Освен това (сигурно не е същото, но все пак) в боя има две ситуации с хеликоптерни стъкла, пробити от куршуми - едното Джейк го направи на сол с близък автоматичен откос, другото беше на пилотката (кадри 6 и 7).
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аватар
Collapse
X
-
И аз да споделя моето скромно мнение - филмът ми хареса.
Не е оригинален като история, вярно, даже е болезнено предсказуем на моменти. Това обаче не е означава, че историята е слаба, "лоша" и т.н. Аз поне не успях да намеря зеещи дупки в сценария, което обикновенно ми се случва по няколко пъти, докато гледам поредния блокбъстър на годината. Дали заради невероятните ефекти, не знам, но ако ще да е клиширан сценарий, поне беше смислено написан. Пък и отвреме-навреме обичам да гледам разтоварващ филм, който не претендира да е свръх-оригинален, с уникална режисъорско/сценариска визия, бъкащ от социални послания и т.н. Просто забавен филм, който не е и ултра-простотия като повечето творения на Майкъл Бей (още лошо за него по-надолу).
Страхотна актъорска игра! Просто всички актъори във филма си свиршиха качествено работата. И въобще не мисля, че компютърната графика по някакъв начин прави актъорската игра по-малко важна. Като див фен на Камерън (признавам си ги съвсем честно, "Бездната" и "Т2" са ми сред любимите филми) следих "Аватар" и съм изгледал доста "behind the scenes/making of" клипчета в тубата - всички CGI сцени са live motion capture-инг и чак след това са дообработени за да докарат графиката на високо ниво. Т.е. актъорите си играят сцената, на ниско ниво ефектите се рендират на живо и чак след като и те и режисъорът са доволни, сцената отива на пост-обработка. Пък и съм чел за CGI "подобренията" на актъорската игра в последните години, даже в драми и трилъри без една експлозия в целия филм, само че за това упорито се мълчи. Като няма извънземни и ефекти, актъорите са кадърни, иначе - не!
Камерън трябва да научи Майкъл Бей да снима екшън сцени. Поне във "Аватар" всичко се виждаше ясно, а забавения кадър се ползваше рядко и на място. Експлозиите също...
И аз като Imperial го гледах два пъти и мисля да ходя трети път, а нося очила и 3D-то принципно не ми е от любимите изживявания. И честно казано, просто не ми се гледа вече филм "на екран". :/
Гледам съм няколко 3D филма преди това (освен документалните в IMAX, също и турбо-бозата "Трансформърс 2" и "Ледена Епоха 3" на 3D) и нищо, ама нищо не може да се сравни с "Аватар". Който не е гледал триизмерно кино преди може би няма как да оцени скока в презентацията, но определено го има.
Във всеки случай препоръчвам да го гледате в IMAX - и очилата са по-удобни (особено ако носите и очила с диоптър) и качеството на картината и звука е много по-добро, отколкото в Арена 3D...
Ако на някой му се чете за вселената на филма: http://www.pandorapedia.com/doku.php
EDIT: Ето едно от behind the scenes клипчетата, за които споменах: http://www.youtube.com/watch?v=P2_vB...layer_embeddedLast edited by Burdokva; 13-01-2010, 23:47.
Comment
-
Не знам дали ще ви се отваря това, но съм горд да кажа, че с Олег и брат му бяхме съученици.
Ето и кратко екшън-филмче, което направиха в последния клас на гимназията (18-годишни, имайте предвид):
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Аватар днес мина Титаник и вече е на първо място в историята по общи приходи за целия свят и няма изгледи да се спира скоро. Аз вчера помогнах малко като отидох да го гледам за 3ти път.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
който не претендира да е свръх-оригинален, с уникална режисъорско/сценариска визия
Не виждам защо е тоя шум, наистина - детско филмче, направено с амбицията да заеме опразващата се ниша от Star Wars - като индустрия. ИМХО, не се доближава и на километър от магията на Лукасовите филми, но куклите, бъдещите продължения, анимации и т.н. ще вървят...
Comment
-
И аз да се отчета, докато не ме е набил шефа, че гледах Аватар на ²МАХ.
Най-хубавото беше трейлъра на Алиса в началото на прожекцията Видях Чеширския котарак точно както съм си го представяла като дете - постепенно изчезна и остави само усмивката си някъде около носа миAttached FilesLast edited by Хана; 12-02-2010, 16:11.
