Сега преглеждам новия брой на сп."Командос" утре почвам 'Лолита'
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
-
Аз пък, след като гледах за 10 път филма за Нюрнбергския процес, се разтърсих в нета и попаднах на един добър, според мен, документален сайт за процеса. Препоръчвам ви го, ако сте добре с английския, има интересни неща.
"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
То и аз пътьом си взех " Лолита " , но мисля да я зачета по-късно . Инак
вчера завърших " Монахинята " на Дьони Дидро и най-накрая започнах " Към
себе си " на Марк Аврелий . Между другото разглеждам " Цивилизацията "
на Кларк - подбраните илюстрации са истински шедьоври , текстът е
увлекателен - жалко само , че изданието , което ползвам е от библиотека ,
датира от 80-те . Новото просто не мога да си взема / твърде луксозно ,
ерго скъпо / .
Comment
-
Erich Von Manstein написаНе мислиш ли че един скок от това списание към тази книга на Набоков е малко позьорски? Ама честно....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Araslan написаМне списанието се чете за около час(2 ако имаш нещо за ядене) Лолитката одеве е почнах ама нещо куца за сега
Поза е не да кажеш, че четеш, че четеш това списание, пък после изведнъж да се хвърлиш в романа на Набоков. Не става. Самият факт, че четеш едното след другото е смешен. Набоков не ти е списание "Командос", а е сериозен автор. Все едно след като прочета списание "Наздраве" да си купя Достоевски щото някой ми бил казал, че се разправяло за пияници.
Сега разбира се няма да тръгна да правя анализ на нивото ти, защото току виж си се засегнал - просто четенето на такива списания смъква нивото. Дълга тема. Може да я разискваме отделно.
Не , че любопитствам , но - Manstein , какво имаш впредвид -
старото е струвало 10 или професионалиста може да открие новото за 10
Всъщност , знанието е важно , красотата на изданието просто допълва
насладата от четенето / поне при мен е така /.
Comment
-
Добре повече никога няма да чета книга след като съм чел сп.Командос Много сериозен автор е хохо като прочетох първото изречение на книгата и се почудих дали да е оставя,но в крайна сметка е въпрос на обща култура да си е чел и сега е мъча ама мен не ми допада такъв тип литература.А по думите ти съдя че "Командос" не е сериозно списание и се чудя знаеш ли аджеба за какво става дума?!...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
Comment