If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Доколкото знам Георги Бакалов се ползва с авторитет като византолог
Това какво общо има със стила му на писане? По мои наблюдения - нито авторитета, нито знанията се превръщат автоматично в умение да се пише (говори) увлекателно и интересно (или пък да се обяснява разбираемо). А и темата е за това кой какво чете . Евентуално, за коментар на книгите, а не на личностите .
Сергей Петров - "Абсолютное программирование" - сравнително кратко четиво
Из гл. 2 "Философия пред камината": "Представи си графика. Експонента описва прогреса на оръдията на труда. Хоризонтална права представя характеристиката на ефективността на системата мозък-тяло. В началото на двайсти век тези линии се пресякоха. И край! От този момент за управление на оръдията на труда се изискват такива информациони потоци, които или мозъкът не може да обезпечи, или тялото не е способно да ги транслира между мозъка и оръдието."
Вече съм към края - след второто възкресение се оказа, че има и антиутопичен елемент. Като цяло ми хареса.
Както казваше един колега: "Авторът лъже красиво!"
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Днес в 18.00ч. се състоя презентацията на книгата на Ангел Личков "Изтокът и българите" и продължението "Българите от Имеон към Хумар и Плиска" в зала "Съединение" на историческият музей в Пловдив.Трябваше да присъствува и проф. Б.Димитров,но същият в последният момент получил криза и постъпил в болница.Получи се интересно.Който го интересува можи да си купи книгата.Дава отговор на някои въпроси по отношение кои сме ние,от къде идваме и защо е така.
Че Професор Бакалов е специалист и авторитет в областта на Византологията е ясно. Вече втора година слушам лекциите, които той представя изключително увлекателно и аудиторията почти винаги е пълна. Но лекционният курс просто не мога да го асимилирам на места.
Завършвам "Историята на Първата световна война 1914 - 1918" на Дейвид Стивънсън.
Наистина отлично четиво. Най-смело мога да кажа, че е едно от най-добрите изслевания на български език.
Comment