Съобщение

Collapse
No announcement yet.

О-о-о Булгаристан - тема за абсурда по нашите земи

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Това за гражданската е където мине. Помня преди година-две навсякъде полетяха хиляди такива писма, но разбраха, че няма полза.

Вий оставете това, аз сега в сряда получавам от една организация свързана с онлайн търговията призовка, че днес (петък) в 14.30 да съм се явил ЛИЧНО в София на еди кой си адрес, с копие от транспортен документ (от Еконт).
    Пращат ми го на адреса ми във Варна ... и аз ей тъй да скоча до София да дам листчето. Егати наглите малоумници. Явно географията им е била слаб предмет.
    Тъй или иначе аз естествено не отидох и си чакам акта за неяваване

Comment

KIZIL DELI написа Виж мнение
      точно така, което прави проблемът не мой, нали така? И аз имах точно същата случка, но подходих по български - казах на служителя да си гледа работата и да си търси онези, които са купили и регистрирали колите в КАТ преди незнам колко години. При заплахата, че ще ми прати съдия-изпълнител да ми събере данъка, споменах с добро горката му майка и се врътнах и си тръгнах. От тогава 3 години, съдия-изпълнител йок, хайде холан, ако обичат да си осъвместят системите.
      Подозирам, че след няколко години те очаква неприятна изненада...

Проблемът си е твой, докато въпросното МПС се води на твое име в КАТ. През изминалата година мои колеги се занимаваха с такива казуси на над 30 бр. МПС. Е, не можеш да накараш новия собственик да прехвърли вещите на свое име, ако прехвърлянето не е направено надлежно навремето. Трябва да го издириш, разбира се, и да пожелае да го стори. И почват едни писма от адвокати, предложения за спогодба, да си ги делнем тия данъци 50/50 и т.н. Иначе ако е недобросъвестен, няма интерес да го прави - той си джитка, данъците се начисляват на теб... а междувременно колата може да е препродадена още 5 пъти и тогава става съвсем интересно.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Друг абсурд от Абсурдистан. Преди години се занимавах с това, та може да не помня точно детайлите.

Отиваме да вадим удостоверения за липса на тежести от имотния регистър, които са нужни за нотариално изповядване на сделка по покупко-продажба на недвижими имоти. В имотния регистър клечи дежурен съдия, които са на смени.

От законова гледна точка имало само три вида помещения в жилищна сграда - "апартамент", "мазе" и "таванско помещение". А често в нотариалните актове се използват и други термини - "ателие", "мезонет" и т.н. Съдиите-педанти отказват да издадат удостоверение за такива нотариални актове и те пращат да вадиш нов. Номерът е просто да дойдеш по друго време, когато на смяна е друг съдия. И той издава удостоверението. Абсолютно един и същ документ, но един съдия го приема, друг не го приема. Кара те да загубиш вяра в закона...
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Не искам да кажа нищо лошо за съдиите по вписванията, но ако успея да ги заобиколя в широка дъга, това е бил един много хубав ден...

Comment

тъкмо констатирах че телефон 112 е доволно безполезно нещо. Обаждам се аз че горят контейнерите за боклук, операторката 5 минути ме разпитва глупости..през което време констатирах че някой се е обадил преди мене или просто на по-подходящ номер и пожаната дойде

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
              тъкмо констатирах че телефон 112 е доволно безполезно нещо. Обаждам се аз че горят контейнерите за боклук, операторката 5 минути ме разпитва глупости..през което време констатирах че някой се е обадил преди мене или просто на по-подходящ номер и пожаната дойде
              Ами че прекрасно! Въобще не разбирам от какво се оплакваш. Ако аз се обадя на пожарната в Тел Авив при подобен случай и имам неблагоразумието да оставя личните си данни, след два месеца ще получа сметката за гасенето на пожара. Бая хора изгоряхя по тоя наначин (искам да кажа - парите им). Така че България си е една съвсем нормална европейска държава...
              "Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
              FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                Това нищо не е, пък е прябвало просто да плиснеш две кофи вода.
                Миналата година имах сблъсък телефон 112. Обектът, на което копаехме, в другата половина се строеше, та техническият на строежа докато го гледаше, му падна една дъска на глава. Веднага звъня на 112 и се почна един разговор към 5 минути.
                аз - трудова злополука на строеж, падна дъска върху главата на човек, еди кой си квартал, улица еди коя си, номер еди кой си.
                лелята - ама господине, това блок ли е
                аз - не, и пак квартал, улица, номер
                лелята - господине, пак ви питам, това блок ли е
                аз - какъв блок подяволите, всеки в Пловдив знае, че тук блокове няма, а само къщи и какво значение по дяволите има блок ли е къща ли е, кооперация ли е.
                лелята - как оценявате положението му
                аз - ами падна му дъска на главата, неадекватен е и има кръв
                лелята - има ли риск за живота му
                аз - откъде да знам дали има риск за живота му. Нали ви казах - удари го дъска по главата, не е контактен и има кръв. Не съм медик и идея си нямам има ли риск за живота му или не.
                лелята - а според вас, трябва ли да дойде линейка
                аз - ами след като се обаждам, явно трябва да дойде
                лелята - как мислите, дали неможете да го транспортирате до болицата
                аз - ами ако можехме и бяхме сигурни, че местенето от хора, които хал хабер си нямат от медицина, няма да му навреди, дали щях да се обаждам
                лелата - според вас, какви са пораженията и дали можете да му помогнете
                аз - идея си нямам какви са пораженията и ако можех да му помогна, нямаше да ви звъня
                и така към 5 минути, като по това време техническият взе да дава признаци на адекватност - дъската не беше голяма, пък и той си беше доста безмозъчно същество, така че удар в главата не би бил фатален за него. И след като надълго и широко си поприказвахме с лелята и викам - а живна, а тя - отивайте еди къде си. Та го закархме и дето се вика - малкият дявол. Ама ако дъската беше по-тежка или с пирон - направо можеше да си замине човекът докато лелята ми задаваше глупави въпроси от типа - как мисля, дали ще живее или не.

Comment

Изчезнал Безследно написа Виж мнение
                  Ами че прекрасно! ....Така че България си е една съвсем нормална европейска държава...
                  Да много прекрасно, някаква мухла се прави на думната за да ми спести парите. Пак е цвете в сравнение с тъпигиозите в Пирогов. Във връзка с което - изобщо не се изненадвам че толкова често се появяват новини за набити доктори...даже е твърде рядко съдейки от собствен опит.

Comment

Working...
                  X