кало написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 5
Collapse
X
-
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
-
pnp5q написа Виж мнениеИ тука вече идваме до варианта, че има пари от честен часпром на дребно след работа - което вече е станало "приемливо" седемдесетте.
Предполагам че вече след 35-то постановление и поотпушването на частната инициатива, тези проблеми вече не са стояли.
Въобще някой знае ли какво точно беше това 35-то постановление? На мен ми е малко мътно. Май е разрешавало дребният частен бизнес, малки фабрички и т.н.?
Нямаше ли някаква тема за Народната Република? Опитвам се да я намеря но нещо не мога.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеЗа Указ 56 ли става въпрос?
P.P: Сега попрегледах и излиза че този указ 56 е бил просто вратичка на номенклатурата да окрадат по-печелившите предприятия 89-та година.Last edited by Amazon; 01-10-2015, 21:26.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Тия не ги знам хич - знам само, че на две-три преки имаше поне едно обущарско ателиенце - и един часовникар за квартала; въобще занаятите май не са закривани напълно; но това, което имах предвид е неофициално заработване на "приятелски" начала - примерно дърводелец прави столове, туй-онуй, електричар ремонтира битови уреди, такива неща.
И сега по темата:
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеАми не знам. Сигурно. Не знам защо това "35" ми е останало в главата.
P.P: Сега попрегледах и излиза че този указ 56 е бил просто вратичка на номенклатурата да окрадат по-печелившите предприятия 89-та година.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеВъпрос на организация явно - не знам къде са били по 21 дена - всъщност, май наистина комсомолските и пионерските лагери бяха по толкоз. С родителите ми обаче винаги съм била на 7 или 14-дневни смени - в пролетната ваканция (от 1 до 10 април) - с баба на планина, през лятото - 2 седмици - на море.
През 70-те картите бяха за 21 дена. През 80-те му поотпуснаха края - да има за повече, ама по-малко.
Тогава измислиха и балкониерите."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
Amazon написа Виж мнениев Дружба е било пълно с французи
Comment
Comment