Мен много ме кефят "корав" и "свиреп".Много кораво и свирепо звучат
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя е най-хубавата българска дума?
Collapse
X
-
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
-
Ами обясни му грешката тогава, т.е. от къде иде и що значи.
Анкети от подобен род са абсолютна глупост. Словесността на българите, а и на всяка една нация не се мери с шивашки метър и коя от коя дума е по-хубава или "по-българска". Все едно да кажа, че най-добрата индо-европейска дума е "ариец" или просто "чист"..."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
BAGA_TUR написаSherlock написа:
В голяма грешка си!..
.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
:evil: Вярно, че в три думи не можеш да изразиш всичкото онова нещо, което ни кара да се джавкаме тука и да носим от 9 дерета вода, за това, че сме най-велики и най-всичко!
:tup: А трите думи от предложените виждам така:
:nworthy: ДОСТОЛЕПИЕ
:nworthy: ОГНИЩЕ
:nworthy: ЛЮБОСЛОВИЕ
:1087: :fire:От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
-
Балканы- по тюркски -горы поросшие лесом...
Так по крайней мере говорит Российский интернет.
Хотя есть мнение, что слово "Балка" славянское, и дума "Балканы" могло
образоваться от него."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
Comment