Съобщение

Collapse
No announcement yet.

моята служба в армията/липса на такава

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Службата има положителни ефекти върху някои и отрицателни върху други. Едно нещо е сигурно, винаги има някакъв ефект. Кайзер, браво на теб за неувъртането. Не че си пропуснал нещо, но и 6 месеца казарма не са края на света.
    АУБ, аз бих предложил да не чакаш някой друг да ти пише списъци с какво трябва да правиш... Но нека да не се разводнява темата, да си остане с преброяването и тъпите казармени истории.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Пловдив парашутен полк - 18 месеца

Comment

През есента на 88г. целия батальон провеждаше тактическо учение - щурмувахме една овощна градина в Пазарджишко /ха-ха пратиха ни да берем ябълки /. Тогава за първи път видях МиГ-23 БН. Беше много интересно - пред очите ни падна зад съседния хълм. Малко след това долетяха две Ми-та. Обаче ротния не ни пусна да отидем и да видим какво става по отблизо - усети ни нищо , че не беше твърде трезвен.
        Иначе и в момента съм на служба , обаче вече не съм офицер , защото от май 06г. ни девоенизираха /...модерна работа холан.../

Comment

94-95г. батальон за радиоразузнаване, АК74 МСУ, 5.45

Чл. 59. (1) Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към отечеството са най-тежките престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.
          (2) Изпълнението на войнските задължения, условията и редът за освобождаването от тях или за замяната им с алтернативна служба се уреждат със закон.
          (2) (Изм., ДВ, бр. 12 от 2007 г. - в сила от 01.01.2008 г.) Подготовката на гражданите за защита на отечеството се урежда със закон.
          Last edited by delibero; 17-02-2007, 00:30. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
          Историята не обединява хората. Историята никого с нищо не задължава. Но без нея всичко се лишава от основи.

Comment

Не съм карал, няма да карам, може да съм изпуснал нещо, може и да не, ама ми е точно през ....

Comment

uzi71 написа
              През есента на 88г. целия батальон провеждаше тактическо учение - щурмувахме една овощна градина в Пазарджишко /ха-ха пратиха ни да берем ябълки /. Тогава за първи път видях МиГ-23 БН. Беше много интересно - пред очите ни падна зад съседния хълм. Малко след това долетяха две Ми-та. Обаче ротния не ни пусна да отидем и да видим какво става по отблизо - усети ни нищо , че не беше твърде трезвен.
              Иначе и в момента съм на служба , обаче вече не съм офицер , защото от май 06г. ни девоенизираха /...модерна работа холан.../
              Uzi71, обаче с тази девоенизация офицерите много ви ощетиха. Главен комисар не звучи като Генерал... Мисла че офицерството загуби доста от авторитета си, но всичко е до време.

Comment

На 12.09.79г. постъпих в СМУ "Ф.Е.Дзержински".На 12.08.83г. се уволних и започнах работа пловдинското ОУ на МВР.10год.работа по охрана на общ.безпорядък и 10 год.Мл.КР.В момента старшина от резерва - пенсионер.Като гледам във форума,май Узито се явява събрат -привет УЗИ от 922.
                Не мога да кажа, че съм карал реална войнишка служба.Бяхме си средно училище - нещо като техникум с екзотика - дневални,караулни,с непоряди,тактики,инженерни - общовойскови и специални.Математика,български и др.преподавани от красиви дами в униформа,абсурди,които ги има навсякъде,като "Съберете водата от плаца на купчинки","Бегом марш от мене до другото дърво" и т.н.В никакъв случай не съм си изгубил времето.Наскоро минах покрай училището и ми се доплака.Няма го знамето,всичко зенемарено направо не е за говорене.За последно в пълен блясък го виждах през89-та.После през 90-те бях на преподготовка.Поздравявам всичките му възпитаници.Бъдете живи и здрави колеги!

Comment

Ако става въпрос за полицията, то струва ми се, че девоенизацията е съвсем на място. Лично мнение, разбира се.

Comment

Девоенизацията сама по себе си не е проблем.Проблем е,че новия НПК в комбинация с новия ЗМВР правят работата максимално трудна с тенденция към почти невъзможна.
                    СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

To да беше само НПК и ЗМВР ....

Comment

Valhery написа
                        не съм служил и като гледам няма и да служа
                        смешното е че като ходих на комисия ония ден ,военният ми разправяше че директно ставам запас
                        какав запас ще ставам като не знам как да хвана калашника главата ми не го побира,като ще ни пращат запас поне може 15 дена обучение да ни направят,да постреляме малко,да ни обяснят за военните чинове и други глупости
                        Спокойно ще ни правят войници след 2020 до тогава не се прави на Рамбо .

По темата-аз съм като Валхери. Жалко, че след като минеш казармата не ти дават автомата+50 патрона като в Швейцария

Comment

В момента служа в бившето ШЗО в Плевен и вчера ми беше клетвата, а на 28 фев. ми свършва първият модул на обучение. Само да бяхте чули как 1500 човека пеем химна направо ми настръхнаха космите. Даже като по натрупам малко стаж (около 8-9 месеца) мисля да пробвам да кандидатствам за някоя от наште мисии.
                          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Shelenberg написа
                            В момента служа в бившето ШЗО в Плевен и вчера ми беше клетвата, а на 28 фев. ми свършва първият модул на обучение. Само да бяхте чули как 1500 човека пеем химна направо ми настръхнаха космите. Даже като по натрупам малко стаж (около 8-9 месеца) мисля да пробвам да кандидатствам за някоя от наште мисии.
                            Видях я клетвата вчера, по-точно изнасянето на колите след нея. Поздрави за представянето, казаха, че е било много добро. Успех и да ти върви!

Comment

Първо мерси, а второ по коя програма са я давали?
                              Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

О, не знам, аз бях там на място А би трябвало да я дадат, и то на живо.

Comment

Working...
                                X