Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познай мача по скрийншот!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Познай мача по скрийншот!

Във форума стана прекалено скучно, всички говорят за музика, модераторите надвишават границата на властта си, а албирео цяла седмица не е писал за ръгби, та реших да започнем нова игра с гатанки. Темата е съвсем актуална: идеята е всеки да пусне скрийншот от своя любим мач, а другите да познаят кой е мачът.

Докато някой познае мача на Импириъл и аз да се включа с една загадка. Това е един много интересен мач, който съм гледал три пъти в кино Одеон, защото навремето хубавите мачове само там ги даваха. Мачът е класически и много известен в страната, в която се игра тогава, другаде не е известен.

Не, не е. Както казах, в срещата са участвали много известни за времето и мястото, в което е играна, играчи. Единият от снимката дори е участвал и в други мачове. Ако до два месеца никой не познае, ще дам още един жокер.

Не, Ханс, не е руски, нито френски. Виждам, че ви затруднява загадката, а пък аз много си го обичам този мач и много се учудвам защо никой не го познава след като аз толкова го ценя. Пък и съвсем наскоро е игран, само преди 40-ина години някъде. А треньорът на единия отбор е много известен в родното си село.
    Е, ако до две години никой не се сети, ще ви кажа кой е, ако не съм забравил дотогава.

ако някой може да ми намери от тези за ложата, където седят онези шибани надути копелета, мамини синчета, които не са прочели ни една книга, Които не за какво за дошли на този мач и на този свят и за какво ще си отидат...
    потни келеши крещят гоооооол когато вкарват и се завиват се с циците на мацките си когато на тях им го вкарват
    мачовете са шийт
    ае чау
    ако някой има билет да каже ако няма да замълчи завинаги

Има една особеност: нападението и на двата отбора е концентрирано на десния фланг, а на левия е защитата. Дали това има дълбок философски смисъл, както смятам аз, защото съм много начетена, или няма такъв смисъл, както е очевидно за здравия разум?

Още от времето на перипатетиците (ходещите по полето) и киниците (движещите се по терена), а също и според възгледите на философи като Анаксимандър, Ксенофон и Клинсман е известно, че дясното е печеливше, а лявото - губещо. Атакуването по левия фланг има дълбок философски, културен и всякакъв измислен смисъл ознаава тотална смяна на парадигмата, на начина на осмисляне на света и полето.

- на кого са отсъдени на-много справедливи дузпи
    - кой е получил най-много и съвсем обективни картони
    - кой е получил на-много и най-болезнени контузии

Възможните отговори са:
    ~ марсианците
    ~ лунатиците
    ~ сатурналиите
    ~ венерично болните
    ~ уранистите
    ~ или някой друг.

Ако не отговаряте сериозно на въпроса ми, ще се обидя.

От емблемата, която виждам, мисля, че мачът е Байерн /М/ - Хамбургер. Така ли е?

Comment

ти си непоправим.

Comment

Извинявам се за отклонението, но какво искаш да кажеш, Док Холидей?

Comment

Империал лъже, старото куче! Видно е, че игрището е празно - следователно "никой" (мач)
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Извинявам се за отклонението, но какво искаш да кажеш, Док Холидей?
            Док Холидей (доколкото все пак е и "док") сигур иска да те просветли, че е достигнал до заключението, че не ще може да те поправи дори и да прибегне до скалпела на своето красноречие. Сиреч, дори и да прибегне до цялата мощ на своята словолюбска душа, да включи в хода на действието всичките си дисекционни, хирургически и словослагателни умения, пак нищо не би могъл да постигне. С други думи, plamen_starbov, Док демонстрира широтата на своето безсилие в твоя случай .
            Та за да не разчиташ на неговата любов с метафорите и привързаност към недоизказаното, уважаемият фон Ханащайн е изящната маска и изкусената ръка на двама уважавани форумци, прикривайки се зад нея и използвайки я с вещина те сътворяват за нас, останалите по-обикновени в стремежите си люде, едно (понякога криво) огледало, с чиято помощ да ни позволят да лицезреем и чрез това да познаем истината за себе си. А и да се посмеем, ако се окаже, че чувстовто ни за хумор е такова.

ПП Сиреч с намесата си в тази хумореска слагаш клечка (защото не е прът) в колесата на творчеството .

Comment

А и да се посмеем, ако се окаже, че чувстовто ни за хумор е такова.
              Или ако въобще имаме чувство за хумор...
              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Е, Албирео, теб вече те разкриха. Ние, които още не сме показали пълната си импотентност в тази област можем да пордължим да се преструваме кат държим пред лицата си подходящо изрисувани ухилени саркастично маски (радостно е, че имаме и кой да ни ги изрисува, както се оказа напоследък).

Comment

Само не помня аз кога съм се включвал в подобна дискусия...

Comment

Е, Лонганлоне, никой не може да се спаси от дългото перо (явно по-горлямо от сабя или поне така би искало самото то ) на твореца, а по-точно от въображението му. Както виждаш, всички сме пионки в неговия гениален замисъл или хайде да използвам друго сравенние - само мазки, мацнати небрежно в прекрасната простота на неговия шедьовър.

Comment

Само не помня аз кога съм се включвал в подобна дискусия...
                      Е ти пък сега...а аз как не съм включен вътре с някоя реплика "Мръсен sissy sport! Rugby is the God's game!" и т.н. е незнам.
                      @Ам гъл - това беше добре
                      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Хора защо не погледнете на мнението на Пламен като ценна добавка към творбата на фон Ханщайн?

Албирео я се върни в началото на мнението на Ханщайн и виж въведението.
                        ... албирео цяла седмица не е писал за ръгби...
                        Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Албирео, благодаря . Но сигурно не си включен защото в същото време в нечие въображение си отварял алтернативна тема за ръгби, в която разбира се ще пишеш сам (но то това е най-хубавото).

Ханс, аз така гледам на цялата ценна дискусия, която го последва. Това си е един словесен хепънинг в стил "колективна творба". Или поне би ни се искало на повечето да добавим по нещо към гениалната творба на двуликия творец (а и оправданието "кой знае какво наистина е искал да каже Автора?" винаги ще ни е под ръка).

Comment

Приемам забележката, но за съжаление ще трябва да призная, че с изключение на твоята забележка, другите определено не сме на нивото на Ханщайн и Щърбов(нещо като рап дуе...или пък трио?).
                            Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

gollum, Док Холидей е бил зъболекар, но хайде )))
                              и за касапин мога да мина.
                              Иначе съм убеден, че Mr starbov няма да схване това, което му написа.
                              иначе беше забавно.
                              и за двуликия янус и т.н.
                              всъщност този път творбата е на единия от братя и сестри ханщайн хяхя

Comment

Working...
                              X