mitio-minchev написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
моята служба в армията/липса на такава
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гъзоблизци и скатавки има във всяка система и армията и полицията и където ви хрумне. За незаслужено издигнатите и такива които не си разбират от работата важи същото, но и във всяка система има хора които наистина работят и благодарение на тях съществуват тези институции.
Лично аз от школник до капитан съм прескочил само едно звание - мл.лейтенант
За майор не ми стигнаха 2 месеца - дойде девоенизацията.
Comment
-
Какво да не се оправя с материалната част като ми я наливаха в главата цяла година в НШЗО(тогава не бях вишист), не никак трудно да боравиш със СГМБ на БРДМ-1 и със всякакво стрелково оръжие. Останалото подковаване го извършиха ЗКПЧ-етата, да развърнеш машините и да не пропуснеш никой да премине.Чудя се какво буди толкова интерес, тук ние контактуваме за удоволствие, а това което е било да го пищат историците.
Comment
-
mitio-minchev написа...Чудя се какво буди толкова интерес, тук ние контактуваме за удоволствие, а това което е било да го пищат историците.
lobo, нещата всъщност се вързват. Човекът е 53-ти набор и по време на обсъжданите събития (началото на 70-те, коя година точно?) е бил на нужната възраст за военна повинност.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
да така е бях в школата през 1971,от 1972 год бях по частие на Първа армия в Банско и Сливница. По лошо стечение на обстоятелствата, като цивилен попаднах в Каолиново август-септември 1989 год.- карах камион на "бригада"независимо от научните титли, като мене бригадири имаше и преподаватели от школата в Симеоново, а и много запасняци от вътрешни войски. Всички си вършехме съвестно работа, независимо кой каквото ще да говори. Какво ще пишат историците, нака да е на тяхната съвест.
Comment
-
Гост
Хм, и на мен ми се случи да пазя един арест, но при по-късните събития ... За щастие никой от двете страни не пострада никак и всичко приключи наистина идеално.
Comment
-
HELLCAT написаПроцедурно питание:
Следва ли да се обръщаме към кмета на София г-н Бойко Борисов с обръщенията "г-н генерал" /"г-н генерал-лейтенант", при положение, че :1. същият не е на действителна военна служба и 2. В ЗМВР не фигурира подобно звание ? :sm186:
Comment
-
Гост
Я да ви покажа моето поделение от "птичи поглед"!
На първата снимка е поделението, където бях до клетвата, а на второто е "Вишката" на стрелбището, там служих до уволнението.
Сега като гледам снимките ме навяват приятни спомени...
Comment
-
Процедурно питание:
Следва ли да се обръщаме към кмета на София г-н Бойко Борисов с обръщенията "г-н генерал" /"г-н генерал-лейтенант", при положение, че :1. същият не е на действителна военна служба и 2. В ЗМВР не фигурира подобно звание ?
Comment
-
HELLCAT написаПроцедурно питание:
Следва ли да се обръщаме към кмета на София г-н Бойко БорисовКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment