Amazon написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лоши филми
Collapse
X
-
Аз го чакам с нормално качество. Но очакванията ми са да е регулярната руска патриотарщина дето да се врътне по НТВ за 9-и май надявам се поне ефектите и достоверността да са на ниво.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Дядо Скорсезе се е опитал да направи Goodfellas на нашето време заменяйки изтърканите мафиоти със злите финансови акули от Уолстрийт, но се проваля тотално.
Три часа филм в който се циклят три - четири типа сцени - друсане, чукане, евтини речи за това как да взимам парите на по-глупавите, вътрешния глас на главния герой разказва нещо безсмислено. Всичко би било почти прилично ако филма беше два часа, максимум. Уви! Филмът е цели три часа, като последния половин час почти не се изтрайва. Цикленето на еднотипни сцени и минималното сюжетно развитие в тия три часа, просто убиват всичко. Да, Лео е голяма работа, да операторското и монтажистко майсторство са на ниво, да Марго Роби гола е незабравима, но което е безсмислено е безсмислено, а аз най-мразя безсмислено дълги филми.
ПП
Джона Хил все още ме дразни толкова, че ще го бия с винкел при минимални морални задръжки. Този човек играе една и съща роля вече 7 - 8 години подред.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Очаквах нещо съвсем различно от този филм, който не може да реши дали е комедия или драма... наистина е прекалено дълъг, с прекалено много излишни и безсмислени сцени. Преобладаващата дума в рецензиите неслучайно е "безсмислен".
Оказа се, че това е вторият филм, базиращ се на историята на Джордан Белфорт и Stratton Oakmont. Другият, Boiler Room, си заслужава много повече."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Филмът започва с наратив, следва ретроспекция, по-късно наративът е тотално зарязан без никакво обяснение и краят на филма те оставя леко стъписан. След няколко часа повтарящи се до припадък безсмислени монолози и едни и същи сцени със секс и друсане не става изобщо ясно как Джордан е живял в затвора, как е решил да стане motivational speaker, какво е станало с компанията и останалите и т.н. Сюжетът е крайно елементарен, а героите са неправдоподобни до комичност. Клишетата се редят едно след друго, а филмът прилича на пародия на всички филми за Уолстрийт + всички филми на Скорсезе досега.
Comment
-
Някакви мнения за този филм?
Не знам разсеян ли бях, но първата половина от филма ми се стори отегчителна до смърт. В началото имах усещането, че започвам да гледам сериал от средата - никакво представяне на персонажите, само приказват, приказват и минават 30 минути, докато разбереш кой кой е е и за какво се бори. Освен няколко запомнящи се смъртни сцени, не намерих нищо забележително в този филм. Претенциозността, този безкраен over-the-top псевдо-интелектуален булшит ми напомни на оплескването на братя Уашаковски с "Матрицата" 2 & 3. Ще прощавате, ама наркобос се е ядосва на някого, защото му е провалил сделка за $20 млн., и какво прави? Обажда се на този някой и му обяснява, че е решил да го ликвидира, той не може да направи нищо по въпроса, трябва да възприеме своята смъртност и т.н. и т.н. и т.н., държи го 30 минути на телефона, обаче го обяснява философски. Наркобос/поет/философ. Да бе.
Иначе страхотен актьорски каст, но тотално пропилян."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
За пореден път гледаме с теб по едно и също време едни и същи филми .
То мненията си ги обобщил - шаблонни образи , без същина - к*****а е такава по дефиниция , ама какво и защо я е направила такава , па как се е издигнала до това ниво ? Онази блага женица - Пенелопе ,- ем порочна , ем вярна ... хаосът в другите персонажи не ми се обсъжда , изтощително е , но не мога да не се спра на главния герой - съветникът ! Очевидно Ридли се опитва да втълпи , че вталени костюмчета и вратовръзки на фона на разпасаната шайка наркодистрибутори са достатъчни някой да бъде възприеман като обигран адвокат . Но в какво се изразяваха съветническите му умения , къде и кого съветваше - м*****а в женски затвор ? С какви пари участваше в сделката , кой на кого какво беше обещал , кой какво не изпълни ... Може ли ерудиран адвокат да плещи по телефона - чужд, за да не бъде установено местопребибаването му ,-къде да се срещне с изгората си ...
