Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стари книги

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Абе не знам дали съм пълен релативист или не, но в "Млада гвардия" няма нищо чак дотолкова осъдително (както напр. в случая с Павлик Морозов :aaa: ), а и да имаше пак не би омаловажило чисто литературните й достойнства . А "честни съветски хора" и в България е имало 100 % . Доста гадно за тези от тях, които са доживели "перестройката" и "прехода" де...
    A strong toun Rodez hit is,
    The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Само един въпрос такъв у мен изниква, ще простите, но кой герой ви е по-симпатичен (да почно аз в стила на Комсомолская правда - отдел писма на читатели от Задуралието) - Кошевой или Тюленин? Кошевой руулз, но ТюЛенин, това е то суперстара, латиномачото и най-обичания герой...Остава някак си, приятно става на сърцето...ех, борба, ех, младост. Както писа Пастернак в отчаянието си: "Добре че беше войната, та и на нас да ни се случи нещо нормално."

Comment

Хахахах
        A strong toun Rodez hit is,
        The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Не знам за Кошевой и ПфюЛенин, ама Даниц рулез!!!!!
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Попадна ми една книга, в много добро състояние. Сборник някакъв е но няма никаде година на издаване.В нея са поместени:

Известията за БЪЛГАРИТЕ в хрониката на Симеона метафраста и лофотеда
            от.Н.В.Златарски.

Принос за изучаване миналото на българското отечество
            от Л.И.Попов

Турски държавни документи за Осман Пазвантиглу Видински
            събрал и превел Д.Ихчиев

Материали по църковната борба
            от Йордан Поп Георгиев

Материали по нашето бъзраждане
            отД-ръ Ив.А.Георгиев
            Last edited by тамбараци; 15-10-2008, 11:26.

Comment

Някой можели да разчете това.
              Last edited by тамбараци; 04-11-2008, 17:49.

Comment

Продавам

Здравейте!От доста време следя този форум и скоро се регестрирах.Незнам дали точно тук е мястото,но имам няколко книги за продан и помислих,че може да има заинтересовани и тук!

Книгите са:

"Българи от старо време" (Любен Каравелов) (1940 или 46 (не сам сигорен)) - Снимка

"Венец" (1933) Снимка

Ако някой прояви интерес към книгите , моля пишете на скайп : troianski.kon.1

Имам още книги от стари издания за повече информация в скайп.

Comment

Имам ''България под иго" от 1948 или 1949 година.От книгата липсват 20-30 листи,но не е кой знае каква загуба,защото е доста голяма.Интересно е,че в нея този период е описан доста по-подробно,отколкото в подобни съвременни книги.
                  Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
                  Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.

Comment

Разменям "Херодот" 1-ва част ,за 2-ра. или копувам 2-ра част.
                    Sub sole nihil novi est

Comment

Вчера ме изненадаха приятно, след като ми подариха уникална книжка: "Военно-исторически сборник", изд."Военно-издателски фонд". Книгата е от 1939г. и включва няколко военни журнала. Ето някои от по-интересните теми в сборника:
                      "Промъкванията на подводниците през Дарданелите по време на Световната война /1914-1918г."
                      "Опълченците" -1912-13г.
                      "Германският оперативен план за войната"-1914г., автор Пеню Василев
                      "За службата на щабовете", автор Ничо Георгиев
                      "Колоездачните части в конницата", автор Пеню Василев.
                      "Поделение на дивизионната артилерия на групи", автор Т.Даскалов.
                      "Борба на пехотата с въздушните сили на противника", един уникален труд.
                      "Артилерията при Дойран", автор П.Пейков
                      "Боя при Капорето", автор Юлиуш Коволюбски
                      "Артилерийският валяк"
                      "Боят при връх Дуб" /14-25.09.1918г., автор полк. Т.Георгиев.
                      Книгата включва множество карти, схеми и подробни оперативно-тактически анализи на редица сражения по времето на ПСВ и Балканските войни. Правят се паралели с тактически методи на БА от Сръбско-българската война 1885г. Просто ще я чета с изключителен интерес. Ако някой разполага с информация откъде бих могъл да се сдобия с други томове на този уникален сборник, моля да ми прати едно ЛС. Ще съм адски благодарен. Никога не съм предполагал, че нещо такова може да попадне в ръцете ми
                      They march in full battle dress
                      With faces grim and pale
                      Tattered banners and bloody flags
                      Rusty spears and blades...

Comment

В събота успях да си направя скромен подарък с някои стари книги, които открих на едно мое любимо място.
                        Attached Files
                        With faces grim and pale

Comment

viking heart написа Виж мнение
                          В събота успях да си направя скромен подарък с някои стари книги, които открих на едно мое любимо място.
                          Антикварната в безистена на Графа - срещу бирария "Лучано"
                          доста интересни книги и доста високи цени. За 1-вия том на книгата за междусъюзническата война преди година ми искаха 150 лв...

Comment

Всъщност купих ги от друго място, но на значително по-скромни цени . Книгата за междусъюзническата война бе на 30 лв. Цените на другите са подобни. Късмет.
                            With faces grim and pale

Comment

Working...
                            X