Служих цели две години, първата в ШЗО, втората като командир на взвод, след това имам 240 дни запас като к-р на рота до зам.к-р по техническата част на артилерийски дивизион, плюс военно обучение на ученици. Не съжалявам за това време, натрупаният опит ми помогна да постигна позиции във висшият мениджмент
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
моята служба в армията/липса на такава
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Стар "варшавски" капрал. ПВО на станция (малка). Що "птички" съм засичал и водил. Веднъж и АУАКС (фатмака се беше напил и бе забравил, че летят, а ние тогава не засичаме), ма всъщност той нас засече, аз видqх само как целия екран светна. От история се интересувам от 1-ви клас ("О неразумний и юруде"), а от казармата ми е интереса към "птичките".
Comment
-
Сужил съм в гр. Банкя /курорт за непушачи/, бях радиоприхват на КВ, уволних се като редник, след година и половина "загубено" време. Може и да е странно но не съм виждал "наживо" никава тежка бронирана техника и съм изстрелял общо 15 патрона за цялата служба :fire: :fahr39:"...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
-
Гост
Аз служих в Регионален Граничен Сектор - Кюстендил (МВР войски). Но по стечение на обстоятелствата граничната бразда така и не я видях... Първоначално бях до клетвата в "Учебен център" на поделението, а след това ме назначиха като стрелбищар. Службата ми беше възможно най-леката, аз си я избрах. Е бях леко "връзкарче" така да се каже, което е вярно - вярно е...
Comment
-
Warlord написаСтранното беше, че ме писаха негоден за военна служба, но годен за мобилизация в случай на война.
Аз не попаднах там където исках и поради кьоравост(според военния доктор, реалната причина май е била че внучето на дядо полковник също чакаше за това място) се разминах с военната кариера(исках да ставам шофьор на самолет). И поради тая причина си станах съвсем обикновен командир на кашишки взвод(произведен в ШЗО Плевен). На живо видях много техника, ама за стрелба даваха повечко халостни от необходимото иначе имах възможността да пострелям от БТР-60ПБ(верно спрял такъв, паркиран на стрелбището).Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Гост
Мда-а. Аз2 годинки и 5 дни бях механик-водач на Т55; ходих малко да се запозная с руски и чешки колеги, па после последните три месеца ги прекарах в незабравимия КЕЧ, с подбрана компания. Интересни времена
Comment
-
2 години в кашимерията 1987 - 1989 - шест месеца в школа за мл. сержанти в Сливница, остатъкът - във Видин - к - р отделение. 740 денонощия. :aaa: В Сливница беше яка служба - строева, тактика, стребли. "Уредих се" да служа на 600 км. от дома като "политически неблагонадежден" - имам роднини, емигрирали в САЩ през 60 - години, доста време преди да се родя. За другарите това нямаше значение - един ръб - ВКР - назидателно ми набиваше в канчето, че трябва да изкупувам вината на роднините ми, предатели на социалистическото ни отечество. :1087: Оттогава се отвращавам от военщината. Интересът ми към военната история датира от най - ранна детска възраст. Определено не да се хваля, но първата книга, която прочетох след като се научих на четмо и писмо, т.е. ( в първи клас ) беше "Наполеон Бонапарт" на Алберт Манфред. Втората книга - "Суворов" на Олег Михайлов. Та така и до днес. Само тая радост ми остана. Това е животът - радост и мъка, както казва Шишо Бакшишев. :vb_sad:SEMPER AGRESSUS
Comment
-
Гост
HELLCAT написа2.... но първата книга, която прочетох след като се научих на четмо и писмо, т.е. ( в първи клас ) беше "Наполеон Бонапарт" на Алберт Манфред. Втората книга - "Суворов" на Олег Михайлов.
Не мога да повярвам! Мислех, че само аз съм я чел тази първата в невръстни времена; твърде добра е;
Comment
-
Hellcat написа740 денонощия.
@КГ125, недей с тия ОТ, защото усещам тема "Коя е първата книга която си чел?" зад ъгъла...
ПП Прави ми впечатление че има много фазани на тоя форум"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Гост
26.03.1981-29.03.1983...Три дена задръжка. :aaa:
Шест месеца школа за "младши специалисти" в Шумен и година и половина в бойното поделение в Марино поле. Специалност - оператор на СПО /Системи за Предстартово Обсужване/ на СКЪД. Едногодишната подготовка за юбелейните стрелби ми изби от главата всички представи за романтиката в БА... :o
Comment
-
аз изкарах много свясна служба в Айтос. уволних се редник, ама само като си подадох документите и ми връчиха черна книжка на о. р. ние стреляхме по много до 3 пълнителя на стрелба, можеше и повече ама ме мързеше.Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
Comment