Абе не знам дали съм пълен релативист или не, но в "Млада гвардия" няма нищо чак дотолкова осъдително (както напр. в случая с Павлик Морозов :aaa: ), а и да имаше пак не би омаловажило чисто литературните й достойнства . А "честни съветски хора" и в България е имало 100 % . Доста гадно за тези от тях, които са доживели "перестройката" и "прехода" де...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стари книги
Collapse
X
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Само един въпрос такъв у мен изниква, ще простите, но кой герой ви е по-симпатичен (да почно аз в стила на Комсомолская правда - отдел писма на читатели от Задуралието) - Кошевой или Тюленин? Кошевой руулз, но ТюЛенин, това е то суперстара, латиномачото и най-обичания герой...Остава някак си, приятно става на сърцето...ех, борба, ех, младост. Както писа Пастернак в отчаянието си: "Добре че беше войната, та и на нас да ни се случи нещо нормално."
Comment
-
ХахахахA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Попадна ми една книга, в много добро състояние. Сборник някакъв е но няма никаде година на издаване.В нея са поместени:
Известията за БЪЛГАРИТЕ в хрониката на Симеона метафраста и лофотеда
от.Н.В.Златарски.
Принос за изучаване миналото на българското отечество
от Л.И.Попов
Турски държавни документи за Осман Пазвантиглу Видински
събрал и превел Д.Ихчиев
Материали по църковната борба
от Йордан Поп Георгиев
Материали по нашето бъзраждане
отД-ръ Ив.А.ГеоргиевLast edited by тамбараци; 15-10-2008, 11:26.
Comment
-
Продавам
Здравейте!От доста време следя този форум и скоро се регестрирах.Незнам дали точно тук е мястото,но имам няколко книги за продан и помислих,че може да има заинтересовани и тук!
Книгите са:
"Българи от старо време" (Любен Каравелов) (1940 или 46 (не сам сигорен)) - Снимка
"Венец" (1933) Снимка
Ако някой прояви интерес към книгите , моля пишете на скайп : troianski.kon.1
Имам още книги от стари издания за повече информация в скайп.
Comment
-
Имам ''България под иго" от 1948 или 1949 година.От книгата липсват 20-30 листи,но не е кой знае каква загуба,защото е доста голяма.Интересно е,че в нея този период е описан доста по-подробно,отколкото в подобни съвременни книги.Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.
Comment
-
Вчера ме изненадаха приятно, след като ми подариха уникална книжка: "Военно-исторически сборник", изд."Военно-издателски фонд". Книгата е от 1939г. и включва няколко военни журнала. Ето някои от по-интересните теми в сборника:
"Промъкванията на подводниците през Дарданелите по време на Световната война /1914-1918г."
"Опълченците" -1912-13г.
"Германският оперативен план за войната"-1914г., автор Пеню Василев
"За службата на щабовете", автор Ничо Георгиев
"Колоездачните части в конницата", автор Пеню Василев.
"Поделение на дивизионната артилерия на групи", автор Т.Даскалов.
"Борба на пехотата с въздушните сили на противника", един уникален труд.
"Артилерията при Дойран", автор П.Пейков
"Боя при Капорето", автор Юлиуш Коволюбски
"Артилерийският валяк"
"Боят при връх Дуб" /14-25.09.1918г., автор полк. Т.Георгиев.
Книгата включва множество карти, схеми и подробни оперативно-тактически анализи на редица сражения по времето на ПСВ и Балканските войни. Правят се паралели с тактически методи на БА от Сръбско-българската война 1885г. Просто ще я чета с изключителен интерес. Ако някой разполага с информация откъде бих могъл да се сдобия с други томове на този уникален сборник, моля да ми прати едно ЛС. Ще съм адски благодарен. Никога не съм предполагал, че нещо такова може да попадне в ръцете миThey march in full battle dress
With faces grim and pale
Tattered banners and bloody flags
Rusty spears and blades...
Comment
-
viking heart написа Виж мнениеВ събота успях да си направя скромен подарък с някои стари книги, които открих на едно мое любимо място.
доста интересни книги и доста високи цени. За 1-вия том на книгата за междусъюзническата война преди година ми искаха 150 лв...
Comment
Comment