If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Интересно е ,че Старият завет ни дава информация за това с какво са се изхранвали предимно евреите - с грабежи и кражби на добитък.Поне аз така го виждам.
... но тук май усещам подигравателно отношение към религията.
"А Исус каза: Прости им Отче, защото те не знаят какво вършат." (Лука, ХХ²²²: 34)
Zalmoxis написа
Интересно е ,че Библията ни дава информация за това с какво са се изхранвали предимно евреите - с грабежи и кражби на добитък.
"И израилтяните ядоха манната четиридесет години, докато дойдоха в обитаемата земя, хранеха се с манна, докато пристигнаха до границите на Ханаанската земя." (Изход, ХV²: 35)
кало написа
Само моля някой да не каже кой е убиецът, че язък ми за четенето...
"А Каин каза това на брата си Авела. И когато бяха на полето, Каин стана против брата си Авела и го уби." (Битие, ²²²²: 8)
Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 18-02-2008, 10:31.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs) It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Тук бих казал, че няма как от един цитат да се съди за цялата "книга", но се въздържам. То Старият завет затова е стар.
Всъщност каква е тая тема.....?
Ами това е тема, която беше пусната като апология на библията и цитати, показващи безкрайната мъдрост на тази книга. И понеже продължи в същия дух, нямаше как да не се породи обратна реакция, което директно праща темата в онези чакащи катинар, понеже теми за религията вече си имаме достатъчно.
Ясно.Въпросът ми беше по-скоро присъединяване към общото негодувание. Даркас, явно не си чувал за "Мъдростта на вековете", там цитати има колкото си щеш.
Comment