Какво четеш в момента

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

Стич написа
    Стивън Бруст ,трилогията "Влад Талтош-убиец на свободна практика"
    Страшно фентъзи, едно от най-добрите според мен :tup:
    Аз пък чета "Операция Фулър" на Калин Цачев - още едно добро фентъзи

Comment

• pnp5q
      grudge-holder
      • Feb 2007
      • 3566

Навремето прелистих едно томче на Влад Талтош, след като четох нещо доста по- по- по- (май от поредицата за Стоманения плъх на Хари Харисън). Та искам да кажа, че не ме грабна де - както и повечето Колела на времена и пр. - след Хрониките на Амбър и някои други обещаващи първи части, като Магия за кинжал например.
      Обаче има една книжка, която за 11 препрочитания не ми е омръзнала - Дом скитальцев (Домът на скитащите) на Александър Мирер.
      P.S. Пропуснах да уточня - книжката не е фентъзи, а баш военна фантастика - нищо, че главните герои са юноши.
      Last edited by pnp5q; 29-04-2008, 11:06.
      "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• LEGIONERA
        новак
        • Mar 2008
        • 11

В интерес на всички обичащи добрата книга -книжарница "Пингвините" прави великденска промоция ,купуваш си 3 книги плащаш 2, една дават безплатно(вярно най евтината ти е безплатна),но пак си струва)

Comment

• Коцето
          Дуелист
          • Jun 2007
          • 452

Марк Мазовер - "Балканите" ( Кратка история ); изд. "Прозорец"; 2005г.

Няма да се впускам в описания за предимствата или недостатъците на книгата. Дотук ( остават ми още 50-на страници ) приятно впечатление прави липсата на тромави изводи и заключения.

Comment

• Калоян
            новак
            • Mar 2008
            • 33

kocetu написа
            приятно впечатление прави липсата на тромави изводи и заключения.
            Да ти кажа, малко ме отегчи. Въпреки сравнително добре подредената фактология, все ми се стува, че е доста далеч от "балканската" проблематика.

Препоръчвам Ив. Първев, ако имаш време, хвърли едно око на някоя от монографиите му. Няма да сгрешиш според мен.

Comment

• Guy de Mont Ferrand
              chevalier
              • Nov 2006
              • 4570

"Витязът в тигрова кожа". Интересно е колко е повлиян грузинският средновековен поет (Шота Руставели) от персийско/арабската/близкоизточната епична традиция.
              A strong toun Rodez hit is,
              The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• Shelenberg
                Brigadefuehrer
                • Jul 2003
                • 1890

В момента чета две книги едната е "Историята на ПСВ" от Дейвид Стивънсън, а другата е "Черните батальони на Сталин" от Любомир Дойчинов и двете ми харесват
                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

• bigbeer
                  махмурлия
                  • May 2007
                  • 1335

Запопчнах да чета "История конструкции самолетов СССР,на Шавров" страница по страница като романче.Въпреки различните издания с които разполагам до сега съм я ползвал през годините само като справочник.Оказа се,че дава посочки към доста други издания,някои от които малкоизвестни,но съдържателни.

Comment

• случайно прелитащ
                    Мммне-не, ама хич
                    • Mar 2008
                    • 522

"Диалози" на Платон.

Просто словесна математика. Начало на мисленето ... на диалектическото по-точно.

Comment

• SSmart
                      heavy metal
                      • Mar 2008
                      • 283

Чета си "Спомени на войника" на Хайнц Гудериан, издадена у нас като "Внимание танкове" в две книги от издателство "Атика",София ,2008.

Comment

• viking heart
                        ветеран
                        • Jul 2006
                        • 614

"Тутраканската епопея и войната на Северния фронт 1916-1918г."
                        They march in full battle dress
                        With faces grim and pale
                        Tattered banners and bloody flags
                        Rusty spears and blades...

Comment

• gollum
                          фрогландец на вестконинска служба
                          • Jan 2003
                          • 22550

"Спомени на войника" (мемоарите на Гудериан) и "Внимание, танкове!" (нещо като устав или наставление за използване на танкови подразделения и части) са две различни книги. Предполагам, че в случая става въпрос за издание, което включва и двете.

Comment

• SSmart
                            heavy metal
                            • Mar 2008
                            • 283

:-)))))))

gollum написа
                            "Спомени на войника" (мемоарите на Гудериан) и "Внимание, танкове!" (нещо като устав или наставление за използване на танкови подразделения и части) са две различни книги. Предполагам, че в случая става въпрос за издание, което включва и двете.
                            В предговора е обяснено именно,че става въпрос за "Спомени на войника" , а е използвано заглавието на най-известната разработка(труд,студия, наставление ,но чак пък устав?!?!?!) на "Бързия" Хайнц....
                            МЕжду другото,във връзка с предишната ни обмяна на мнения, е добре,GOLLUM-е ,да видиш доклада на Гудериан от 9.03.1943г.(книга втора стр.44-49) по въпроса за ПТотбрана(т.6) и особено в т.5 буква Д относно използването на танковите дивизии за отбрана.......

Comment

• gollum
                              фрогландец на вестконинска служба
                              • Jan 2003
                              • 22550

Затова и написах "нещо като устав или наставление" . За другото - в съответната тема.
                              Ето я впрочем и въпросната книжка. Чел съм я много отдавна (едно руско издание, където споделяше общо книжно тяло с книгата на Хот). Сега като погледна, да, прав си, няма много общо с устав, по-скоро са разсъждения.
                              Last edited by gollum; 20-06-2008, 15:30.

Comment

• SSmart
                                heavy metal
                                • Mar 2008
                                • 283

:-)))))))

gollum написа
                                Затова и написах "нещо като устав или наставление" . За другото - в съответната тема.
                                Ето я впрочем и въпросната книжка. Чел съм я много отдавна (едно руско издание, където споделяше общо книжно тяло с книгата на Хот). Сега като погледна, да, прав си, няма много общо с устав, по-скоро са разсъждения.
                                И аз съм я чел тогава ,но беше много орязана. Руснаците публикуваха каквото им изнася. Имаше и откъси от "Спомени на войника" в един друг съветски сборник"Съдбоносни решения" издаден около началото на 70-те и у нас.
                                ЗА другото: Коя е съответната тема? Тази за асовете не е!

Comment

Working...