Съобщение

Collapse
No announcement yet.

моята служба в армията/липса на такава

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

mitio-minchev написа
    Да имаше жертви - началник на милицията и една жена българка като начало.
    Кажи повече защото нещо не ми се вързва!

Comment

Гъзоблизци и скатавки има във всяка система и армията и полицията и където ви хрумне. За незаслужено издигнатите и такива които не си разбират от работата важи същото, но и във всяка система има хора които наистина работят и благодарение на тях съществуват тези институции.
      Лично аз от школник до капитан съм прескочил само едно звание - мл.лейтенант
      За майор не ми стигнаха 2 месеца - дойде девоенизацията.

Comment

отидоха да им сменят щалварите с рокли и ги убиха,после хванаха гората, имаха автоматично оръжие, местните се оправиха с тях, ние смо прикривахме границата да не може никой да мине оттатък.

Comment

Минчев,нещо изобщо не ми се вързва!
          Ти трябва да си около набор 50.При това положение трудно би се оправил с материалната част.Въртял си се покрай дечурлига - възможно е нещо да си понаучил.Нещо куца в профила ти!Зная нещо за Якоруда ама пак ми е тъмно!

Comment

Какво да не се оправя с материалната част като ми я наливаха в главата цяла година в НШЗО(тогава не бях вишист), не никак трудно да боравиш със СГМБ на БРДМ-1 и със всякакво стрелково оръжие. Останалото подковаване го извършиха ЗКПЧ-етата, да развърнеш машините и да не пропуснеш никой да премине.Чудя се какво буди толкова интерес, тук ние контактуваме за удоволствие, а това което е било да го пищат историците.

Comment

mitio-minchev написа
              ...Чудя се какво буди толкова интерес, тук ние контактуваме за удоволствие, а това което е било да го пищат историците.
              Питам, защото си очевидец на събитията. Интерпретацията на сегашните историци е продиктувана от конюнктурни изисквания за политическа коректност и много-много не ме интересува.

lobo, нещата всъщност се вързват. Човекът е 53-ти набор и по време на обсъжданите събития (началото на 70-те, коя година точно?) е бил на нужната възраст за военна повинност.
              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

да така е бях в школата през 1971,от 1972 год бях по частие на Първа армия в Банско и Сливница. По лошо стечение на обстоятелствата, като цивилен попаднах в Каолиново август-септември 1989 год.- карах камион на "бригада"независимо от научните титли, като мене бригадири имаше и преподаватели от школата в Симеоново, а и много запасняци от вътрешни войски. Всички си вършехме съвестно работа, независимо кой каквото ще да говори. Какво ще пишат историците, нака да е на тяхната съвест.

Comment

Хм, и на мен ми се случи да пазя един арест, но при по-късните събития ... За щастие никой от двете страни не пострада никак и всичко приключи наистина идеално.

Comment

Процедурно питание:
                    Следва ли да се обръщаме към кмета на София г-н Бойко Борисов с обръщенията "г-н генерал" /"г-н генерал-лейтенант", при положение, че :1. същият не е на действителна военна служба и 2. В ЗМВР не фигурира подобно звание ? :sm186:
                    SEMPER AGRESSUS

Comment

HELLCAT написа
                      Процедурно питание:
                      Следва ли да се обръщаме към кмета на София г-н Бойко Борисов с обръщенията "г-н генерал" /"г-н генерал-лейтенант", при положение, че :1. същият не е на действителна военна служба и 2. В ЗМВР не фигурира подобно звание ? :sm186:
                      Аз си мисля, че най-много би се радвал да му викат "Бате" :mhehe:

Comment

Я да ви покажа моето поделение от "птичи поглед"!

На първата снимка е поделението, където бях до клетвата, а на второто е "Вишката" на стрелбището, там служих до уволнението.
                        Сега като гледам снимките ме навяват приятни спомени...

Comment

Процедурно питание:
                          Следва ли да се обръщаме към кмета на София г-н Бойко Борисов с обръщенията "г-н генерал" /"г-н генерал-лейтенант", при положение, че :1. същият не е на действителна военна служба и 2. В ЗМВР не фигурира подобно звание ?
                          Викат му обаче и още как. Най-тъпото беше, че го произведоха генерал майор първо, при положение, че в армията, където единствено би трябвало да има такива чинове, освен ако не сме Русия или някоя Латиноамериканска сапунка, тогава първия генералски беше бригаден?!! Но в полицията не, а по стара соц традиция, първия им беше генерал майор.Значи във Войската на Републиката, ако си стигнала да ставаш генерал, ще си бригаден, но ако си главен секретар и ще ставаш генерал, то тогава направо г.м., което в армията е възможно чак след още служба. После пък ги омениха. А бе пълен кич и при званията. Дето викаха Бойчев и Кулеков: "Българийо, не те ли е срам от годините ти?"

Comment

HELLCAT написа
                            Процедурно питание:
                            Следва ли да се обръщаме към кмета на София г-н Бойко Борисов
                            На "Бате"
                            Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

AYB написа
                              Я да ви покажа моето поделение от "птичи поглед"!

На първата снимка е поделението, където бях до клетвата, а на второто е "Вишката" на стрелбището, там служих до уволнението.
                              Сега като гледам снимките ме навяват приятни спомени...
                              Това някъде покрай Самоков ли ще да е?

Comment

тая тема плаче за затваряне също
                                минала е петте страници
                                gg no re

Comment

Working...
                                X