Съобщение

Collapse
No announcement yet.

моята служба в армията/липса на такава

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пфу... пак се оказвам рекордьор (за момента) - 42 дни арест и около 20 дисциплинарни наказания. Явно е правопропорционално на отслуженото време. Една от присъдите беше $50 глоба за потрошен John Deer на сирийската граница
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Важното е , че Димби е имал часовник !

Comment

Ник, за кое откъде знаем
        наемам се да отговоря вместо всички ако си повториш въпроса.
        ей сега ще стане забавно.

Comment

Dinain написа
          Пфу... пак се оказвам рекордьор (за момента) - 42 дни арест и около 20 дисциплинарни наказания. Явно е правопропорционално на отслуженото време. Една от присъдите беше $50 глоба за потрошен John Deer на сирийската граница
          И ти си бил пич като мен, явно.

Глобите и удръжките не ги броя. То не бяха строшени стъкла, ножове, изгубени шинели, одеяла, не беше чудо. Най-популярното наказание беше "остригана глава", след това копаене на дупки (арестът ни беше много малък). Така си бях без коса две години, а изкопаните дупки (съответно засипани впоследствие) не ги броя. Залудо работи, залудо не стой.
          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Dinain написа
            потрошен John Deer на сирийската граница
            а какво точно е туй що си го строшил?
            А иначе аз не съжалявам...много, за службата погледнато от дистанция на времето си има и доста положителни страни...пък и по едно врем го разглеждах дорикато лагер:rock: .

Comment

Gaden Gogi написа
              а какво точно е туй що си го строшил?...
              Оно е трактор, багер или булдозер, ама се пише малко по-различно: John Deere

Explore agricultural, construction, forestry machinery, technology, services and more on the official John Deere website. Find a dealer in your area or purchase online.
              Last edited by Nick; 16-02-2007, 00:10.
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Не те е срам , да счупиш хубавия "Residential". В троен р-р ли го плати !

Comment

Todor Pavlov написа
                  Не те е срам , да счупиш хубавия "Residential". В троен р-р ли го плати !
                  Ха, като че ли има какво да се коси там! Сигурно е един от тези:

Comment

О, да ! Щях да забравя стригането. Всеки старшинка имаше неписаната власт да те остриже за каквото и да е било. Помня, че през лятото на 1989г. ни четоха заповед на министър Джуров, с която изрично се забраняваше стригането като неуставна дисциплинарна мярка; допускаше се само при налагане на дисциплинарно наказание "арест".
                    SEMPER AGRESSUS

Comment

Nick, дисциплинарните наказания бяха лишаване от отпуски главно... стригане нямаше, а и аз съм си остриган по принцип.

John Deere-a беше трактор с ей-такова ремарке, опреснявахме браздата с него. Да успееш да качиш върху стена 20-годишна машина, която е разчетена за 45 км/ч си е постижение...

ПП Покрай сирийската граница има бая какво да се коси - там е най-зелената част от страната. Но ествествено армията не се занимава с косене на трева, освен в поделението Базата се премиташе с един Bobcat, но се развали преди да "порастна" и да ми го доверят... може и за добро да е било.
                      Last edited by Dinain; 16-02-2007, 00:48.
                      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Е да. Пък аз безнаказано поломих две Т55-ци. Едната и направих калника (това е едно дълго нещо по цялата дължина, а не кат` на колите) на вълни от т.нар. "противотанков еж", а другата я карах известно време без масълце и дизелът стана като сенокосачка :mhehe: . Безнаказано.

HELLCAT написа
                        О, да ! Щях да забравя стригането. Всеки старшинка имаше неписаната власт да те остриже за каквото и да е било. Помня, че през лятото на 1989г. ни четоха заповед на министър Джуров, с която изрично се забраняваше стригането като неуставна дисциплинарна мярка; допускаше се само при налагане на дисциплинарно наказание "арест".
                        След като десетки хиляди глави бяха стригани, та стригани, през 89-та се сетиха, че нийде не е записано таквоз нещо. Ама беше ползено за косата :nod: И после к`во стана? Само взеха да се стрижат по улиците, и кубинки да носят. Докато стрижеха и гледаха за прически /не само в казармите/ - тц, йок, дълга коса ще нося! Като спряха да стрижат - я да се лъсна аз като Лаврений Берия. О temopra, o mores. :1087:
                        Last edited by ; 16-02-2007, 00:42. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

КГ125 написа
                          ... О temopra, o mores. :1087:
                          "Темпото уморява" - така го превеждаше мой познат, когато някой от компанията му кажеше "Пий, бе, какво й се лигавиш на тази ракия?" :mhehe: :mhehe: :mhehe:

Comment

ValBo написа
                            Това да не е онази прословута пеперуда, водила целите, въпреки засветяването от руснаците
                            Значи аз не помня станция с подобно кодово име, но по-мое време се разправяше такъв случай: по време на такива съвместни учения (май Гранит им викаха) всичкото ПВО що е годно засича. Та летят 25-ците (те бяха невидими за повечето станции, аз кат знаех че лети МиГ-25, качвах новобранец на покрива да върти антената натам, белким го хвана на "телевизор" ) и всичко живо води (ма другите МиГ-ове), а тях не може даже да ги засече. И изведнъж някаква станция пред бракуване (ама наистина някъде от първите влезли в България) от ПВО на страната, някъде от пловдивско или старозагорско съобщава: "Прихванах и водя две цели: азимут Х, ъгъл на място Y, разстояние, Z скорост V", КП-то вика заеквайки "Я, я повтори". Оказва се, че станцията води двойка 25-ци.
                            Са кога се е случило и дали е партенка не знам, но знам, че Джуров наистина издаде заповед да не се бракува никакъв ПВО радар независимо колко е стар.

Comment

И поради защо МиГ-25 да не подлежи на засичане?

Comment

Nick написа
                                Интересни са ми доводите на тези, които не са служили, но са убедени, че е по-добре да не се служи. А откъде "знаят", след като не са преминали през процеса? Както казва Лиско на Борис Априлов, "това е лично мое мнение, което чух от други" :mhehe:
                                Интересно, какво считаш че си "получил" от сужбата, дали разум, дали дисциплина, дали някакви познания, говоря за полезни такива. Сужил съм 1,5 година и това беше изгубено време.
                                Реално научих дислокациите на "коварните" Натовци,... ,опссс, на нашите верни съюзници, научих, че безсмисленото е смислено, научих как да не върша нищо полезно, научих че ако нося метла или лопата мога преспокойно да изляза през главният вход на свръх секретното ни поделени, без никой да ме спре,...а учих да приемам и телеграфия на КВ, свикнах да стоя по 8-10 часа със слушалки на главта, то аз и сега съм със слушалките, но вместо "Гюрев"/турско учение/, на "сделани" приемници модел 50те и 70те години, слушам Рапсоди.
                                Това е егоистичната гледна точка.
                                От патриотична такава-
                                1. 7 месеца школа., от които 45 дни за строева подготовка. В нашата армия май не са разбрали, че каретата вече не са предпочитан тактически прийом. 9 месеца служба, от които 40 дни отпуск, 60 дни болничен престой, няколко караула, около празни складове. Висене като дневален, на стъбите и т.н.
                                Реално съм служил около 5 месеца.
                                2. Колко е струвало това на Държавата?
                                3. Не можеше ли тези висококвалифицирани дейности да се извършват от волнонаемен сержантски състав?, щото от скоростта 90-100 знака, с която приемах сега няма и помен, съмнявам се че помня и буквите и цифрите.

П.П. Ние даже и арест нямахме, поне да ме бяха накзали за безделито.
                                "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Working...
                                X