Обаче опита ми с филми правени по комикси се оказва доста разочароващ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
празни приказки
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
gollum написаОдзава, вероятно правилният въпрос е дали харесваш комикси .
Но мисълта ми беше, че за да се направи филм трябва история доста по-дълбок сюжет от този за комикс. Там е малко булевардна историята ...Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Е, донякъде зависи от типа филм. Все пак предполагам следиш така дасе каже "масовата продукция" и ако го правиш, то няма как да не констатираш, че 90% от филмите се правят с по-плитки сюжети от тези, необходими дори за що-годе добър комикс. Т.е. може дас е каже и така - дълбочината на сюжета за филм е евивалентна на тази за комикс в момента, що се отнася до масовата продукция.
Comment
-
gollum написаЕ, донякъде зависи от типа филм. Все пак предполагам следиш така дасе каже "масовата продукция" и ако го правиш, то няма как да не констатираш, че 90% от филмите се правят с по-плитки сюжети от тези, необходими дори за що-годе добър комикс. Т.е. може дас е каже и така - дълбочината на сюжета за филм е евивалентна на тази за комикс в момента, що се отнася до масовата продукция.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Голям ОТ:
На мен ми се гледа това:
Дават му смесени оценки, които не знам колко са достоверни след като официалната премиера е на 20-и април. Очевидното сравнение ще е с "13-ия войн". Само да не търсете някакви исторически истини в него :sm113:Last edited by Dinain; 13-03-2007, 13:10."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
300 e шедьовър, не заслужава да се опитвам да му правя ревю. Само ми остава да съжалявам, че не мога да го преживея за пръв път отново.
Който го е гледал на някакво обикновено кино все едно не го е гледал.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
А, добра рецензия, благодаря че постна връзка към нея, Bsb. В общи линии точно каквото следва да се очаква. Да си призная, много е възможно да не го гледам (но подобно намерение имах поначало ). Мен ме интересуваше какво е особеното на гледането на обикновен филм в IMAX кино и се надявах Империал да сподели това преживяване (доколкото е възможно да го облече в думи), както бе написал, че ще стори.
Comment
-
А на мен ми се въртят в главата точно обратните мисли. Аз практически не ходя на кино - сигурно от 2001 г. не съм стъпвал в киносалон. Но сериозно се замислям дали да не гледам точно този филм, ако успея да си наложа подходящото настроение и очаквания (както казах, Mall of Sofia е близо до нас). Защото като гледах рекламния клип (trailer), филмът беше пълно безумие, ако търсим реализъм (боен носорог, WTF?!). Но като чисто визуално забавление, особено при преднамерено нереалната визия, която се използва, може би има смисъл да се види.
А по принцип заради особеностите на човешкото зрение - по-голям ъгъл на зрителното поле по хоризонтала, отколкото по вертикала - колкото е по-широк екранът, толкова по-добре. Мисля, че дори да не е триизмерен даден филм, ако е сниман в особено широк формат като 70 мм (оказва се, че IMAX е точно това, 70-мм формат, а 3D е вторично явление), въздействието му е по-голямо. А като прочетох отгоре-отгоре статията http://en.wikipedia.org/wiki/IMAX , видях, че при IMAX кадърът е дори по-широк от 65/70 мм. И по всичко личи, че IMAX си заслужава - когато филмът е заснет с IMAX (не задължително 3D).
Иначе гледането на обикновен филм в такова кино не знам дали се различава особено от другите киносалони освен по очевидното, огромния екран. Но понеже "300", за който става въпрос тук, е пуснат за IMAX, би трябвало да има значителна разлика.
Comment
-
Може би си прав, че зрелището сигурно е по-впечатляващо в подобни условия (IMAX). Но аз да си призная не съм ходил на кино от много отдавна (е, не чак колкото теб де - последно май гледах "Der Untergang"), а и когато ходя е не повече от веднъж до два пъти годишно. Без съменние "300" е чисто визуален или зрелищен филм, т.е. аз и не съм очаквал различен тип удоволствие от него , но не ми се вярва да отида да го гледам на кино (независимо нормално или IMAX) поради различни причини, та вероятно няма да мога да се насладя на това зрелище както подобава (от много време гледам филми само на компютъра си, което естествено ме ограничава малко или много откъм зрелищните такива). Иначе съм съгласен с теб, че вероятно зрелището ще си заслужава .
Ако все пак отида на кино, ще гледам "Letters from Iwo Jima".
ПП Благодаря за обяснението на IMAX, това парви излишно обяснението от страна на Империал. Аз явно погрешно мислех, че става въпрос основно за триизмерно кино.
Comment
-
С две думи екранът обхваща цялото ти полезрение от горе до долу и от ляво до дясно. Преди филма имаше някакви кратки реклами които бяха на целия екран и възприятието беше почти шокиращо, а самият филм си беше широкоекранен, т.е. имаше черни ленти отгоре и отдолу, но и така преживяването беше един порядък над обикновеното кино. И не само това, ами и озвучаващата система е истински съраунд, някъде четох че в самия екран има милиони миниатюрни дупчици които позволяват на звука да минава през тях и така може да има говорители зад него.
Преди филма погледнах към проекторите и имаше два отвора за тях, доколкото разбирам така се проектират 3D филмите - дават се очила и двата проектора показват поотделно двете камери, а очилата филтритат образите към всяко око.
Гледането на "обикновен" филм наистина няма смисъл на такъв екран. Само че 300 не се гледа, а се преживява. Може би за пръв път филм покрива 100% от това, което искам от киното като медия. Не е "high-brow", но според мен трябва човек да е доста отворен и с богато въображение за да може напълно да се потопи в него. Не мога да си представя колко бих загубил от преживяването ако бях отишъл на обикновено кино.
А на един друг форум някой коментира за историчността на филма по най-добрия начин: What we see in 300 is how a bard or poet would tell the story with CGI and an FX budget, not a historian. Снощи казах същото нещо на приятеля, с когото го гледах.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Dinain написаГолям ОТ:
На мен ми се гледа това:
Дават му смесени оценки, които не знам колко са достоверни след като официалната премиера е на 20-и април. Очевидното сравнение ще е с "13-ия войн". Само да не търсете някакви исторически истини в него :sm113:
В тая връзка наскоро гледах "Беоулф и Грендел" и много ми хареса! Според мен "13-ият воин" трябваше да изглежда точно като него, без глупавите псевдовнушения за реализъм и историчност. :nod:A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment