Освен екологичната тема, в решенията на филма има още 2 - "компютърна" /създаването на виртуален герой; машините като от бойна игра/ и по отношение на компютрите и научната техника - "жул верновска". Добра визия за бъдещите компютри, екрани и електронни устройства.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аватар
Collapse
X
-
Гост
-
Аз още не съм го гледал, обаче ... първо, като изчетох какво пише тук и второ, като изгледах рекламните клипчета и 'pandorapedia'-та, в общи линии ... оставам с впечатлението, че това става само за гледане, без да се търси смисъл, един вид, все едно гледаш предаване за някой резерват в Африка (примерно), а ако се опиташ да търсиш какъвто и да е смисъл - се натъкваш на *** *** *** леви/екологически уклони, в които няма смисъл да се търси каквото и да е - изначално. То правилно са казали хората - че има смисъл да си ляв докато си млад и глупав, а после ... ама айде, да не прекалявам ... че пак политика ще излезеМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Гост
А, не, не, струва си да се види, определено, и то именно на 3Д. Дефектите му са само в сюжета и в насочеността наляво и към дивата екология и в изключително превратното и пропагандно представяне на "белите".
Но иначе такива картини не бях виждал никъде.
Comment
-
Филма е хубав, ефекти, цветове, глезотиики. Готиното е, че става за двойки, хем либоФФФ, хем канонерки. Заслужава си да се гледа, колкото до посланията, ддз, май аз успях да си извадя няколко, нооо те са общоизвестни, така че май по тоя показател филам е на 0.Аз-ът губи смисъл в битката. Тук на бойното поле, аз-ът се завръща единствено, когато враните впият клюнове в посечения ти труп, когато длетото потъва в надгробният камък, за да избише окованото в дати име. Бием се като отряд. Умираме сами. Винаги е било така и винаги винаги ще бъде.
Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason wich today arm you against the present. Marcus Aurelius Antonius
Comment
-
Преди малко гледах Аватар в IMAX-а. Честно казано, усетих съвсем слаба разлика между IMAX-3D и RealD. Специално внимавах за бронираните стъкла и ми се стори, че все пак се появи дупка при обстрела от парапета. Ще трябва да издирим скрийншот. Освен това последвах съвета на тия горе и не се взирах много-много в разфокусираните обекти. Резултатът беше пълна липса на дискомфорт.
Comment
-
Гост
Към слабостта на сюжета се добавя още един съществен проблем. По критериите на съвременната политкоректност, филмът е расистки. Сред "лошите" не се видя един, който да не е бял.
Comment
-
Гост
Тя и преди беше индустрия, но това не й пречеше да прави не само "Апокалипсис сега" и "Ватерло", но и съвсем "стандартни" средностатистически филми, в които георите бяха живи хора, а не водевилни персонажи.
Comment
-
Е, няма какво да го гласуваме . Аз го предложих, защото го използвам лично, но всеки е свободен да мисли както иска по въпроса. Аз лично: понякога гледам филми единствено и само за удоволствие, т.е. без да търся в тях някакъв смисъл или нещо друго (понякога може да става въпрос и за естетическо удоволствие). Докато други филми ги гледам, търсейки в тях съвсем различни неща - смисъл, интересна идея и история, реалистични (от моя гледна точка) герои и прочее.
А че киното е най-вече индустрия на илюзията и удоволствията, не зависи от никакво гласуване. А от време на време се намират режисьори, които реализират и други проекти, по-скоро с идеята "да се прави изкуство", отколкото нещо друго.
Comment
-
Знаеш ли какво, приятелю - и дай с това да минем на ЛС-та, ако искаш, щото темата беше за конкретния филм. Какво ме обезпокоява. Говориш за смисъл и доста се повтаряше тази дума. А знаеш ли кое определение на "смисъл" на мен ми допада? Смисъл, по думите на Хайдегер, е това, въз основа на което нещо става разбираемо. Ако в един филм има онова, въз основа на което нещо става разбираемо - дадено чувство, да речем, или мъжеството (нали сме в такъв форум, за войната), или пък, тя, последната - добре. Правенето на такива филми и харесването им говори, че все още го има поне любопитството към света. Историческия, неизмисления, ако щеш. Правенето и харесването на филми, в които има само любопитство към измислицата, ефектите, означава, че първото любопитство замира. Пък с него замира и живецът на живота, така да го кажа, извинявам се.
Аз да ти кажа съм много зле с филмите, беден ми е много фондът. Даже "Гражданинът Кейн" не съм го гледал още, а "Дерсу узала" преди няколко дена го дърпах. Като поизгледам повече такива филми може и "Аватар" да го гледам. Влезнах оня ден в Замундата и просто като му видях обложката - а бях решил, че може и да го дръпна - се отказах. Днеска гледам - смях - живият от братята Стругацки се оплаква, че Аватар бил плагиатство от някаква тяхна книга ли, книги ли - даже планетата там се казвала Пандора. А е писана през 60-те години. Ама смехът е в друго - той не бил гледал филма и - знаеш ли какво - нямало да го гледа. Пък и да ги съдел няма. Защо? Ами не знам - не му се гледа на човека тоя тип филми. И не му се занимава със създателите им. И това е по силно дори от чистия гъдел да разбереш къде точно са те окрали, изплагиатствали, де.
А иначе и аз бих си завел детето да го гледа, може би. Ама детето няма нужда от нищо по отношение на онова, първичното любопитство. То си го има. Все още. И към измисления свят и към истинския. Киното да те върне към истинския свят, да ти обясни нещо от него - ей това май става задачата на киното. За възрастни.Last edited by ivan_kunchev; 04-01-2010, 23:36.
Comment
-
Киното да те върне към истинския свят, да ти обясни нещо от него - ей това май става задачата на киното. За възрастни."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Заради настроението около празниците или всеобщата истерия около филма, той доста ми хареса. Цялостното изживяване определено е страхотно. За да бъда честен, хареса ми толкова много, че клишетата, нетриизмерността на персонажите и т.н. не ме подразниха за повече от минута по време на гледането (а и след това).
Когато видях трейлъри преди няколко месеца, си казах, че НЯМА да гледам този филм. Е, радвам се за неспазеното обещание.
И да...Полковникът беше страшен.
Comment
Comment