтал за това от малък, а ти му убиваш ентусиазма.
            Иначе, че офицерите вече не са на почит като в старите времена с това съм съгласен...

Comment

Obersturmbannführer, за жалост си прав. Армията е много добра към едни и лоша към други. Но реалността в нашата армия е огледало на реалността в държавата и обществото ни. Проблема не е в армия, а в цялата държава. Относно това дали е престижно и достойно да си Офицер, мисля че е субективно. Защото аз не отидох там за пари, за облагите или безплатното обучение. Отидох за да служа на България. Възпитан съм като патриот. Считам себе си за достоен човек и в никакъв случай не бих се срамувал от това че съм Офицер. Напротив, като знам през колко изпита минах и колко труд хвърлих за да влезна изобщо не смятам, че трябва да се срамувам. Пък и в България в момента е най-престижно да си гей...
              mafioso, първия ти изпит е по избор математика, история или география. Втория изпит е по Български език (езикова култура), третия Английски език. Четвъртия е физическа подготовка, а пето и шесто за психологично тестиране и медицинско освидетелстване. Като последните две са особено важни, защото там късат най-много. На медицинските прегледи, за най-малкото нещо и си аут. Психо-то ми продължи 8 часа с 30 минути почивка, направо ни побъркаха... За да влезнеш определено трябва здрава подготовка.
              The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Comment

Аз също съм завършил военно училище. И трябва да споделя мнението си, че момчетата, преди моят пост са прави. Не искам да коментирам циганията в нашата държава, а и този форум не е мястото. Желая успех на всички, които искат да се развиват в областта на военното дело.
                Last edited by viking heart; 19-08-2007, 10:03.
                They march in full battle dress
                With faces grim and pale
                Tattered banners and bloody flags
                Rusty spears and blades...

Comment

Obersturmbannführer написа
                  Пичове, не ходете в тия военни училища. Аз самият съм завършил най- елитното от тях, с най- хубавата специалност- летец- пилот. Три години след това ме изхвърлиха като мръсно куче от армията, а дъртите задници останаха.
                  Армията е една атрофирала институция и един способен млад човек там е обречен на жалко съществуване.
                  Единственото нещо което ще правите след 10- 15 години е да пиете и да играете карти. И още по лошото е, че това ще започне да ви харесва.
                  Единственото добро нещо, което направи за мен армията е, че ме съкрати.
                  Уважаеми, нали се сещаш, че има разлика между летец-пилот и свързочник. Предполагам, не си очаквал при авиация от 40-ина самолета по програма и от 10-ина реално да държат 600 и повече пилоти? (Предполагам, някъде толкова са били при авиация от 300 самолета.) Тъй че, както сам казваш, добре е станало, че са те изхвърлили само след 3 години, защото иначе можеше 10 години да чакаш и да се надяваш да летиш и накрая да се окаже, че не ставаш нито за военен, нито за граждански пилот.
                  А човекът ще бъде свързочник, което, предполагам, може да е много тъпо, а може и да е много интересно. Но при всички положения места за такива офицери има и ще има, даже нуждата от тях ще се увеличава. И вече отделно, ако задълбае по разни модерни направления като защита на данни и комуникационни канали, тогава пък съвсем няма да остане без работа, нито в армията, нито извън нея.

Comment

Значи скоро четох едно изказване на човек завършил военното в Търново и то в топ 5 на випуска си. Ами намерили ли му работа и след 2 г. го съкратили и по принцип като завършиш май получаваш и гражданска специалност, но той беше казал че с тази специалност не можеш по никакъв начин да се конкурираш на пазара със студенти завършили примерно - УНСС, ТУ, СА-Свищов, ВИНС и т.н. защото те имат по голямо предмиство от теб. Абе това което казаха горе останалите е много вярно. Иначе и аз като военен те предупреждавам, че ще видиш много глупости и бъди готов за тях, иначе и мене така ми приказваха, но станах военен и все още не съжелявам но знае ли човек от военните всичко може да очакваш. Но това е добре да има такива хора като тебе (така да се каже надъхани) все едно виждам себе си преди да стана военен . Иначе като гледам майката му е да се ходи на мисии, но и там се отива трудно много връзкари и такива ти работи. Но се надявам някои слънчев ден и на мене да се усмихне щастието да замина по горещите точки. Естествено че и риска е голям...
                    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Аз съм на 14 години от Велико Търново където се намира и НВУ но от 6 годишен искам да стана офицер от мотопехотни войски и искам да питам сега вярно ли е,че може с матура да се кандидатства.
                      Българската Армия е в сърцата ни.
                      http://vbox7.com/play:eb638c1e
                      http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

Miroslav написа Виж мнение
                        Obersturmbannführer, за жалост си прав. Армията е много добра към едни и лоша към други. Но реалността в нашата армия е огледало на реалността в държавата и обществото ни. Проблема не е в армия, а в цялата държава. Относно това дали е престижно и достойно да си Офицер, мисля че е субективно. Защото аз не отидох там за пари, за облагите или безплатното обучение. Отидох за да служа на България. Възпитан съм като патриот. Считам себе си за достоен човек и в никакъв случай не бих се срамувал от това че съм Офицер. Напротив, като знам през колко изпита минах и колко труд хвърлих за да влезна изобщо не смятам, че трябва да се срамувам. Пък и в България в момента е най-престижно да си гей...
                        mafioso, първия ти изпит е по избор математика, история или география. Втория изпит е по Български език (езикова култура), третия Английски език. Четвъртия е физическа подготовка, а пето и шесто за психологично тестиране и медицинско освидетелстване. Като последните две са особено важни, защото там късат най-много. На медицинските прегледи, за най-малкото нещо и си аут. Психо-то ми продължи 8 часа с 30 минути почивка, направо ни побъркаха... За да влезнеш определено трябва здрава подготовка.
                        Мм, примерно при проблем с очите късат ли?

Comment

БНА-БА написа Виж мнение
                          Аз съм на 14 години от Велико Търново където се намира и НВУ но от 6 годишен искам да стана офицер от мотопехотни войски и искам да питам сега вярно ли е,че може с матура да се кандидатства.
                          Не, не е вярно. Поне за приема тази година.
                          За по-нататък е рано да се каже, но едва ли някога ще се кандидатства само с матура.
                          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

1951 написа Виж мнение
                            Не, не е вярно. Поне за приема тази година.
                            За по-нататък е рано да се каже, но едва ли някога ще се кандидатства само с матура.
                            Така пише в сайта на НВУ
                            Българската Армия е в сърцата ни.
                            http://vbox7.com/play:eb638c1e
                            http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

На мен не ми се вярва във военният университет, където излизат бъдещите ни офицери да се кандидаства само с матура. Ако можеш питай някои познат, който е там или ако нямаш такъв виж телефон или ел. поща за връзка и питай.
                              Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Working...
                              X