Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любими Български филми

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Моята любима комедия е " Опасен чар " . Наистина репликата " роднина, милиционер " е култова. Но в него филм има още една известна реплика. " Куче касичка, прасенце касичка..." Няколко пъти съм го гледала и пак бих го направила, а Герги Русев е върхът.
    Иначе от другите български филми харесвам " 681-величието на хана" и " Козия рог".

Comment

"681-величието на хана" Това е американската версия, българската е "ХанА спарух".
      Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Parabellum написа
        Един от любимите ми филми е "Мъжки времена" с Григор Вачков в главната роля
        Никога няма да забравя репликата му
        "Едно е да искаш, друго е да можеш , а трето и четвърто да го направиш"
        Лека му пръст на човека!
        Хаха, верно си е готин, той е правен по един кратък, но много забавен разказ на също вече покойният Николай Хайтов.
        Идеята за "Козият рог" също е доста добра и той е правен по съвсем кратък разказ на Николай Хайтов.
        "Съдята" наистина е уестърн, ама е як

А ако говорим за комедии - пропуснахте да споменете култовият "Топло"

Друг филм, който на мен лично много ми харесва е "Сватбите на Иван Асен". Макар, че и той от време на време прилича повече на театрална постановка, ми харесва по-различният поглед за онези събития, преплитането на човешките съдби, религията, философията и символиката. А също така е интересно, че Апостол Карамитев (в ролята на царя) умира преди да са завършили снимките на филма и останалите сцени ги заснемат като неговата роля се изпълнява от Коста Цонев, който в същото време играе и ролята на брат му Александър.

Parabellum написа
        Пропуснах да кажа, че не мога да се оправям с тия скапани торенти :grrr: :shrug:
        Last edited by Warlord; 29-04-2006, 12:56. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
        (\_/)
        (°_°)
        (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Hans Delbruck написа
          "величието на хана"
          Кога ще се научите да слагата правилно главните букви :grrr:
          Пише се: "Величието на Хана"

Comment

А вие кога ще се научите, че титлата на владетеля не е хан а Кан!

Дори на английски заглавието е "The Glory of Khan"

п.п. Хана, ти от краен феминизъм май премина към култ към личността, а? :mhehe:
            (\_/)
            (°_°)
            (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Няма значение дали съм гледала американската версия или оригинала. На мен лично ми харесва музиката към филма.

Comment

Хана написа
                Кога ще се научите да слагата правилно главните букви :grrr:
                Пише се: "Величието на Хана"
                Ти за copy-paste си чувал, нали. Впрочем виж как си поиграх с другото име.

681 AD: The Glory of Khan

Comment

А вие кога ще се научите, че титлата на владетеля не е хан а Кан!

Дори на английски заглавието е "The Glory of Khan"
                  Този интересен въпрос ме занимава от известно време. Кога точно "хан" се превърна в "кан"?

ПП "KH" на английски обикновено обозначава гърлено "х" в чужди думи, което не съществува нито в английския, нито в бъгларския език. А не "к". Звучи като... е, като вадене на храчка звучи.
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Имам си само 6 те епизода от Мера Според Мера , щеше ми се и седмия да си набавя, некой да помогне ?

Parabellum
                    Осмия , е класика за мен , но пък е и малко... бих казал комунистическа реклама , " на всеки километър" е по-нормален , не е такава луда реклама .
                    Но пъке готин дам

Comment

В бол-а няма нищо!!! В арената също.
                      Намерих "Хайка за вълци"(6-те епизода). Ако някой иска, може да ги истегля и запиша . Нека ми пише едно лс.

Аз, честно не съм гледал много български филми. Но много ми харесва "Господин за един ден". И сценария и играта са добри.
                      "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Comment

За мен "От нищо нещо" е най - великата българска комедия. Режисьор Никола Рударов; в главните роли Стефан Данаилов, Асен Кисимов ( лека му пръст ) и Анета Сотирова. Невероятен сюжет, невероятен диалог, невероятна актьорска игра. Чел съм интервю с режисьора и акторите, които считат участието си във филма като едно от върховите си постижения в своята кариера.
                        SEMPER AGRESSUS

Comment

Зарево над Драва

Comment

"Опасен чар", "Оркестър без име", "Двойникът". От "военните" филми - "Малкият Содом" и "Прилив на нежност"- и двата с Любо Чаталов в главната роля два на пръв поглед незабележими, но дълбоко затрогващи филма. Бих добавил и "Крадецът на праскови", предизвикал не една дискусия. Аз лично съм чел повестта на Емилиян Станев и мога смело да кажа, че филмът е значително по-добър и по-малко политизиран от книгата. Не знам, аз лично принципно не харесвам повечето трудове на Емилиян Станев точно заради идеологическата им натовареност. А Невена Коканова (лека й пръст!), Раде Маркович и актьорът, който играе полковника, правят изключителни роли. Много хубав и за мен лично много човечен филм за войната и съдбата на обикновените хора.

Comment

Insektor написа
                              Зарево над Драва
                              Защо ли си мисля, че изобщо не си гледал този филм.

Comment

Hans Delbruck написа
                                Защо ли си мисля, че изобщо не си гледал този филм.

Знаеш ли че 90% от учениците правят теми въху материал който не са погледнали. Тоест пишат върху Под Игото а не са го чели.
                                Винаги съм се чудел дали това може някак да се промени.....
                                Та за филма съм виждал хора които правят съпоставка между Джейн Еър и Робокоп....

Comment

Working...
                                X