Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 5
Collapse
X
-
Amazon написа Виж мнениеИ големи уруди. Сега покрай новините за Бухенвалд излязоха снимки от онова време
Не могат да го измият това петно немците, ако ще 1000 години да минат.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеИнтересното е че джапките са били къде по-големи зверове, ама не се тиражира толкова...или срещу полу човеци (китайци) не се брои?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Незабелязано - при нас, щото е далеч, "някъде си в Азия" (точно както там нашите истории са далечни и не особено забележими). В Азия си ги помнят нещата много добре, превърнали са се в част от тяхната си национална митология и си се тиражират (във всяка страна различно, но на места много силно). Т.е. там като цяло на японците се гледа по същия начин, че и по-злбе, както тук се гледа на Третия райх (и национал-социализма).
Така че е въпрос по-скоро на перспектива, отколкото на нещо друго. Разбира се, има го и момента с "остави ги, тези всичките са варвари" (т.е. нещата, които там се вършат, си ги вършат всички отколе и са си част от пейзажа, повече или по-малко - няма я бюрократично-машинната част, характерна за Третия Райх), но не той е основен, според мен. Разбира се, навсякъде се и преувеличава, това също си е нормална тенденция.
Т.е. важно е кое се случва близо, важно е и ако се случва в епоха, когато се смята, че "тези неща вече са надживени" или поне, че не се случват "между цивилизовани хора".
Comment
-
-
Кухулин написа Виж мнениеФинала е покъртителенThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Dinain написа Виж мнение
- Ама аз мълча...
- Махни си мнението от лицето!""Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
Comment