Todor Pavlov написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
моята служба в армията/липса на такава
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
mitio-minchev написаКакви офицери се мислите вие от полицията, раздаваха ви звания на килограм, слава богу че ви девоенизираха,не сте мръзнали по полигоните, нито сте лапали пушилките през лятото
Comment
-
mitio-minchev написаКакви офицери се мислите вие от полицията, раздаваха ви звания на килограм, слава богу че ви девоенизираха,не сте мръзнали по полигоните, нито сте лапали пушилките през лятото
Comment
-
Гост
Абсолютно съм съгласен с uzi71!!! Полицайте воюват и в мирно време, така че труда им трябва да се признава и уважава от всеки гражданин!
Нека всеки за миг само си представи, какво е да си спецполицай и да участваш в акция по залавянето на опасен бос от подземния свят например. Като знаем какво ни е правосъдието, като знаем, че след няколко дни ще бъде най-вероятно на свобода (под парична гаранция или оправдан), а случайно те е запомнил и ти има зъб... Давате ли си сметка, какво хладнокръвие и смелост се изисква за да устоиш психически, и емоционално на напрежението?!
А иначе т.н. "обикновенни хора", които често пъти се отнасят отрицателно към полицейския труд, като стане престъпление и ги викат за свидетели - никой нищо не знае... Страх ги било... Е представете си какво е ежедневно да се разправяш с опасни престъпници...
Comment
-
AYB написаАбсолютно съм съгласен с uzi71!!! Полицайте воюват и в мирно време, така че труда им трябва да се признава и уважава от всеки гражданин!
Нека всеки за миг само си представи, какво е да си спецполицай и да участваш в акция по залавянето на опасен бос от подземния свят например. Като знаем какво ни е правосъдието, като знаем, че след няколко дни ще бъде най-вероятно на свобода (под парична гаранция или оправдан), а случайно те е запомнил и ти има зъб... Давате ли си сметка, какво хладнокръвие и смелост се изисква за да устоиш психически, и емоционално на напрежението?!
А иначе т.н. "обикновенни хора", които често пъти се отнасят отрицателно към полицейския труд, като стане престъпление и ги викат за свидетели - никой нищо не знае... Страх ги било... Е представете си какво е ежедневно да се разправяш с опасни престъпници...СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !
Comment
-
моята служба в армията/липса на такава
Yzi не съм искал да те обиждам, но съм стоял с пръст на спусака на СГМБ(не се гордея с това) в началото на седемдесетте, приккривайки границата след събитията в Якоруда,салва богу, че не се замеси армията. Всеки си върши работата за която се е захванал. Не мога да приема, че някой ще получи генералско звание само защото е бил там където се раздават, а не където се заслужават, както става в последните години. Не отричам, че и в армията имаше офицери, на които работата и отговорностите стигаха до подписа на ведомостта за заплата. Уважавам труда на всеки, който честно и почтено си изкарва хляба, независимо с каква професия е.
Comment
-
AYB написаКато знаем какво ни е правосъдието, като знаем, че след няколко дни ще бъде най-вероятно на свобода (под парична гаранция или оправдан)
Кой събира доказателствата въз основа на които се произнася съда? :sm186:
Дело решено след няколко дни е мираж, освен в случаите на бързо и незабавно производство, но същите са неприложими по отношение тежките престъпления.
П.П. В сайта на САС има мотиви по делото Луканов който му е интересно да ги прочете, ще разбере че мъчения и побоища има не само в Либийските затвори, а и тук на родна почва извършвани от "доблестни" и "мъжествени" полицаи не че няма и такива но те не са наричани ТОП ПОЛИЦАИ от милите ни журналисти и никой не ги прави генерали за три дни."...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
-
Здраве желая!
Разрешете да доложа!
Служих през 1995 - 1996 г. Службата ми е 1 г., 6 мес. и 17 дни.
Военно-отчетна специалност - метеоролог (радиосондист и изчислител)
ВОС 53.
Звание - ефрейтор
Длъжност - командир на метеорологично отделение
Това е разузнаване към Ракетни войски и артилерия (РВ и А)...
---
Всеки военен има:
- звание (редник, ефрейтор, младши сержант, сержант, старшина, старшина-школник/офицерски кандидат/подофицер и така нататък)
- специалност (метеоролог-радиосондист/изчислител, шофьор на джип, картечар, свързочник, мерач на танк, разузнавач, химик, еколог и така нататък...)
- длъжност (командир на отделение/взвод/батарея/рота...).
Например, аз бях
- редник, а после - ефрейтор
- метеоролог към разузнаването на РВ и А (радиосондист и изчислител - едновременно) - ВОС 53
- комадир на метеорологично отделение
ВОС - военно-отчетна специалност
ВОС 53 - метеоролог към разузнаването на РВ и А
ВОС 64 - метеоролог към разузнаването на ВВСАко мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
Comment