Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Танковете на всички времена

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Вероятно са имали в предвид МкV. Той е бил с две 57мм оръдия /някай да каже това 6 фунта ли са / и е бил първия сравнително надежден англ.танк. Мк I - IV се появяват по рано. Друга неточност в сайта е че е бил единствения танк. По това време при французите масово започват да се появяват Шнайдер и Сен Шамон. Доколкото си спомням през 1917г. започва и производството на Рено FТ-17 и лекия англ. Уйпет. Да не говорим , че бронирани автомобили има доста по отдавна.

Comment

Mk1 е посоченият танк

Comment

Мк1 не се ли произвежда от 1916г?

Comment

Не ви ли кефи типичната преводаческо-журналистическа некомпетентност, която не може да схване, че "шестифутовые пушки" е неуместно, за разлика от "шестифуНтовые пушки"?

Comment

bsb написа
            Не ви ли кефи типичната преводаческо-журналистическа некомпетентност
            Ако си чел книгата - "Най-големите гафове в света на военното дело и на разузнаването" на издателство Анимар от 2003г. с "РЕДАКТОР!!!!!!!!!.........." някой си Стоян Георгиев ще изпаднеш в екстаз и ужас от невероятната некомпетентност на този РЕДАКТОР. И тоя даже не го е досрамяло да си напише името????????? Главата ми не го побира, обаче сигурно е взел хонорар. Обаче нали казват че луд изяжда и два зелника, но по луд е този който му ги дава..

Comment

uzi71, вземи пусни темата, която обмисляш, защото с тези танкове наникаде не върви. Много е изтъркана вече...

Comment

Е, на мен кафеварната доктрина ми хареса, добре се посмях, не знам защо така грубо я прекъснахте
                XV mile the sea brode is
                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Sir Gray написа
                  Е, на мен кафеварната доктрина ми хареса, добре се посмях, не знам защо така грубо я прекъснахте
                  Защото е крайно време да си поговорим за секс... :vsad:
                  ...докато не са ни издали на модератора... :argh:

Comment

Тодор Павлов написа
                    Защото е крайно време да си поговорим за секс...
                    ...докато не са ни издали на модератора...
                    Модераторът е най-развратен от всички. Ти защо мислиш че някой ще иска да върши такава длъжност, че и безплатно?
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Кардамон в танка слагаш ли? Или е много арабско?

Comment

Абе можете да ме сметнете за простак, ама за мен танковете на старбъкс са най-добрите...
                        Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Албирео написа
                          Абе можете да ме сметнете за простак, ама за мен танковете на старбъкс са най-добрите...
                          Тъй като не съм имал удоволствието да посещавам Старбъкс, не мога да кажа нищо. Но със сигурност звучи просташко Между другото една израелска верига за танкови гаражи ("Арома") отвори първите си няколко филиала в NY.

Даниц, много се бъркам с разните наименования на танкови смазки, но кордамон ми звучи познато отнякъде. Аз от много отдавна не съм правил по-завъртяно кафе, та знам ли - може това което знам като "хел" на арабски да е същото, което наричаш "кордамон"... жълтеникави бучици, които ти скърцат по зъбите като ги схрускаш. Изсушени листа на растението са.
                          Бедуините и друзите го пият това кафе по 10 пъти на ден. Трябва да намеря къде го продават, че от 2-3 години не съм пил.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Ъъъъ, тия дето са правили класацията са тиквени тъпаци. щото не знаят, е иа и "речни танкове" - канонерки ще рече. Ама също така мощни и пробивни. Ама то с тая "хипопотамоцентричност" до никъде не се стига... мдаааа :tdown :tdown :sm113: :sm113:
                            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                            Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
                              Ъъъъ, тия дето са правили класацията са тиквени тъпаци. щото не знаят, е иа и "речни танкове" - канонерки ще рече. Ама също така мощни и пробивни. Ама то с тая "хипопотамоцентричност" до никъде не се стига... мдаааа :tdown :tdown :sm113: :sm113:
                              Речни танкове според мене имат предвид бронекатерите а не канонерките най вероятно от тип 1124 и 1125 хубави корабчета а историята на ползването им заедно с тази на мониторите е доста интересна ако някой знае сайт за немски бронекатери да свирка.....?

Comment

Working...
                              X