If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мен много ме кефят "корав" и "свиреп".Много кораво и свирепо звучат
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Ами обясни му грешката тогава, т.е. от къде иде и що значи.
Анкети от подобен род са абсолютна глупост. Словесността на българите, а и на всяка една нация не се мери с шивашки метър и коя от коя дума е по-хубава или "по-българска". Все едно да кажа, че най-добрата индо-европейска дума е "ариец" или просто "чист"...
"Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
:evil: Вярно, че в три думи не можеш да изразиш всичкото онова нещо, което ни кара да се джавкаме тука и да носим от 9 дерета вода, за това, че сме най-велики и най-всичко!
:tup: А трите думи от предложените виждам така:
:nworthy: ДОСТОЛЕПИЕ
:nworthy: ОГНИЩЕ
:nworthy: ЛЮБОСЛОВИЕ
:1087: :fire:
От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Балканы- по тюркски -горы поросшие лесом...
Так по крайней мере говорит Российский интернет.
Хотя есть мнение, что слово "Балка" славянское, и дума "Балканы" могло
образоваться от него.
"Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Е, дори и "балка" да е славянска дума чв което леко се съмнявам), то тя не се среща в българския език (или поне никога не съм я срещал). Пък и значението й е малко по-друго май.
Comment