If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Изобщо този опит за монография на Втората световна война на Харт ми се стори малко съмнителна. Четох книгата в оригинал миналата година. После се оказа, че голяма част от фактологическия материал изобщо не е съотнесен към събитията, а е случайно или умишлено подминат.
Според мен е хубаво човек да има едно на ум когато чете Харт.
Личен съвет.
Изобщо този опит за монография на Втората световна война на Харт ми се стори малко съмнителна. Четох книгата в оригинал миналата година. После се оказа, че голяма част от фактологическия материал изобщо не е съотнесен към събитията, а е случайно или умишлено подминат.
Според мен е хубаво човек да има едно на ум когато чете Харт.
Личен съвет.
напълно съгласен, адаш. интересно е, че през цялото време, каквото и да четеш от Харт, излиза, че той всичко е знаел или предполагал, ма никой не го е послушал.
интересно е, че през цялото време, каквото и да четеш от Харт, излиза, че той всичко е знаел или предполагал, ма никой не го е послушал.
Бели кахъри, от които читателят лесно може да се абстрахира. Книгата е за историята на войната все пак, а не за подвизите на автора.
Подариха ми "The second world war" на Кийгън, която е от същия род. За разлика от Харт, тук е отдадено еднакво внимание на всички фронтове, вкл. тихоокеанския. Поради мащаба обаче, за всяка операция на практика пише по няколко страници. И двете книги са отлични за обща култура и начално запознанство, но не и за нещо задълбочено.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Разглежда войната като цялостно явление, а не е концентрирана върху събитията на фронта. Въпреки това не ми хареса особено. как да се изразя - сухарска е.
Иначе препрочитам "Пир за врани" на Джордж Мартин, от поредицата Песен за огън и лед. Уви още не е излязла Танц с дракони :38:
:rock: :1087:
Много е яка поредицата,но много се забавиха последните 2книги вече е препрочитах за предпоследната ,като излезе последната трябва пак :tongue5:
Към Императора: Щом си фен Бюджолд ,сигурно ще ти хареса поредицата на Гордан Диксън за "Дорсай"("Войнико не питай","Генетичния генерал","Тактиката на грешките")тия се сещам в момента :sm186:
Last edited by LEGIONERA; 24-04-2008, 00:14.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
legionera, първа част на "Свят на смъртта" на Хари Харисън също е добра, ИМХО.
Прав си :tup: "Свят на смърта 3" ,ако се не лъжа ме кефи съпоставката на варварите с конните народи в древноста -докато са номади, са непобедими ,като се установят и забогатеят губят войнските си качества.
И на мен книгата на Дейвид Стивънсън не ми хареса особено. Може би защото очаквах по-детайлни неща за отделните сражения по фронтовете. Но все пак като цяло четивото е добро, най-малкото поради това, че рядко се срещат книги в превод на български по този проблем.
They march in full battle dress
With faces grim and pale
Tattered banners and bloody flags
Rusty spears and blades...
:rock: :1087:
Към Императора: Щом си фен Бюджолд ,сигурно ще ти хареса поредицата на Гордан Диксън за "Дорсай"("Войнико не питай","Генетичния генерал","Тактиката на грешките")тия се сещам в момента :sm186:
Тази поредица за мен даже е по-добра .
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
Добър вечер.Някой чете ли книга за Один - върховният бог на германите.Чете ми се книга за него , ако може някой да ми препоръча някаква ще съм му благодарна. Иначе аз в момента чета "1st to die" на James Patterson
Добър вечер.Някой чете ли книга за Один - върховният бог на германите.Чете ми се книга за него , ако може някой да ми препоръча някаква ще съм му благодарна. Иначе аз в момента чета "1st to die" на James Patterson
Instant decisions with a high approval rate are available for same day loans for bad credit with Omacl. You can borrow up to £5000 with cash paid out instantly.
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
Comment