If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какви офицери се мислите вие от полицията, раздаваха ви звания на килограм, слава богу че ви девоенизираха,не сте мръзнали по полигоните, нито сте лапали пушилките през лятото
Какви офицери се мислите вие от полицията, раздаваха ви звания на килограм, слава богу че ви девоенизираха,не сте мръзнали по полигоните, нито сте лапали пушилките през лятото
Недей така, и тяхната не е лесна. Наистина, званията нямаше защо да съвпадата напълно, но всяка служба си има тежестите.
Приятелю, ти като си мръзнал по полигоните колко пъти са те стреляли наистина, опитвали са се да те разпорят с нож, вила или коса или пък си бил сред тумба бесни цигани готови да ти извадят очите с голи ръце. На мен всичко това ми се е случвало, че и много повече. Така че не ми се прави на ОФИЦЕР при условие , че си нямаш никаква идея за кокво говориш. Или си мислиш , че при една 48 часова засада в гората през февруари, когато са те вдигнали спешно и имаш само 2-3 вафли в джоба е голям кеф. Може , обаче ако си мазохист. И ако действително се мислиш за ОФИЦЕР - тогава прояви малко офицерска чест и се научи да уважаваш труда на другите.
Абсолютно съм съгласен с uzi71!!! Полицайте воюват и в мирно време, така че труда им трябва да се признава и уважава от всеки гражданин!
Нека всеки за миг само си представи, какво е да си спецполицай и да участваш в акция по залавянето на опасен бос от подземния свят например. Като знаем какво ни е правосъдието, като знаем, че след няколко дни ще бъде най-вероятно на свобода (под парична гаранция или оправдан), а случайно те е запомнил и ти има зъб... Давате ли си сметка, какво хладнокръвие и смелост се изисква за да устоиш психически, и емоционално на напрежението?!
А иначе т.н. "обикновенни хора", които често пъти се отнасят отрицателно към полицейския труд, като стане престъпление и ги викат за свидетели - никой нищо не знае... Страх ги било... Е представете си какво е ежедневно да се разправяш с опасни престъпници...
Абсолютно съм съгласен с uzi71!!! Полицайте воюват и в мирно време, така че труда им трябва да се признава и уважава от всеки гражданин!
Нека всеки за миг само си представи, какво е да си спецполицай и да участваш в акция по залавянето на опасен бос от подземния свят например. Като знаем какво ни е правосъдието, като знаем, че след няколко дни ще бъде най-вероятно на свобода (под парична гаранция или оправдан), а случайно те е запомнил и ти има зъб... Давате ли си сметка, какво хладнокръвие и смелост се изисква за да устоиш психически, и емоционално на напрежението?!
А иначе т.н. "обикновенни хора", които често пъти се отнасят отрицателно към полицейския труд, като стане престъпление и ги викат за свидетели - никой нищо не знае... Страх ги било... Е представете си какво е ежедневно да се разправяш с опасни престъпници...
Много нерви,работа за идеята и приятелите,с които си и често пъти въпреки спънките на системата.
СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !
Yzi не съм искал да те обиждам, но съм стоял с пръст на спусака на СГМБ(не се гордея с това) в началото на седемдесетте, приккривайки границата след събитията в Якоруда,салва богу, че не се замеси армията. Всеки си върши работата за която се е захванал. Не мога да приема, че някой ще получи генералско звание само защото е бил там където се раздават, а не където се заслужават, както става в последните години. Не отричам, че и в армията имаше офицери, на които работата и отговорностите стигаха до подписа на ведомостта за заплата. Уважавам труда на всеки, който честно и почтено си изкарва хляба, независимо с каква професия е.
Last edited by mitio-minchev; 21-02-2007, 22:19.
Причина: пропуснат текст
Като знаем какво ни е правосъдието, като знаем, че след няколко дни ще бъде най-вероятно на свобода (под парична гаранция или оправдан)
Това цитат от Бат'Бойко том 1 глава 2 - "лошата съдебна система добричките полицаи" ли е? :mike:
Кой събира доказателствата въз основа на които се произнася съда? :sm186:
Дело решено след няколко дни е мираж, освен в случаите на бързо и незабавно производство, но същите са неприложими по отношение тежките престъпления.
П.П. В сайта на САС има мотиви по делото Луканов който му е интересно да ги прочете, ще разбере че мъчения и побоища има не само в Либийските затвори, а и тук на родна почва извършвани от "доблестни" и "мъжествени" полицаи не че няма и такива но те не са наричани ТОП ПОЛИЦАИ от милите ни журналисти и никой не ги прави генерали за три дни.
На възродителен процес намирисва имах един познат (не заслужаващ много доверие междувпрочем), да го наречем Силво, та той разправяше разни истории от тогава....и просто случайно беше одарил едн абрадва с ръка..
иначе им аи офицери и овцифер, аз съм попадал и на двете
Служих през 1995 - 1996 г. Службата ми е 1 г., 6 мес. и 17 дни.
Военно-отчетна специалност - метеоролог (радиосондист и изчислител)
ВОС 53.
Звание - ефрейтор
Длъжност - командир на метеорологично отделение
Това е разузнаване към Ракетни войски и артилерия (РВ и А)...
---
Всеки военен има:
- звание (редник, ефрейтор, младши сержант, сержант, старшина, старшина-школник/офицерски кандидат/подофицер и така нататък)
- специалност (метеоролог-радиосондист/изчислител, шофьор на джип, картечар, свързочник, мерач на танк, разузнавач, химик, еколог и така нататък...)
- длъжност (командир на отделение/взвод/батарея/рота...).
Например, аз бях
- редник, а после - ефрейтор
- метеоролог към разузнаването на РВ и А (радиосондист и изчислител - едновременно) - ВОС 53
- комадир на метеорологично отделение
ВОС - военно-отчетна специалност
ВОС 53 - метеоролог към разузнаването на РВ и А
ВОС 64 - метеоролог към разузнаването на ВВС
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment