Електрическите и безшофьорни коли

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • miau
    редовен
    • Mar 2008
    • 207

Наскоро карах курсовете и докато се занимавах с теорията ми хрумна един въпрос, който зададох на инструктора:
    - Кой минава първи на не регламентирано кръстовище на равнозначни пътища(без светофар и други знаци и маркировка), ако в един и същи момент и на четирите пътя спре по един автомобил и всеки има дясностоящ?
    Ако автомобилите са три все един няма да има дясностоящ и ще трябва да мине първи, ама при четири автомобила ситуацията е нерешима. Отговора на инструктора ми беше - който е по-нахален, той ще мине първи.

Comment

• Thorn
      ветеран
      • Aug 2005
      • 7760

Инструкторът ти е абсолютно прав. На практика е точно така.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

• pnp5q
        grudge-holder
        • Feb 2007
        • 3566

Нямаше ли нещо, че първи са тия на десен завой? После - направо, накрая - на ляв?
        "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• Amazon
          Нередовен
          • May 2006
          • 7016

pnp5q написа
          Нямаше ли нещо, че първи са тия на десен завой? После - направо, накрая - на ляв?
          То и да е имало, вероятността на кръстовището да се уцелят 4 човека дето го помнят е равна на нула.
          То аз така и никога не научих регулировчика. Само помня че трябва да му минавам зад гърба, за да не ме види и това е.

Имаше едно канадско изследване за автономните коли. Извода беше че много ще облекчат трафика, защото ще спазват оптимална скорост и ще подържат по-малка дистанция между колите на магистралите.

Аз съм много ЗА автономните коли. Писнало ми е да шофирам
          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Dinain
            Платен агент на злото
            • Jan 2006
            • 14111

Вземи си шофьор тогава

Задачата горе пак няма решение, ако всичките 4 коли са за направо.
            Чужденците пък много се плашат от левия завой, при който пресичаш насрещното движение. Това съм го виждал само в България и някои други страни от ИЕ. В Русия пък ми казаха, че всяко едно кръстовище е такова.
            В други страни пък има позволен винаги десен завой (дори при червен светофар), което пак обърква чужденеца.

Тия умните коли трябва да ги направят и с регионално разбиране.
            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• miau
              редовен
              • Mar 2008
              • 207

Amazon написа
              То аз така и никога не научих регулировчика. Само помня че трябва да му минавам зад гърба, за да не ме види и това е.(
              На регулировчика трябва да му запомниш само три позиции, като и на трите е винаги обърнат странично към теб. Останалите не те интересуват, да си ръкомаха колкото си иска. Гледай тук(2, 5, 6).
              Ама не знам как е в САЩ.

Comment

• ValBo
                ветеран
                • Aug 2003
                • 1421

Dinain написа
                И аз това се зачудих, но предполагам, че е това:

А какво е правилото?
                Не е американско значи.
                В България това се води "Нерегулирано кръстовище". Правилото е на десния.
                Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

• Dinain
                  Платен агент на злото
                  • Jan 2006
                  • 14111

"No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Imperial
                    Мошенник
                    • Jan 2003
                    • 12066

Съществен проблем е зимата, ако колата попадне в снежно задръстване и трябва да стои и поддържа с часове топло в купето, батерията заминава. Миналата зима имаше тук редица такива случаи.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Amazon
                      Нередовен
                      • May 2006
                      • 7016

Те нали за това Шевролет направиха Волт с малък резервен бензинов двигател. Обаче хората не ги купуват, защото искат истинска електрическа кола а не хибриди. Но за сега положението е такова, че ако искаш да караш електрическа кола, трябва да имаш и една бензинова за студени месеци и за дълъг път.

Comment

• Обикновен лаик
                        нормално прост
                        • Nov 2005
                        • 698

Imperial написа
                        Съществен проблем е зимата, ако колата попадне в снежно задръстване и трябва да стои и поддържа с часове топло в купето, батерията заминава.
                        Този проблем би могъл да се реши от печка.
                        Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

Comment

• Amazon
                          Нередовен
                          • May 2006
                          • 7016

Обикновен лаик написа
                          Този проблем би могъл да се реши от печка.
                          Мда подобно на Запорожеца. Само ще изисква малък контейнер с бензин някъде по колата, както на течността за прозорците.

Comment

• Обикновен лаик
                            нормално прост
                            • Nov 2005
                            • 698

Автономни отоплители има на много коли. Виждал съм на микробуси, на камиони, дори на трактори. Отопляват без проблем кабини при престои и нощувки в автомобила, а също и карго сектора, ако се налага. Съществуват най-различни модели, работят с бензин, с нафта, с газ. Изобщо не е проблем да се вградят в електрическа кола, защото са малки и консумацията им е ниска.

Comment

• Gaden Gogi
                              The Voice of Reason
                              • Oct 2003
                              • 10940

повечето дизели (и практически всички от по-висок клас) имат такова. На моята е колкото половин кутия за обувки....И имах доста забавен случай с него Взех си я аз август, карам си става студено а то се включава само като падне под 5 градуса, за да стопли колата и двигателя по-бързо, да ам ааз не зна, и изобщо не съм го и гледал като екстра (абе гледах ама от къде да знам какво предствлява). Как да е , застудява се, тръгвам аз една сутрин и след 20 местра под капака почва да излиза някаквъ бял дим. голям шаш голям апаника отбивам веднага и притичвам с пожарогасител да се зверя какво става...а то ауспухът на това излиза под двигателя, като не е ползвано авно е било с масла и други гадости. За 3-4 дена се оправи, но същият дед излизам от офиса, спирам на първото кръстовище и си димя като парен локомотив, в съседната кола ме гледат напулени

сетих се за печки просто

Comment

• Обикновен лаик
                                нормално прост
                                • Nov 2005
                                • 698

Gaden Gogi написа
                                повечето дизели
                                Не само. Известно време карах едно бензиново Пежо 607 - то най-неочаквано имаше автономно отопление за първоначално загряване на купето и за размразяване на стъклата. Макар и бензинов, двигателят беше голям и се стопляше бавно - а в много страни има законови ограничения, които не позволяват да стоиш на място и да чакаш да се стопли купето от парното. Много беше удобно зимата. А ML-a, макар и дизелов, нямаше.

Comment

Working...