Хм, може би не съм се изяснил.
Хайде да разгледаме една по-промислена визия.
Всъщност това ще рече да се говори за определена философия. А винаги нещо ме е възспирало да го правим тук.
В такъв случай нека само да отговоря, че не си ме разбрал. Не говоря за атрофията като обвързана с някакви времена, нито за свят без техника, a за опазването от зависимост към техниката.
Човекът е средство? Нали знаеш кои режими са споделяли същия възглед?
Хайде да разгледаме една по-промислена визия.
Всъщност това ще рече да се говори за определена философия. А винаги нещо ме е възспирало да го правим тук.
В такъв случай нека само да отговоря, че не си ме разбрал. Не говоря за атрофията като обвързана с някакви времена, нито за свят без техника, a за опазването от зависимост към техниката.
Човекът е средство? Нали знаеш кои режими са споделяли същия възглед?
. Когато бях в седми клас учех в кварталното у-ще, кото не беше нещо особено (после се оказа, че не е така, но тогава нито аз нито родителите ми го знаеха). С цел диплом пълно шест за голямото кандидатстване
се преместих в едно от крайните квартали, където директора и половината даскали ми бяха роднини
. На първото класно по математика (аз си бях звезда по строго научните дисциплини и в старото даскало) даскала извика майка ми и й каза в прав текст: Ако искаш нещо повече вземи му частен учител (а той си беше добър даскал), аз тук се мъча да събудя някакъв интерес в половината ученици за да получат поне елементарни познания, една четвърт за да си повишат малко жалките си знания и не ми остава време за няколко деца, които могат да се справят и сами с материала, но това не и дава големи гаранции при кандидатстването. И така аз и двама приятели тръгнахме на частен учител и година по-късно влязах навсякъде където кандидатствах. И още нещо накрая, един приятел когато приказваме за образование обича да повтаря: на държавата са нужни не умници, а работници, затова няма интерес от повишаване качеството на образованието - и е много прав.
Comment