Майтапи ¹ 5
Collapse
X
-
Тя системата работеше, проблемът и беше, че работеше лошо. Затова се скапа. Всичко на тоя свят си има цена. Липсата на безработица се заплащаше с обща неефективност на икономическата система, сполучливо обобщена в тогавашния афоризъм, че "търсим не човек за работата, ами работа за човека". Голямата армия и спортните постижения - с прахосване на и без това оскъдните държавни средства. И така нататък. Но този разговор не е за тука - не повдигай подобни въпроси, те са излишни, не са в тематиката на форума и администрацията (съвсем правилно) не гледа с добро око на тях. Просто като приятелски съвет.ТЕ са тези, които са заменили работеща система, в името на демокрацията. Не виня никой, не съм комунист, не съм живял по това време, не знам дали е било по-добро, НО е работело - имало минимална безработица, армия, хляб, престижа на държавата се е поддържал с множество мероприятия и спортни отличия.
Между другото "сблъсък" не се пише с "а".Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!Comment
-
По повод на реакциите на написаното по-надолу в пост ¹702,
, не, не съм имал предвид младото поколение, ако някой се е разпознал, моля за извинение.
По този повод О'Хенри беше казал нещо: "There are many kinds of fools. Now, will everybody please sit still until they are called upon specifically to rise? I had been every kind of fool except one." © O'Henry.
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©Comment
-
Не ме интересува какво си написал и как си го написал , ами защо си мислиш , че си прав , или че така е било тогава както ти си мислиш .?Тя системата работеше, проблемът и беше, че работеше лошо. Затова се скапа. Всичко на тоя свят си има цена. Липсата на безработица се заплащаше с обща неефективност на икономическата система, сполучливо обобщена в тогавашния афоризъм, че "търсим не човек за работата, ами работа за човека". Голямата армия и спортните постижения - с прахосване на и без това оскъдните държавни средства. И така нататък. Но този разговор не е за тука - не повдигай подобни въпроси, те са излишни, не са в тематиката на форума и администрацията (съвсем правилно) не гледа с добро око на тях. Просто като приятелски съвет.
Между другото "сблъсък" не се пише с "а".
Защо си мислиш , че си прав ?Comment
-
Дискусия в БС по съвременен конфликт включващ Русия:
https://www.facebook.com/YaniOficial...7452672663014/
ОК ето един поздрав към съветофилите
albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...Comment
-
Интересното е, че в СССР все още имаха отношение към Чингиз Хан. В Монголия, която си беше съветски сателит тогава, беше забранено да се споменава името му. Тогава ми се стори странно - толкова много време е минало. Но явно има нещо, някакви неугаснали въглени
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©Comment
-
Аз от периода на 80-те си го спомням само като някакъв жесток кръволок без много подробности. Но тогава съм бил и малък де, и не съм имал достъп (и желание) за по-сериозна литература извън учебниците (макар и за по-горни класове).A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска историяComment
-
Това от СССР към Чингиз хан е малко като английската позиция да се приравняват Наполеон и Хитлер, защото са воювали и с двамата
Ако има нещо, в което англичаните са наистина много добри, то е в създаването на изцяло негативен образ на враговете си и пропаганда срещу тях - като към Наполеон.
Проект 22.06.1941 г.
-
Приравняването на Наполеон и Хитлер е фундаментален исторически обективизъм, а не просто някаква английска позиция. Двамата имат една и съща цивилизационна роля в човешката история, за съжаление крайно лошо изпълнена.Това от СССР към Чингиз хан е малко като английската позиция да се приравняват Наполеон и Хитлер, защото са воювали и с двамата
Ако има нещо, в което англичаните са наистина много добри, то е в създаването на изцяло негативен образ на враговете си и пропаганда срещу тях - като към Наполеон.Comment
-
-
Мм...кога СССР са воювали с Чингис? (тоя въпрос си е за майтапиТова от СССР към Чингиз хан е малко като английската позиция да се приравняват Наполеон и Хитлер, защото са воювали и с двамата
Ако има нещо, в което англичаните са наистина много добри, то е в създаването на изцяло негативен образ на враговете си и пропаганда срещу тях - като към Наполеон.
) Мисля че това, което визирам аз, е по-скоро марксисткият, нежели есесерският поглед към личността на Чингис хан, но може и да не е така, знам ли в крайна сметка...
Във всеки случай на 1/3 от територията на СССР е можело да се срещнат потомци на Великия хан, докато за европееца подобни имена могат да будят само ужас...Е, оставяме настрана романтиците и Кубилай (Кубла) хан
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска историяComment
-
Е, наследник са си на Русия. А там на монголското владичество и въобще там на такива като Чингиз хан се гледа крайна негативно. Не забравят и не прощаватМм...кога СССР са воювали с Чингис? (тоя въпрос си е за майтапи
) Мисля че това, което визирам аз, е по-скоро марксисткият, нежели есесерският поглед към личността на Чингис хан, но може и да не е така, знам ли в крайна сметка...
Във всеки случай на 1/3 от територията на СССР е можело да се срещнат потомци на Великия хан, докато за европееца подобни имена могат да будят само ужас...Е, оставяме настрана романтиците и Кубилай (Кубла) хан 
Проект 22.06.1941 г.
-
Чакайте сега, в рамките на преоценката на миналото и за да избегнем европоцентричния поглед към историята (а в случая и китаецентричния и ислямоцентричния) вече трябва да харесваме ли и Чингис хан?!Comment

Comment