Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аватар

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

абе този филм е доста хубав,бая шаренийка,горе-долу добра идейка,мен попринцип,ще ви прозвучи малко странно,но 3d-то не ме кефи особено,а тия очилца са ми много неудобни
    общо взето не е филм,който да гледам толкова пъти колкото властелинът на пръстените.

Comment

"Българската връзка" в Аватар
      A strong toun Rodez hit is,
      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Е, не е само тази връзка, има и друга.

Comment

О, да! Ето тази новина вече ми доставя наистина голямо удоволствие В интерес на истината докато гледах "Аватар" си мислех само за Тарс Таркас, Дея Торис и Джон Картър. Крайно време беше!

Comment

gollum написа Виж мнение
            Е, не е само тази връзка, има и друга.
            Само за протокола - това е сина на Иван Бориславов.
            If you believe everything you read, better not read.
            Japanese Proverb

Comment

Да, знам, аз го познавам, макар и бегло.

Comment

Трол по списък.

Comment

Два "десни" политологични анализа на Аватар и творчеството на Камерън, на когото му се четат.

The Wizard

Return of the natives

Comment

Трудно е да се пише, че са "десни" даже и в кавички

Comment

Трейлър на... Аватар 2 Тази част ще е още по-оригинална
                      Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Comment

Е това бих го гледал непременно. Син Фродо, опашат Нео, и Ушат ЛюК
                        А иначе много се радвам че Войната е опиат скри топката на тоя филм 70% мисля спец ефекти.
                        Ианче си е боза(пристрастен отговор още не съм простил на екипа че затриха хората и... и полковника. Надявам се в двойката да има payback

Comment

[QUOTE=gollum;261309]
                          Проблемът с шестте крайника (освен, че не са успели да измислят каква точно ще е ролята им в движението, защото животното се движеше като такова с четири крака, което се чуди за какво са му прилепили още два ) е простичък - ако на дадена планета еволюцията стигне до "решение" гръбначните животни да имат шест крайника, с такива ще са всички такива, включително и хуманоидите. Подобна "изоборност" предполага, че някои от видовете или се е развил напълно самостоятелно (нямам пример от нашата еволюция и с добро основание) или е бил "внесен" от някого някъде.
                          След това - дихателни отвори в гръдния кош или гърлото? Забелязах ги и при летящите гущери и при "конете". Ок, няма проблем, това решение върши работа, но тогава каква е ролята на устата и ноздрите? Само за хранене? Добре, и това става, макар че е глупаво и неикономично от еволюционна гледна точка, но още по-смешно е, че въпросните животни очевидно издаваха звуци с устите си? Тогава ролята на "дихателните отвори" а ла хриле става съвсем неясна.

Да, забавно е. За съжаление, среща се във всички фантастични филми под една или друга форма. В оня - "District 9" директно в тази форма, а в много други в информационна форма, примерно, някой хакер изработва компютърен вирус и сле дтова заразява с него компятъра на някаква летяща чиния .

Е, това точно не е чак такъв проблем. Най-вероятно сходен живот - очевидно на въглеродна основа, - ще използва и сходен механизъм за организация. Въпросът е, че това може и да не е точно ДНК .

А смешното в цялата работа е не друго, а това, че шестте крака са избрани само за "куриоз", така както и летящите планини, както и повечето от останалото. В приказка това няма никакво значение - приказките са такива. Но уж говорим за НФ . Както и да е, това просто ме подразни и проблемът си е лично мой. Но подобни неща лично мен ме дразнят, защото са недомислени и е ясно, че са се появили не от някаква необходимост, а заради виждането на дизайнери, падащи си по компютърни игри (и сигурно създаващи съдържание за такива). Хем подобна "екзотика" е малко или повече клиширана, хем е нелепа, а, в крайна сметка и ненужна, защото това са детайли без особено значение.
                          Иначе филмът "става" - една малко банална и красива визуално приказка. Но не е нищо особено и си мисля, че ако може да вземе някаква награда, то това трябва да е само за специални ефекти. Но това пак си е лично мое мнение.
                          Империал, мнението си е мнение. Ако говорехме за техническите аспекти на филма, то бих си мълчал - аз от това не разбирам и ще се съглася с това, което пишеш - ти разбираш много по-добре от мен. Но въобще не бих се съгласил, че останалите елементи от критиката ми - които засягат дребни детайли, с това ще се съглася, - са "несериозни" или нещо подобно. В случая не се кодоша, както правех с "300", просто описвам неща, които ме подразниха, докато го гледах. Каквато и да е технологията, колкото и красиво да е заснето и композирана визуалната част на един филм, все пак той си остава история, в кото участват някакви герои. едното не може да замени баналността на другото и това понякога дразни малко.
                          Иначе няма съмнение, че Камерон си е свършил добре работата - филмът е много успешен в чисто финансов аспект, а предполагам че и като "технологичен демонстратор". Това въобще не го коментирам.

[QUOTE]

Всички тези проблеми са защото не е имало един син Дарвин да се разправя с Пандората. А иначе за мен е малко смешно да се хаби се обсъжда толкова горещо всичко. Това е един филм с който да се млатне да забравиш проблемите и да остане едно преивяване в скучния, сив живот(на някои). Да не мислиш за това как те използват...
                          Абе всичко е конапирация.

Comment

Хана написа Виж мнение
                            Два "десни" политологични анализа на Аватар и творчеството на Камерън, на когото му се четат.

Return of the natives
                            Това "есе" е публикувано на последната страница на брой 10 на Култура в превод от руски (!?) - ТУК

Подобни "пропътувания" при автор като Славой Жижек са все пак напълно нормални. Жижек е устат, увлекателен, пленяващ, повърхностен, затворен в упоритото преповратяне на точно определени идеи, но същевременно смело прескача дисциплинарните граници. Така и в този негов текст, този опит да осмисли феномена Аватар, се насладих на прозорливост и литературен устрем.

Самият Аватар си е просто един кофти уестърн.

Един от любимите ми пасажи от Жижек: )))

Avatar's fidelity to the old formula of creating a couple, its full trust in fantasy, and its story of a white man marrying the aboriginal princess and becoming king, make it ideologically a rather conservative, old-fashioned film. Its technical brilliance serves to cover up this basic conservatism. It is easy to discover, beneath the politically correct themes (an honest white guy siding with ecologically sound aborigines against the "military-industrial complex" of the imperialist invaders), an array of brutal racist motifs: a paraplegic outcast from earth is good enough to get the hand of abeautiful local princess, and to help the natives win the decisive battle. The film teaches us that the only choice the aborigines have is to be saved by the human beings or to be destroyed by them. In other words, they can choose either to be the victim of imperialist reality, or to play their allotted role in the white man's fantasy.
                            Last edited by Kaiser; 25-03-2010, 19:28. Причина: добавки

Comment

Радвам се, че Бойна слава е изпреварила Култура

Фактите около пътуващия текст на Жижек са: първо е публикуван на хърватски, после е преведен на руски и на английски. Това проучване ми отне около 2 минути и една уважаваща себе си журналистика вероятно би трябвало да преведе текста от хърватски.
                              Avatar je epska potraga za seksom
                              Без да владея хърватски определено не пише "Аватар: стратегии на политкоректността", както е заглавието в "Култура", къде е сексът, къде е политкоректността

Comment

Ти пък какво очакваш от Копринка Червенкова, Христо Буцев и компания Те и от Жюстин биха скалъпили постсексуален дискурс за невъзможната модерност на протестантската либидинозна парадигма
                                Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Working...
                                X