Съобщение

Collapse
No announcement yet.

моята служба в армията/липса на такава

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Gaden Gogi написа
    И поради защо МиГ-25 да не подлежи на засичане?
    Ами защото по мое време най-вече не летяха , говоря за българските (те бяха само 5 така се говореше), поради повреди или поради радиуса на завоя и т.н. Аз лично с моята (малка) станция не можех, полковата също не можеше. Също така се говореше, че са по "невидима" технология, но не заради формата, а заради материала с който е покрит/направен корпуса, който поглъща/разсейва радарния лъч (абе тогава знаех, но сега съм забравил). Аз лично съм видял 2 или 3 пъти във въздуха и веднъж (отблизо, ма от около 200-250м) на летището в Добрич. Мисля, че в подфорума за хвъркатите биха могли да дадът обяснение.
    А горния случай може и да е за друг тип самолет, а може и да е типична нашенска "партенка" в стил "вижте колко сме велики, дори братушките може да засичаме", с каквито ни пълнеха главата по печените ЗКПЧ-а тогаз за да не заспиме .

Comment

mitaca написа
      Ами защото по мое време най-вече не летяха D .
      Че ние има ли сме Миг 25?
      "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

ahileas написа
        Че ние има ли сме Миг 25?
        Едно звено в РАПа в Добрич. Имаме една загуба при катастрофа, пилота оцелява
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

3 РБ, 1 РБУ

Comment

кало написа
            3 РБ, 1 РБУ
            Бре, жалко че не се е запазила снимка на нашенското РБУ, тоя самолет с двете кабини има много изродски вид
            Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа
              Едно звено в РАПа в Добрич. Имаме една загуба при катастрофа, пилота оцелява
              Бе да не е тази за която аз знам (лятото на 84 или 85). То не е съвсем катастрофа, а при изкарване/вкарване от/в хангара, го помилат.

Comment

mitaca написа
                Бе да не е тази за която аз знам (лятото на 84 или 85). То не е съвсем катастрофа, а при изкарване/вкарване от/в хангара, го помилат.
                Не е.

Comment

не съм служил и като гледам няма и да служа
                  смешното е че като ходих на комисия ония ден ,военният ми разправяше че директно ставам запас
                  какав запас ще ставам като не знам как да хвана калашника главата ми не го побира,като ще ни пращат запас поне може 15 дена обучение да ни направят,да постреляме малко,да ни обяснят за военните чинове и други глупости
                  след като ни спряха и ракията вече спокойно може да се изнасяме от тази държавица

Comment

Nick написа
                    "Темпото уморява" - така го превеждаше мой познат, когато някой от компанията му кажеше "Пий, бе, какво й се лигавиш на тази ракия?" :mhehe: :mhehe: :mhehe:

Yes!!! Не ще погине народът български! :mhehe:

Valhery написа
                    какав запас ще ставам като не знам как да хвана калашника главата ми не го побира,като ще ни пращат запас поне може 15 дена обучение да ни направят,да постреляме малко,да ни обяснят за военните чинове и други глупости
                    Не са глупости. Твърде си прав, ако някой иска да се позапознае с тези неща, не би трябвало на всяка цена да се записва професионален солдат, я. Ще дойде време, ще има нещо такова, за което пишеш.
                    Last edited by ; 16-02-2007, 18:04. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Nick написа
                      Да не би да имаш предвид историята с П-10 "Акула" ("Волга" в СССР)? Това става по време на стрелби в Казахстан много преди описаните от mitaca събития.
                      Aми не!
                      Тази байка си е българска.
                      Ако не се лъжа в далечната 82 (нали тогава беше щита) руснаците решават да си направят реална тренировка и пускат активни смущения по предварително известните им честоти. А те както знаем бяха еднакви за целия СИВ.
                      Това което не знаете (или поне една част от вас) е, че в мирно време честотата не може да бъде сменяна. И в резултат всички са стояли и гледали "белналите" им се монитори

За зла участ на руснаците, в едно поделние в Северна България (тук вече байките са различни) е останала една работеща "Пеперуда". Кое от П-тата беше вече не си спомням. Тя работи в дециметровия обхват и по това време отдавна е извадена от въоръжение. Понеже това не се е очаквало, тази честота не е облъчвана и станцията си е виждала или поне до колкото е могла.
                      Руският генерал е бил неприятно изненадан в последствие;-)

БТВ в България позивните на РЛС станциите са различни от руските

П-12 по тяхному Енисей тук е Звезда
                      П-18 Венера
                      П 35 и П 37 са Христо
                      А на висотомерите им викат Слон;-)
                      Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

ahileas написа
                        .. говоря за полезни такива... Сужил съм 1,5 година и това беше изгубено време...Реално съм служил около 5 месеца...
                        Оценка не правя, само наблюдение.

Отношението зависи от личната дефиниция за "полезност". Всеобщият хленч в сегашна България рязко контрастира с отношението към военната служба, което наблюдавам в САЩ. Не мога да не цитирам великолепното сравнение на albireo - "Българското народонаселение като Мунчо - седи, мучи на площада и чака Дядо Иван. Ама Вазов взел, че го описал положително и ние си се търпим..."

Затова и кафеджиите в България са повече от войниците.
                        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Освен да "мучи" друго какво може да направи българина?
                          Пък и тия в нашето общество, които се изживяват като социографи, нека най-после седнат и напишат на един бял лист стъпка по стъпка, какво трябва да се прави; 1. Това и това... 2. Еди какво си... и т.н.

Comment

AYB написа
                            Пък и тия в нашето общество, които се изживяват като социографи, нека най-после седнат и напишат на един бял лист стъпка по стъпка, какво трябва да се прави; 1. Това и това... 2. Еди какво си... и т.н.
                            1/ Да се промени отношението към неща като това, което обсъждаме

Comment

Nick написа
                              Оценка не правя, само наблюдение.
                              Сравнението с Мунчо, последвалото мучене, и вероятно блеене, употребено по отношение на целия народ не ми допада най-малко защото подобна генерализация е по съществото си порочна.
                              Наблюдението ти представлява оценка защото извеждаш изводи и то генерални по отношение на цялата Държава.

:clown: П.П. Всъшност не чакам Дядо Иван, а Нина Ивановна :/внучка му/ :tup: отдавна я чакам, но има затруднения с туристическата виза. Когато дойде и донесе еднолитровите бутики "Сталичная" друга песн ще запея :clown:
                              "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

AYB написа
                                Сега кой чака дядо Иван...

Не съм служил. Станах студент, а сега промениха Конституцията. Мислех, да не увъртам като мнозина люде и след бакалавърството да отбия службата, пък после да продължа с ученията. Но както знаем, промениха Конституцията.

Comment

Working...
                                X