по един месец съм висял там (в заведенията чак си мислеха че работим там) но нямам спомен нещо да е било забранено, навсякъде сме си се мотали.
Майтапи ¹ 5
Collapse
X
-
-
-
Зависи за кои българи. Нас внуците на аристокрацията даже в комплекса на ЦК ни пускаха. Солари, басеини, кина, видео игри, тенис на маса и т.н. Зимата пък на Пампорово. Чеверме, ски...еххх. А иначе вие пейзантите че сте се къпали само на барата на кой му пука
This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Сериозно? И аз като Кухулин мога да потвърдя че 80-те нищо за никога не е било затваряно. Даже ще ти дам пример на който вероятно няма да повярваш. Плажа който е близо до виличката ни граничи с Евсиноград. Дели ги една малка буна. Средата на 80-те с другите дечурлига(понякога 20 човека), заобикаляхме буната и се изтрисахме на плажа на Тошо, щото е по-готин и има подводни растения и фар
Обикновено охраната ни оставяше по час два да се почувстваме велики преди да дойдат да ни изхвърлят(не грубо). После през 90-те кат дойдоха тия селяни българските депутати - въоръжена охрана, калашници, дебеловрати дебили дето крещят все едно имат котва в задника. Абе изключително рeзко от детството се озовахме в сериала "Под Прикритие"
обаче и при депутатите си имаше шукарии. Вечер влизахме инкогнито във външното барче на Евсинорад. Персонала пичове, знаеха че сме от комшиите и не ни предаваха на охраната. Ами какво да кажа. Марковата водка, уискито и минералната вода бяха на една цена. Левче, или нещо такова символични
-
ЕвКсиноград
Никой курорт не бил затворен за "българи", просто е имало някои места, където не можеш да влезеш просто така, като случаен минувач. Трябвало е пропуск, резервация за хотела и т.н.
Точно 80-те, на "Журналист", мои познати (тогава - студенти по журналистика) ми разказваха как единия не е можел да дойде на гости на другите, коите са бил настанен в хотела. Де факто затворен комплекс с охрана, излиза се и се влиза с пропуск от рецепцията. Ама е прескочил през оградата, за да спи с другите и са му носели храна от стола.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
-
Ами ако си е бил с антерийката, чорапи с джапанки, блуждаещ поглед, миришещ на чесън и си е поръчал плодова пърцуца в юсче, ти какво очакваш? Няма да го оставят там да плаши чужденците
Баща ми ми е разказвал че в Дружба е било пълно с французи, преди да се появят арабите и да започнат да си ползват нокторезачките на масите в ресторанта на Гранд Хотела.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Хм, защо се учудвате, има желязна логика зад цялата работа - честните социалистически труженици (без сарказъм!) са осигурени с "почивни станции" или "бунгала" на предприятието - могат спокойно да отидат два пъти в годината за по 14 дни (по 10 работни), като се запишат предварително в коя смяна ще бъдат; втори и трети въпрос е какви са битовите условия, ама си на море/планина - и то не на палатка. А хотелите (и заведенията около тях) са за чужденци! Ерго, случаен българин може да бъде там по две причини: (търси да) има непозволени контакти или (предвид цените "като за чужденци") има необичайно много пари като за честен соц.труженик. И в двата случая става предмет на интерес на частта от обслужващия персонал, която не е към "Балкантурист"... И тука вече идваме до варианта, че има пари от честен часпром на дребно след работа - което вече е станало "приемливо" седемдесетте."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан ГлоктаComment
Comment