Има великолепни филми , експлоатиращи подобна тема - един "Тренировъчен ден" да вземем или "Дрога", или онзи с внедрения Дон Чийдъл и приятелят му - Уесли Снайпс ,- все дълбоки , многопластови и професионално издържани ... Докато това горното си беше предвзета шарения ...Last edited by Dinain; 13-02-2014, 01:28.
Comment
-
A counsel or a counselor gives advice, particularly in legal matters. It is a title often times used interchangeably with the title of lawyer.
Иначе като се замисля - цивилизовани хора, имат цели 5 думи за "адвокат" (ако не са и повече):
A lawyer, according to Black's Law Dictionary, is "a person learned in the law; as an attorney, counsel or solicitor; a person who is practicing law.""No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Кардашиян, Уил Смит и синът му взеха Златни малинки
Комедията "Пълен т*шак" и високобюджетната научна-фантастика "Земята: Ново начало", в който Уил Смит пробута сина си Джейдън за главната роля, грабнаха по 3 награди "Златна малинка", които се присъждат ежегодно за най-лоши американски продукции.
"Земята: Ново начало" спечели отличия в категориите за най-лош актьор за главна роля (за Джейдън), за най-лош актьор в поддържаща роля (за Уил Смит) и за най-лош екранен дует (за Уил и Джейдън Смит).
"Пълен т*шак" с участието на Холи Бери, Кейт Уинслет и Хю Джакман пък спечели отличията в категориите най-лоша лента, най-лош сценарий за общо 19 сценаристи и най-лош режисьор за общо 13 режисьори.
Филмът е компилация от 16 комедийни скеча, всеки един с отделни режисьори и сценаристи.
С празни ръце от церемонията, състояла се в Лос Анджелис, си тръгна Адам Сандлър. Той беше номиниран 7 пъти за комедията "Дърти хлапета 2". Досега Сандлър имал 20 номинации за Златни малинки.
Наградата за най-лоша актриса взе мъж, дегизиран на екрана като жена - Тайлър Пери за участието си във филма "Коледата на Мадеа".
Ким Кардашиян пък получи наградата за най-лоша актриса в поддържаща роля за "Изкушението", на режисьора Тайлър Пери.
Наградите Златни малинки бяха създадени през 1980 г. и са антипод на Оскарите.
Присъждат се винаги в деня преди церемонията по връчването на Оскарите.
Лауреатите се избират от 800-те членове на фондацията Награди Златна малинка.
Само победителите в категорията за най-лош екранен дует се избират чрез гласуване на 80 000 души в специализирания сайт за филмови рецензии RottenTomatoes."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Французите вече не правят добро кино. Последните 15 години започнаха да копират сляпо Холивуд - ок, всички го правят. Обаче специално французите сякаш нарочно копират най-лошите практики на Холивуд, раздуват ги още повече и пускат - с някаква логика "клин клина избива" ли, не знам.
Vertige ("Световъртеж") е клиширан планински хорър-слашър с нищо оригинално в него, освен красивите панорамни сцени в първата половина на филма. Те наистина си заслужават. Останалото е пълна бездарност.
Група французи отиват за уикенда до Хърватия на скално катерене, пътеката е затворена, те игнорират табелата и после им се случват разни лоши неща. Слаба актьорска игра, нелогични действия на персонажите, клиширан до болка злодей - това го има в много филми, не само в този. Подразни ме едно изречение в самия край на филма, претендиращо да предава документалност на лентата:
"До момента на Балканите са изчезнали 3270 души"
WTF???
До кой момент? За какъв период? За разлика от 'Балканите', в останалия свят хора не изчезват, така ли?
Какво трябва да означава посланието - Не ходете на 'Балканите', там изчезват хора??!?!?
То е ясно, че се експлоатира страха от страшната Източна Европа като в "Хостел", ама там поне такава простотия не помня да има накрая."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Dinain написаФранцузите вече не правят добро кино.
Comment
-
Обобщавам, разбира се. Но точно при французите ми прави впечатление това бездарно и самоцелно копиране (именно копиране, не заимстване или модифициране) на Холивуд. Имаше дори един Sky Fighters (2005), където половината диалог се състоеше в дебилни американски лафчета в стил Топ Гън, обаче между френски пилоти - призля ми, не можах да го догледам."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
Comment