Лоши филми

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • gollum
    фрогландец на вестконинска служба
    • Jan 2003
    • 22550

Може би все такива френски филми ти попадат напоследък, моето впечатление е различно. Да речем, преди 2-3 месеца гледах много добър френски филм по любимата ми книга на Виан - "Пяната на дните". А миналата година - два доста добри военни филма (и за трите съм писал в нашите теми тук). Както и два-три средновати, но все пак не лоши кримки/екшъни. Не знам, не съм забелязал някаква такава "глобална тенденция към копиране" - имат си все същите особености, характерни за френското кино, плюс разни "копиращи", но както писах - тях ги има навсякъде.

Имаше дори един Sky Fighters (2005), където половината диалог се състоеше в дебилни американски лафчета в стил Топ Гън, обаче между френски пилоти - призля ми, не можах да го догледам.
    Аха, гледах го преди време ("Небесни рицари" или нещо подобно беше френското заглавие) и, да, точно по тази схема е правен. Но аз там гледах само самолетите - другото не струваше. А въздушните кадри си ги биваше - доста по-добре от въпросния "Top Gun". Останалото - история, игра... слабовато, но съвсем нормално за жанра (ако е за въпрос, аз нещо такова така или иначе не съм гледал добро (щатските са същата боза)).

Comment

• Dinain
      Платен агент на злото
      • Jan 2006
      • 14111

Златна малина за сценарий, актьорска игра и невероятно лоши диалози, но има много добре заснети каскади.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Amazon
        Нередовен
        • May 2006
        • 7016

"The Last Ship". Домашните ме насилиха да изгледаме три епизода. Филма е абразивно тъп.
        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Dinain
          Платен агент на злото
          • Jan 2006
          • 14111

Абе има нещо такова. Още не съм гледал третия епизод, но таях надеждата, че ще се получи нещо сносно. Но с всеки следващ малоумен момент тя намалява. Мисля, че Майкъл Бей трябва да се ориентира вече към музикални клипове и реклами - все повече зрелище и по-малко мозък има в произведенията му.

Comment

• Томек
            редовен
            • Dec 2008
            • 181

Стига бе, самият кораб е готин и май достоверен. Зомбита, зараза, извънземни - who cares when the Navy is in charge. Само почакайте да се включи и Мисури.
            Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?

Comment

• Amazon
              Нередовен
              • May 2006
              • 7016

Томек написа
              Стига бе, самият кораб е готин и май достоверен. Зомбита, зараза, извънземни - who cares when the Navy is in charge. Само почакайте да се включи и Мисури.
              Кораба е толкова достоверен, че изстрелва торпеда някъде от капитанският мостик и става невидим за радара ако лампите в командната зала се изгасят. Но аз изобщо нямах предвид техническите безумия, които надминават всичко което някога съм виждал във филм (дори второразреден филм).

Сценария е писан като дипломна работа. Режисьора е тотален некадърник. Актьорите(някой от които са добри) играят тая патетика без никакво желание. Опитали са се да хванат документална атмосфера, а са получили театрална...от куклен театър. Диалога е като от 4-торазрядан филм от 70-те.

Действията на всички са напълно немотивирани. Руският капитан е олигофрен. Което е по-интересно, американският капитан също. Отгоре на всичко руският олигофрен а написал 600 страници тухла по военноморска тематика, а американският олигофрен я прочел...в оригинал! И така двамата капитани и техните екипажи, всеки от които очевидно страда от различна фаза на Синдрома на Даун и/или олигофрения се гонят като слепци в минно поле.

Най-хубавото от всичко е че преследват една цел но предпочитат да се стрелят.

А да...отгоре на всичко руският капитан очевидно вижда в бъдещето. Което би направло играта нечесна, ако американците не го надцакваха с двама морски пехотинци, които въоръжени с M4 могат да избият ескадрила щурмови и транспортни хеликоптери + десанта им. Без да сменят пълнителя...

Да не отварям дума за ефектите...

Comment

• Amazon
                Нередовен
                • May 2006
                • 7016

Dinain написа
                Абе има нещо такова. Още не съм гледал третия епизод, но таях надеждата, че ще се получи нещо сносно. Но с всеки следващ малоумен момент тя намалява. Мисля, че Майкъл Бей трябва да се ориентира вече към музикални клипове и реклами - все повече зрелище и по-малко мозък има в произведенията му.
                Във следващият епизод очаквайте(внимание спойлери):

-127мм ОФ снаряд уря почти от упор гумена лодка. Лодката издържа на попадението и продължава по курса. Екипажа пада във водата(невредим).

- Най-добрият начин да покажеш на врага че говориш сериозно е да извадиш чифте и да пръснеш мозъка на първият си помощник.

- Могъщи диалози от рода на:
                той: "Повече няма да ходя с теб на мисия!"
                тя: "Защо!?"
                той: "Защото те обичам, затова!!!"

- Откриваме че ако командваш най-съвършенното оръжие което плува в океана а именно крайцер Арли Бърк и искаш да попилееш 30 000 тонен брониран руски атомен ракетоносен крайцер, нормалната тактика е да изпратиш двама самоубийци в гумена лодка в която има малко експлозив. Толкова малко че на крайцера и боята не му се олющва.

- Ще видим как торпедо анихилира коралов риф.

- Ще научим още че ако искаш да отвлечеш някой, който непременно трябва да остане жив, тактиката е да му опреш пистолет в главата и да го влачиш през всички вътрешни помещения на боен кораб. Един вид да се похвалиш на целия екипаж.