Comment
-
Да, много забавна рецензия. Аз все още не съм изхабил левчетата си, да го гледам в 3Д (нещо и време не ми се намира напоследък). Но от това, което видях иначе (повече няма да пиша, че Империал ще ме санкционира), рецензията е много точна. Особено ми харесаха някои моменти, например: "Once they obtain it, do they call it “Obtainedium”?)", "the oppressive oppression of the oppressors", "(the great Stephen Lang in the least great performance of his career as a one-note buffoon blowhard), who makes Robert Duvall’s
Colonel Kilgore in Apocalypse Now seem positively Dostoevskian in his complexity." и други.
Общо взето, наивен фантастичен филм, нищо особено, за съжаление, такова е не само средното ниво, но почти всички фантастични филми (уж НФ) са такива.
Comment
-
gollum написа Виж мнение"Once they obtain it, do they call it “Obtainedium”?)", "the oppressive oppression of the oppressors", "(the great Stephen Lang in the least great performance of his career as a one-note buffoon blowhard), who makes Robert Duvall’s
Colonel Kilgore in Apocalypse Now seem positively Dostoevskian in his complexity."
Трябва все пак да си призная, че аз се забавлявах, може би защото гледах Аватар с детето, а то много и искрено се наслаждаваше и забавляваше. Може би човек трябва да си остави както снобските критерии, така и всичко, което е чел и гледал през живота си, и да се чувства като в зоологическа градина или на цирк. На зоологическа градина също е много интересно и приятно.
Comment
-
Моето дете нещо не ще да го гледа (няма ли феи, магии и такива работи - не ще да гледа), така че не можах да уредя посещението под формата на семейно развлечение. Но като чисто забавление - става, поне от това, което видях. Обаче, досадно, открих че от някои неща все пак не мога да се абстрахирам, та и мен ме дразнеха някои неща, които е забелязал и авторът на тази статия (за странностите като шест крайника и четири крайника при гръбначни животни - или едното, или другото, но и двете... озадачаващо, още повече, че предният чифт крака на "коня" очевидно му пречеха; или пък нелепици като летящи планини, от които текат водопади! да не говорим за дихателни отвори пир наличие на уста и то последната издаваща звуци - човек започва да си мисли, че единственото, от което са се водили дизайнерите на създанията е ад съчетаят клишета от компютърни игри с нещо "което да изглежда по така"). От това не можах да се абстрахирам и ми пречеше. Иначе самата история е простичка и банална, макар че откровения дебилизъм на главния герой беше прекален на моменти (ясно е, че трябва да минава за ентусиазъм и прочее, ама все пак).
Но, както написах, на средното ниво на фантастиката по филмите е. Което е ниско, че повече не може, ама какво да се прави.
Comment
-
Планините летят, защото са пълни с unobtanium, който има някакви антиграв. свойства или взаимодействаше с планетарния магнетизъм или нещо от сорта, не помня точно. Нищо не пречи на водата да си тече нормално.
Виждам, че още помните темата за 300, обаче не сте запомнили защо точно я заключих. Причината беше НЕИНФОРМИРАНАТА критика, на която се бяха отдали всички. Съответно темата просто нямаше стойност, защото нямаше желание за стойностна дискусия. А всичко беше много просто - имаше комикс и филмът се придържаше към него максимално. Примерно, спомням си, голъм се присмиваше на "земеслоните" във филма и как били копирани от LOTR. А те са си копирани точно от комикса, ако го погледнете, ще видите че кадрите са си съвсем 1 към 1 с картинките там. Цялата тема беше общо взето на същото ниво.
Разбирате ли, че не става дума просто за харесване или нехаресване, а за сериозно и съответно несериозно отношение към материята? Просто прилагам същите критерии към нея каквито прилагаме към историческата част на форумите.
Renegade +5albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Коя точно част от поместеното тук, особено статията, съдържа "неинформирана" критика?
И още - наистина ли един абсолютно посредствен в сюжетно и кинематографично отношение търговски проект, да не споменавам актьорската игра, е необходимо да предизвиква "стойностна дискусия"? Защо? Какво повече от посочената статия може да се каже за него? Статията несериозна ли е?
Трябва ли да посочвам кадър по кадър, например "Танцуващият с вълци", че дори и томкрузовата простотия " Последният самурай", и да обяснявам защо всеки един кадър там е почти гениален в сравнение с демонстрираното от "Аватар"? Да задълбаваме ли върху героите, след прекрасното изречение, цитирано от Голъм?
Comment
Comment