Любопитно

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • pnp5q
    grudge-holder
    • Feb 2007
    • 3566

Интересно ми беше да науча, че парижките бунтове от 1968 имали съвсем конкретна културно-марксистка основа (рус.).
    "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• Nick
      ветеран
      • Apr 2005
      • 2974

pnp5q написа
      Интересно ми беше да науча, че парижките бунтове от 1968 имали съвсем конкретна културно-марксистка основа (рус.).
      И аз не го знаех това. Винаги съм си мислел, че в основата са Маркузе и други ревизионисти от Франкфуртската школа. Точно сега неговите идеи се виждат още по-отчетливо в претенциите на "левите" (справка - "Репресивната толерантност").
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

• Кухулин
        ветеран
        • Nov 2006
        • 12515

Declassified Documents Concerning Russian President Boris Yeltsin

Чиста история, без политиканстване

Comment

• Кухулин
          ветеран
          • Nov 2006
          • 12515

Вооруженные силы стран Варшавского договора. Болгарская народная армия.

Доста снимки.

Comment

• pnp5q
            grudge-holder
            • Feb 2007
            • 3566

Когато освен историк си и художник-приложник (кукли на исторически личности)

Comment

• Кухулин
              ветеран
              • Nov 2006
              • 12515

Графиня Батори и Джордж Вилиърс определено трябва да вземат някаква награда. Зашеметяващи са

Comment

• pnp5q
                grudge-holder
                • Feb 2007
                • 3566

В Battlefield 4:
                https://thumbs.gfycat.com/ObedientLi...ird-mobile.mp4

Comment

• Todor
                  редовен
                  • Feb 2012
                  • 161

Не знам дали другарят Кухулин е служил в БНА ,но аз съм.Реално съм служил през 1997 ,когато вече ,бе БА и офицално вече бяхме членове на инициативата на НАТО"партньорство за мир" ,част от ,която бе и Елцинова Русия(за ужас на всички путинисти).Служил съм в поделение 34420 Костинброд ,част от ЗРВ суперсекретно поделение с ракети с 300.В кабинетите на дивизионите имаше старите портрети В.И.Ленин,Г.М.Димитров,Тодор Живков и так дале паплач.Когато служех през 1997 на посещение в поделението на посещение дойде новоизбраният президент Петър Стоянов.На никоя от чугунените глави с фуражки ,дори и не му хрумна ,да свали портретите ,представям си с какво впечатление е останал г-н Стоянов.На всичко отгоре командите при зарежданене на пусковата установка бяха на руски.Дивизион вперьод.Первий номер гатов,втарой гатов,третий ,гатов.Пуск ракетиНа г-н Стоянов му увисна ченето и това 1997 8 години след 1989-та.

Comment

• Кухулин
                    ветеран
                    • Nov 2006
                    • 12515

Служих 93-95 в Горна баня. Нямаше портрети на Тодор Живков, нямаше и команди на руски.

Comment

• ValBo
                      ветеран
                      • Aug 2003
                      • 1421

Todor написа
                      Не знам дали другарят Кухулин е служил в БНА ,но аз съм.Реално съм служил през 1997 ,когато вече ,бе БА и офицално вече бяхме членове на инициативата на НАТО"партньорство за мир" ,част от ,която бе и Елцинова Русия(за ужас на всички путинисти).Служил съм в поделение 34420 Костинброд ,част от ЗРВ суперсекретно поделение с ракети с 300.В кабинетите на дивизионите имаше старите портрети В.И.Ленин,Г.М.Димитров,Тодор Живков и так дале паплач.Когато служех през 1997 на посещение в поделението на посещение дойде новоизбраният президент Петър Стоянов.На никоя от чугунените глави с фуражки ,дори и не му хрумна ,да свали портретите ,представям си с какво впечатление е останал г-н Стоянов.На всичко отгоре командите при зарежданене на пусковата установка бяха на руски.Дивизион вперьод.Первий номер гатов,втарой гатов,третий ,гатов.Пуск ракетиНа г-н Стоянов му увисна ченето и това 1997 8 години след 1989-та.
                      Едно леко уточнение.
                      В Костинброд е С- 200. И то мнооого отдавна.
                      С -300 не е там
                      Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

• Кухулин
                        ветеран
                        • Nov 2006
                        • 12515

Comment

• RAPTOR
                          редовен
                          • Jan 2005
                          • 228

Плиска 811

Comment

• Zalmoxis
                            ветеран
                            • Nov 2007
                            • 969

Като ги знам колко са протяжни, Kings and Generals сигурно ще трябва правят клипове за нашата история до 2025г. HistoryMarche изостават.

Comment

• Кухулин
                              ветеран
                              • Nov 2006
                              • 12515

Добре ги правят, интересни са. Гледам в коментарите, че народа се кефи. Темата става модерна

Comment

• RAPTOR
                                редовен
                                • Jan 2005
                                • 228

Проблема е, че повечето неща са за Цезар, Наполеон, гърци, римляни, нормани, викинги и т.н., които са до болка познати. Но пускат и други неща, примерно за Текумзе ми беше доста интересно, очаквам втората част

Comment

Working...