Хванал си ме в относително положителен за Харт момент, виж какво съм писал по-рано по същата тематика:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Сега нищо не чета, но се сдобих с две книги едната е "Руски дневник" на Стайнбек със снимки от Робърт Капа, а другата е тази която скоро си е намерил и Warlord - "Из дневника на Бекерле", изд. "Христо Ботев" тази за Бекерле си я намерих за 5 лв. близо до Славейков на една сергия просто без да искам я видях, но веднага си я взех.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Тази на Стайнбек я нямам и не мисля да си я взимам.
Тя не е толкова съществена, по-скоро бих я чел след като се занимая с "Дневник на една война" ако не се лъжа така се казваха репортажите му за ВСВ. Стайнбек като журналист трябва да се гледа самостоятелно от Стайнбек като писател.
Не съм сигурен дали се пише Робер или Робърт, защото на практика това дори не му е истинското име (Андрей Фридман - в гуугъл има интересни неща по въпроса на английски и испански)
Comment
-
" Романа на императора " от Морис Палеолог. Този автор е аташе във френското посолство в Русия. В нея читателя може да научи много неща за машинациите на Великите сили и за нежеланието и на Александър ²² да води поредната руско-турска война от 1877-1878г., която за нас е освободителна. Освен това в тази книга са отразени и антибълските настроения на руската общественост в навечерието на войната.
Comment
-
Док кажи малко повече за "Дневник на една война" кое е издателството, от коя година, къде може да се намери и т.н.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment