Dinain написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи (версия бис)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Last edited by Dinain; 15-03-2008, 01:43."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Agobot, всъщност правият е Динайн: ние разбрахме кой е пенсионерът на форума.
Сказуемно определение, което винаги е с пълен член. По-просто се помни, че и от двете страни на спомагателните глаголи е, съм, бил и т.н. думите са с пълен член.
Иван е най-добрият ученик в класа.
Голъм е най-уважаваният във форума.
Comment
-
Хана написаAgobot, всъщност правият е Динайн: ние разбрахме кой е пенсионерът на форума.
Сказуемно определение, което винаги е с пълен член. По-просто се помни, че и от двете страни на спомагателните глаголи е, съм, бил и т.н. думите са с пълен член.
Иван е най-добрият ученик в класа.
Голъм е най-уважаваният във форума.
Според мен, примерите ти са правилни, но правилно е "Ние разбрахме кой е пенсионера на форума". В случая "Пенсионера" не е прилагателно, което описва подлога, както в примерите, които си посочила. А също, преди спомагателния глагол "е", имаме друг глагол - "разбрахме", като подлога в изречението е "Ние", а не "пенсионера".
Някой друг няма ли да се включи(или поне да ни се посмеете на проблема)?
Dinain написаАгобот, имай милост към човек без средно образование, граматиката ми куца понякога, но се старая... :hanged:
Силата на обонянието:
http://www.youtube.com/watch?v=y-_eLCtRqW4
Dinain, tова беше за майтап, съжалявам ако си го разтълкувал по друг начин . Между другото, и аз съм с четвърти клас(повтарян няколко пъти и завършен като частен ученик). Просто майка ми има свободно време и ми проверява глупостите за граматични и правописни грешки.Докторите казват - алкохола е враг, Господ казва - обичай врага си!?
Comment
-
Бре, аз мислех че след като няма "ние" в изречението ми, "пенсионер" е подлог, понеже той(пенсионерът) "е" и в края на краищата се оказах прав, ура! Не съм се обидил, шегувам се"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Още от Божидар Палюшев:
# Грешките на херметизма и езотеризма, шифърът на да Винчи и истината за Иисус Христос
# Теория на квантовата гравитация и Космическият разум
# Физика на Бога 6 - Наука и религия
Още от ИК "Дилок":
# Черна книга на търговските марки - Машинациите на световните концерни
# Тайните на розенкройцерите - Западният път на посвещение
# Не пипай тази книга!
# Тайните на Изтока
# Кръстоносният поход срещу Граала - История на Албигойците
# Тайната история на човечеството
# Грешките на херметизма и езотеризма, шифърът на да Винчи и истината за Иисус Христос
# Махало за начинаещи
# Звездната раса - Нашата извънземна ДНК и истинският произход на видовете
# Митовете около масоните
:kill_mysealbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Друг път. Аз съвсем нищо не чувам."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
Stormbringer написаНяма страшно. Аз също.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написаТюх, днес се представи малко слабичко. Италиански с английски акцент.
Той наистина прави всичко възможно сам да се изгони. Едно е да се лигави, но да не си взима насериозно песнитеНе 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм
Comment
-
Guy de Mont Ferrand написаВие сте слухови инвалиди :sm113: .
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
Гост
Комарите общуват в ултразвуковия диапазон (от 16 000 Hz нагоре). Затова и част от устройствата против комари излъчват ултразвуци. Малко хора могат да ги възприемат.
Comment
Comment