Нали знаеш, че в Half-Life 2 общо взето е показана България и в частност София? Само не знам дали трябва да се гордея с това. По-скоро не.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи (версия бис)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
bsb написаНали знаеш, че в Half-Life 2 общо взето е показана България и в частност София? Само не знам дали трябва да се гордея с това. По-скоро не.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Е да, тези детайли наистина те карат да възприемеш играта по-различно
М-у другото, тя ми е любима - още си преигравам части от нея от време на време. За коледа смятам да си подаря нов комп. и тогава ще си взема и Orange Box и най-сетне ще изиграя и продълженията.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Не можах да се сдържа. Вижте горе в ляво колко са "премиите на тютюнопроизводителите" (110 000 000 лв.) и после виж колко отделят за наука (269 000 000 лв.). Разгледайте и останалите неща - излиза, че за държавата която и да е друга сфера е по-съществена, отколкото образованието и науката. Само моля да не става грешка - учителите са в друга тема, а това тук е за нещата по принцип. И понеже ставаше дума за това, че някъде се купуват гласове - пак тия 110 милиона не са ли нещо от този сорт? Моля, поправете ме, ако греша.
Схемата е взета от тук: http://www.capital.bg/showimg.php?fi...=oo_394076.jpg
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Освен "Наука" има и кутийка "Образование", където са БАН и висшите училища. Тъй че цитираното от теб число 269 милиона не е единственото.
А дотациите на земеделските производители, в частност на тютюнопроизводителите, не са точно купуване на гласове. Поне не и в общоприетия смисъл на израза. Всяка политическа сила "купува" гласове с обещанията си, а понякога дори и изпълнява тези обещания. Друг е въпросът, че 50-те лева за бюлетина са много по-реална полза за повечето гласоподаватели, отколкото всякакви предизборни обещания.
Иначе цялата система на дотации на производството на тютюн, за да не умрат от глад производителите поради ниските изкупни цени на тютюна, съчетана с поставяне на високи акцизи върху цигарите, за да се повиши цената им и да се намали потреблението, както и с харченето на пари за лечение на хората, заболели вследствие на употребата на тютюневи изделия, ми се струва ужасно абсурдна.
А иначе силно се съмнявам, че "премии за тютюнопроизводителите" значи "помощи за производителите на тютюн, за да се откажат от тютюна и да минат към други култури или други дейности".
И като чета какво съм написал, виждам, че няма начин да се продължи обсъждането, без да се мине към политика - все пак въпросите са обществени и в частност политически.
Comment
-
Една приватизация на Булгартабак ще ни отърве от тези излишни 110 млн, които се дават от данъците ниНе 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм
Comment
-
Извинявам се за лиричното отклонение в тематаНе 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм
Comment
Comment