"Avatar is every assistant professor’s dream come true." Трудно може да се направи по-добро резюме на филма в едно изречение.
Благодаря на Хана за статията!
Благодаря на Хана за статията!

Или че въобще съществува такова нещо като извънземна ДНК?
).
.
) е простичък - ако на дадена планета еволюцията стигне до "решение" гръбначните животни да имат шест крайника, с такива ще са всички такива, включително и хуманоидите. Подобна "изоборност" предполага, че някои от видовете или се е развил напълно самостоятелно (нямам пример от нашата еволюция и с добро основание) или е бил "внесен" от някого някъде.
.
.
. Както и да е, това просто ме подразни и проблемът си е лично мой. Но подобни неща лично мен ме дразнят, защото са недомислени и е ясно, че са се появили не от някаква необходимост, а заради виждането на дизайнери, падащи си по компютърни игри (и сигурно създаващи съдържание за такива). Хем подобна "екзотика" е малко или повече клиширана, хем е нелепа, а, в крайна сметка и ненужна, защото това са детайли без особено значение.
.
.
Не че разбирам от тия работи, но на същия принцип, на който едно топче би стояло във въздуха, ако е тласкано с еднаква сила от всички посоки едновременно.
. Можем да предположим, че цялото дишане се извършва от "гръдните отвори", но тогава как издават звуци през устата си - тя ще е свързана само с хранопровода. И за какво служат носовете? Можем да предположим, че от отворите само вдишват, а издишват през носа и устата, но пак не е ясно за какво е това излишество. Да не говорим, че когато животното има шия и глава има причина там да се намират отворите за вдишване и издишване
.
.
).
.
Comment