Съобщение

Collapse
No announcement yet.

моята служба в армията/липса на такава

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

моята служба в армията/липса на такава

Уважаеми съфорумци, интересно ми е доколко и колко от участващите тук са служили/служат в армията. ако ви скимне - напишете.

Аз съм завършил ШЗО, офицер от резерва съм, специалност радио- и спътникова свръзка.

+ малка анкета

ако не ви е досадно - моля
    86
    íå ñúì ñëóæèë
    39.53%
    34
    ñëóæèë ñúì, î.ð. - âîéíèøêè/ñåðæàíòñêè ÷èí
    37.21%
    32
    ñëóæèë ñúì, î.ð. - îôèöåðñêè ÷èí
    18.60%
    16
    ñëóæà - âîéíèøêè/ñåðæàíòñêè ÷èí
    1.16%
    1
    ñëóæà - îôèöåð
    3.49%
    3

The poll is expired.

А защо, ако не е тайна, т.е. - каква ти е целта? Това, че е военно-исторически форум ... хубаво, може би заради първата съставка в името? Аз не съм служил (след малко ще гласувам, но ако анкетата не е публична - след като питаш - да отговоря). Имам достатъчно изказвания по въпроса и не съм любител на безсмислената парадност и други подобни, както и на военщината . Аз съм любител на историята и военната такава, но именно - любител, а не професионално занимаващ се
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

1. направих темата от нямане какво да правя (затишие в службата)
      2. доколко познанството/непознаването на армейския живот се отразява на разбирането за армията/офицерството в реалния живот

Comment

Аз също - къде умишлено (студентстване ), къде по стечение на обстоятелствата и безкрайно моткане по военна болница отървах казармата. Странното беше, че ме писаха негоден за военна служба, но годен за мобилизация в случай на война.
        (\_/)
        (°_°)
        (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

кало написа
          1. направих темата от нямане какво да правя (затишие в службата)
          2. доколко познанството/непознаването на армейския живот се отразява на разбирането за армията/офицерството в реалния живот
          Ами - нали знаеш как е - моето мнение си е мое мнение и нищо не може да ми попречи да го изразя
          Чисто армейските неща и техническите въпроси не ме интересуват особено (поради което почти никога не пиша в ония раздели, макар и да чета там), докато в разбирането за историята и историческия процес, включително и във военно-историческия му аспект си мисля, че няма никаква полза да си военен. Нали?
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

за последното - зависи, повечето от качествените военни историци са именно военни.
            а иначе - мнението на всеки си е негово.

Comment

Анкетата явно не е публична, та да пиша и аз (щом има интерес, де, пък и ме мързи да работя в тоя момент ) - да, отслужил съм си задължителната служба, по стечение на обстоятелствата не съм завършил ШЗО (трябваше да се чака много, а ми дадоха избор да не чакам и да отслужа не като вишист - после открих, че такива като мен имаше доста). Бях свързочник, конкретан специалност - "линеен надзорник", а служих в тежкокабелна рота.

Comment

Аз съм служил като автоматчик-охранител - или май беше охранител-автоматчик- във ВВС. Уволних се като редник. Иначе по цял ред причини битието ми си е тясно свързано с армията.
                Иначе интересът към военната история ми е останал от детските години и няма нищо общо с "военщината".

Comment

честно казано, за първи път правя анкета, и изобщо не съм видял, че има избор да е публична

Comment

Ако искаш я пусни отново публична, а модераторът ще затрие тази когато намине. И надявам се ще премести постовете.

ПП При мен също интересът към военната история няма нищо общо с казармата.

Comment

Служих и аз като пич/пръч на рОдината в крепостта на българщината - Кърджали,а и малко по посолствата в София, ефрейтор съм, хм, от МВР?! Обаче харесвам подводниците?! Оттогава съм и вечно ненаял се и ненаспал се :o

Comment

Пък аз бях зенитчик: "ние не летим , ама и на другите няма да дадем"

Comment

von Danitz написа
                          eфрейтор съм, хм, от МВР?!
                          Ааа, "Железните орли от вътрешни войски"

gollum написа
                          Бях свързочник, конкретан специалност - "линеен надзорник", а служих в тежкокабелна рота.
                          Брат ми беше свързочник в ШЗО-то в Плевен. От него съм запомнил култовите думи: "Абе на нас девиза ни е "Умри, но свръзка дай" - а ние ни умираме, ни свръзка даваме"... :mhehe:
                          Last edited by Николай; 13-02-2007, 15:06. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Служих в инженерни войски, първо като сапьор, после в тежка инженерна рота - булдозери, багери, мостове, миночистачи, такива неща.
                            Уволних се старши сержант, но това е формалност. Това не е БА, да не се чуди някой.
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

von Danitz написа
                              Служих и аз като пич/пръч на рОдината в крепостта на българщината - Кърджали,а и малко по посолствата в София, ефрейтор съм, хм, от МВР?! Обаче харесвам подводниците?! Оттогава съм и вечно ненаял се и ненаспал се :o
                              Брей Даниц бил черна барета..цццц.

Comment

Working...
                              X