If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Agobot, всъщност правият е Динайн: ние разбрахме кой е пенсионерът на форума.
Сказуемно определение, което винаги е с пълен член. По-просто се помни, че и от двете страни на спомагателните глаголи е, съм, бил и т.н. думите са с пълен член.
Иван е най-добрият ученик в класа.
Голъм е най-уважаваният във форума.
Agobot, всъщност правият е Динайн: ние разбрахме кой е пенсионерът на форума.
Сказуемно определение, което винаги е с пълен член. По-просто се помни, че и от двете страни на спомагателните глаголи е, съм, бил и т.н. думите са с пълен член.
Иван е най-добрият ученик в класа.
Голъм е най-уважаваният във форума.
Според мен, примерите ти са правилни, но правилно е "Ние разбрахме кой е пенсионера на форума". В случая "Пенсионера" не е прилагателно, което описва подлога, както в примерите, които си посочила. А също, преди спомагателния глагол "е", имаме друг глагол - "разбрахме", като подлога в изречението е "Ние", а не "пенсионера".
Някой друг няма ли да се включи(или поне да ни се посмеете на проблема)?
Dinain написа
Агобот, имай милост към човек без средно образование, граматиката ми куца понякога, но се старая... :hanged:
Dinain, tова беше за майтап, съжалявам ако си го разтълкувал по друг начин . Между другото, и аз съм с четвърти клас(повтарян няколко пъти и завършен като частен ученик). Просто майка ми има свободно време и ми проверява глупостите за граматични и правописни грешки.
Last edited by Agobot; 15-03-2008, 03:16.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Докторите казват - алкохола е враг, Господ казва - обичай врага си!?
Бре, аз мислех че след като няма "ние" в изречението ми, "пенсионер" е подлог, понеже той(пенсионерът) "е" и в края на краищата се оказах прав, ура! Не съм се обидил, шегувам се
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Още от Божидар Палюшев:
# Грешките на херметизма и езотеризма, шифърът на да Винчи и истината за Иисус Христос
# Теория на квантовата гравитация и Космическият разум
# Физика на Бога 6 - Наука и религия
Още от ИК "Дилок":
# Черна книга на търговските марки - Машинациите на световните концерни
# Тайните на розенкройцерите - Западният път на посвещение
# Не пипай тази книга!
# Тайните на Изтока
# Кръстоносният поход срещу Граала - История на Албигойците
# Тайната история на човечеството
# Грешките на херметизма и езотеризма, шифърът на да Винчи и истината за Иисус Христос
# Махало за начинаещи
# Звездната раса - Нашата извънземна ДНК и истинският произход на видовете
# Митовете около масоните
:kill_myse
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Комарите общуват в ултразвуковия диапазон (от 16 000 Hz нагоре). Затова и част от устройствата против комари излъчват ултразвуци. Малко хора могат да ги възприемат.
Comment