- Искате да маскирате 10 000 тона боен кораб? Няма проблем! Опъвате една педя алуминиево готварско фолио на дъжина десет метра по пирса. Махате от там бойният кораб и Воала! Радара на вражеският кораб, който е на около 200 метра от вас игнорира крайцера и се вкопчва във алуминиевото фолио.

-Командната зала на руски атомен крайцер представлява нещо като камбуз(кухня) с няколко прозореца и криво-ляво закрепен в ъгъла евтин 32 инчов телевизор. На телевизора мига голяма червена точка. Не видях дали има дистанциооно.

-За да минирате огромно пристанище е достатъчно да натоварите 5-метрова гумена лодка с 30-тина многотонни подводни мини и да ги разположите.

-Ак-74 може успешно да се използва по подводни цели. Или по-скоро не се разбира какво става, защото престелката е само шум и размазани кадри. Като от стар филм без бюджет за ефекти.

-Ако искаш да навигираш огромен боен кораб, над подводни рифове през ноща, няма грижи. Изключваш всички сензори и се доверяваш на вътрешното усещане на капитана. Капитана както споменах си пада малко тъп(но не колкото руският капитан. онзи е пълна мозъчна смърт).

-Ако паднеш от гумена лодка близо до противников кораб, моментално се телепортираш на собствения си кораб. Нещо като приключване на мисия в компютърна игра от 90-те.

Comment

• Imperial
                  Мошенник
                  • Jan 2003
                  • 12066

Трябва да направиш блог за ревюта на скапани филми
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Dinain
                    Платен агент на злото
                    • Jan 2006
                    • 14111

E, Амазон преувеличава малко. Половината от изброените неща не се случват точно така.
                    Това, което е разочароващо в сериала, за мен не са техническите аспекти (нищо чак толкова фрапантно спрямо други евтини екшъни), а архаичното стериотипизиране на персонажите. Скоро не бях виждал нещо толкова примитивно. Арабите във втория епизод бяха карикатурни. Руснаците от третия епизод бяха... праисторически, 1:1 с екшъните от 80-те години. Не знам, може би това трябва да отговаря на дълбоко реднешката-отраснала-с-комикси представа за света. Но това не е представата за режисьора - не може да си стигнал там, където е стигнал Майкъл Бей, ако си толкова прост. Тоест това е представата, която той смята, че ще разберат зрителите му и ще се асоциират с нея. А режисьор, който взема зрителите си за олигофрени, мен ме дразни. Просто е обидно.

Comment

• Amazon
                      Нередовен
                      • May 2006
                      • 7016

Съгласен съм. Американците също са напъхани в този както го наричаш "праисторически" стереотип. Не са само арабите и руснаците.
                      Нямам представа как са успели да оплескат всичко. Майкъл Бей е един от продуцентите. Режисьора не го бях чувал, но има зад ърба си напълно гледаем и успешен филм като U-571.

Тоест това е представата, която той смята, че ще разберат зрителите му и ще се асоциират с нея. А режисьор, който взема зрителите си за олигофрени, мен ме дразни. Просто е обидно.
                      И мен така, но филма има приличен рейтинг в IMDB. Надявам се че ще спадне с времето.

Comment

• Dinain
                        Платен агент на злото
                        • Jan 2006
                        • 14111

Най-поразителната реплика до момента беше във втори епизод при преговорите с ал-кайдците. При все че е свършил светът, човек ще очакв оцелелите да направят опит да се съберат и да работят заедно. Поне от ерудираната част от оцелелите, т.е. флотските офицери. Вместо това, повтарям, при все че е свършил светът, американското правителство и САЩ като държава с голяма доза вероятност вече не съществуват, капитанът изцепи нещо от рода на "Светът може да е свършил, но едно нещо не се е променило - ние не преговаряме с терористи!". Гръм. Мрак. Мозъчна смърт. Сега сме 2014 г., но това е фраза, извадена от пост-9/11 истерията, сякаш сме все още в 2001 г.

Comment

• boilad
                          ветеран
                          • Sep 2011
                          • 1249

Извинявайте, ама какво сте очаквали от човека стоящ зад "хитове" като трансформърите и армагедон, макар, че на този фон "Островът" си е направо остров в море от посредственост?
                          Last edited by boilad; 07-07-2014, 23:12.
                          Liberte, egalite, fraternite
                          Viva la revolution
                          Zalmoxis написа
                          Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
                          http://hristoen4ev.blogspot.com/
                          dibo написа
                          Преценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
                          - това се случва, когато се докладват богопомазани като Тора.

Comment

• Томек
                            редовен
                            • Dec 2008
                            • 181

Трябва да направиш блог за ревюта на скапани филми
                            +1 славно ги нахрани

Аз не съм гледал още трети епизод, но ако половината от нещата са така както казваш не е за пропускане. Иначе си е така и със слабата игра и с наивния сценарии. Нивото е на Battleship и според мен е възможно Флота да е ударил едно финансово рамо в рамките на програмата за популяризиране на службата.
                            Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?

Comment

• BAGA_TUR
                              НЕПРИМИРИМИ
                              • May 2004
                              • 601

"Ной" - слаб филм, според мен.

.
                              ..И кажи ми ти страннико,
                              чувал ли си звук,
                              по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

• boilad
                                ветеран
                                • Sep 2011
                                • 1249

Забавно тъпа простотийка.
                                Liberte, egalite, fraternite
                                Viva la revolution
                                Zalmoxis написа
                                Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
                                http://hristoen4ev.blogspot.com/
                                dibo написа
                                Преценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
                                - това се случва, когато се докладват богопомазани като Тора.

Comment

Working...