Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стари книги

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Знам, че ще прозвучи несериозно, но някой има ли всички броеве на Дъга. Много бих искал да се заемем заедно да ги сканираме и качим в мрежата. Много ми липсва това списание.
    Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Comment

Отговорът е в Националната библиография

Goleman написа
      Не намерих тема за книги (от всякакъв тип и жанр), затова си позволявам да напиша нова тема, където да се обсъждат стари издания и т. н.(надявам се, че има и други, с подобни въпроси, да не е напразна темата )

Интересуваме дали мога да открия (в някакви списъци на издания)от коя година е дадена българска книга, в която никъде не е написана годината на издаване?
      Не си губи времето да издирваш историята на различни издателства, когато търсиш конкретна книга. Колкото и малко данни за нея да имаш може да се намери в Националната библиография. В Народна библиотека веднага ще ти направят справка в базите данни. И понеже аз работя там твоята книга е следната:

Толстой, Лев Николаевич
      Война и мир : Роман : В 4 Т. / Лев Николаевич Толстой ; Прев. от рус. М. Иванов. - 3. попр. изд. - София : Книгоизд. Живот на Георгий Ст. Шопов, 1921 (София : печ. раб. кооп. Франклин). - 37 см

Т. 1 - 2. - 414 с.
      Т. 3 - 4. - 415 - 836 с.

Кажи ако е така?

Comment

Darkas написа
        Знам, че ще прозвучи несериозно, но някой има ли всички броеве на Дъга. Много бих искал да се заемем заедно да ги сканираме и качим в мрежата. Много ми липсва това списание.
        Аз , ама повечето са ми на село . А и първите няколко броя са ми скъсани (щот тогава като излизаха, бях съвсем малък и 'ич не съм ги пазил ).
        A strong toun Rodez hit is,
        The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Стари книги

Дано ви хареса. Ако да, то вижне сайта на WWW.Buckler.dir.bg
          Там има доста забавни и поучителни неща.

Comment

имам изданието на история на българите от 1928 в перфектно състояние

Comment

Приятелю, май не гледаш /Виждаш/, какво съм публикувал?!

Ето напремер още нещо! А този човек ММС е Мирчо Мирчев бащата на поета Ив.Мирчев.Пакажете нещо такова.Свързано с България!

Comment

ТВОЯ ЛИ Е ПРОДАВАШ ЛИЯ

Comment

Втората от 1881 г. да.
                  Можеш направо на сайта да пишеш.

Comment

Здравейте, днес се сетих за старите комунистически романи като:
                    Млада гвардия, Родени от бурята, Кажи им майко да помнят, Иван Кондарев, На живот и смърт..., въпреки гнусната пропаганда книгите са много добри и разбираш че тези хора искрено са вярвали и са се борили за идеята.
                    Та се замислих дали няма и фашистки такива романи Мусолини е бил на власт около 20 години, Генерал Франко в Испания и той бая, Хитлер... и си мисля няма начин да няма, вие знаете ли нещо по въпроса?

Comment

Млада гвардия, Родени от бурята, Кажи им майко да помнят, Иван Кондарев, На живот и смърт..., въпреки гнусната пропаганда книгите са много добри и разбираш че тези хора искрено са вярвали и са се борили за идеята.
                      рррръъъъъъъъъъъъърррррррррр, ей тая фразеология, "бе гдничко, ма ме кефи", ме докарва до изтъпления. Напомня ми вица: "Харесвам Сталинизма щото бях млад, имах къдрави коси и жените се лепяха за мен, а не харесвам Горбачов, щото съм стар, с шкембе и жена ми ме бие..."

дали няма и фашистки такива романи
                      Прочети издавания на български роман на Мусолини - "Любовницата на кардинала", но за целта - Народната библиотека

Comment

"Млада гвардия" е първата книга, която сам прочетох през живота си. Дори преди приказките на Андерсен. Отначало майка ми, Бог да я прости, ми четеше от нея на глас за лека нощ, после се зарибих и сричка по сричка я изчетох цялата Съответно възприемам Саша Фадеев като голям литературен гений и чат-пат ставам за смях

Comment

Абсурдно е, нали? Извинявам се на всеки преживян миг на радост от теб, но това са пълни дришни. Остава няколко века да минат и да станат свещени. Тогава вече ще можете законно да претендирате пред форумната управа, че обиждам.

Comment

Кухулин написа
                            "Млада гвардия" е първата книга, която сам прочетох през живота си. Дори преди приказките на Андерсен. Отначало майка ми, Бог да я прости, ми четеше от нея на глас за лека нощ, после се зарибих и сричка по сричка я изчетох цялата Съответно възприемам Саша Фадеев като голям литературен гений и чат-пат ставам за смях
                            А ако сега я прочетеш? Но така, с по непредубен и променен от годините поглед - предполагам, че ще ти се види съвсем различна
                            И аз като дете четях разни неща, дето сега ... но това са си именно такива - детски книги.
                            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                            Проект 22.06.1941 г.
                            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
                              А ако сега я прочетеш? Но така, с по непредубен и променен от годините поглед - предполагам, че ще ти се види съвсем различна
                              И аз като дете четях разни неща, дето сега ... но това са си именно такива - детски книги.
                              Аз пък я прочетох вече като голям и взе, че ми хареса (в смисъл- не беше лоша) .
                              A strong toun Rodez hit is,
                              The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

/,,,,,,,,,,,,,,,,]]]]бррррррррррр, що ме дразниш, Айвънхоу на съветската епоха, Кръстоносци на болшевишката кратка радост...(надявам се, че кратка)

Comment

Working...
                                X