Какво четеш в момента

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • bonebiter
    ветеран
    • Nov 2009
    • 317

"Пилот на Щука" - Ханс-Улрих Рудел

Comment

• барон дьо Грим
      кралски оръженосец
      • Nov 2010
      • 19

Някой от тук да е почитател на Анри Троая? В моменти започвам неговата книга "Балерината от Санкт Петербург". Предварително обаче минах неговите биографии на Николай Първи, Николай Втори, Екатерина Велика, Петър Велики, Павел Първи, Александър Втори, Чехов, Иван Грозни. За мен това просто е един изключителен автор. Жалко че не са сетили да го наградят с Нобелова награда.

Comment

• gregorianus
        Нортумбрийски страж
        • Mar 2005
        • 753

Чудесен е, да. Той има и хубави разкази и романи (примерно "Грембоск").
        Троая обаче е неточен или поне повърхностен в историческите си биографии. Все пак са много интересни за четене.
        "Иван Грозни" е особено драматична. Всъщност "Екатерина Велика" май е най-добра от царските биографии.
        Има и такива за руски писатели. Тази за Чехов ми е любима, изглежда, че Троая е бил голям любител на тоя автор.
        Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

• aiwara
          Hard Rocker
          • Aug 2006
          • 377

В момента чета:

:lol: :lol: :lol:

Скоро предстои да подхвана и:

Comment

• Guy de Mont Ferrand
            chevalier
            • Nov 2006
            • 4570

gregorianus написа
            Тази за Чехов ми е любима, изглежда, че Троая е бил голям любител на тоя автор.
            Чехов е много талантлив, наскоро прочетох повечето от разказите му. Биографията му също е интересна. Но пък винаги ми е действал някак си натъжаващо и то повече от всички останали автори, на които някога съм попадал.
            A strong toun Rodez hit is,
            The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• Kaiser
              ветеран
              • Jun 2004
              • 486

Миротворците някак през времето взе да ме дразни.

Агеев, Роман с кокаин - искам време да я прочета.

Дочаках да пуснат допечатка на Camera Lucida и си взех On Photography от Сюзан Зонтаг, която книга (удивително) има българско издание (от 1999 г.). Това ме потресе. Трябваха ми години да дочакам Барт, нямам нерви за Зонтаг, ще сричам.

Излезе Метафора и памет на Синтия Озик (откъс ТУК). Чакам да си я взема с нетърпение.

Comment

• KapitanNemo
                новак
                • Dec 2010
                • 49

Оръжия на възмездието

Comment

• Док Холидей
                  tlon uqbar
                  • Feb 2004
                  • 3916

зонтаг я има на български, но не съм си я намерил. имам я на пдф

хареса ли ти месията от стокхолм на озик? ако да, канелените магазини на бруно шулц ) едва си я намерих. и то на български

роман с кокаин е супер. в капитал лайт имаше рецензия за нея навремето. около историята на написването й има много забавни неща, които за съжаление, не са истина.

днес свърших с непосилната лекота на битието. следи от това четене могат да се намерят на едно друго място.

сега ми се чете дж францен или лорънс норфък. утре се връщам в страсбург и там ме чакат много неща.

обърни внимание на димитър аврамов и на предстоящите томове на бланшо.

Comment

• CHK
                    ветеран
                    • Feb 2004
                    • 269

барон дьо Грим написа
                    Някой от тук да е почитател на Анри Троая? В моменти започвам неговата книга "Балерината от Санкт Петербург". Предварително обаче минах неговите биографии на Николай Първи, Николай Втори, Екатерина Велика, Петър Велики, Павел Първи, Александър Втори, Чехов, Иван Грозни. За мен това просто е един изключителен автор. Жалко че не са сетили да го наградят с Нобелова награда.
                    Не ме кефи този автор. Малко на конвейр пише книгите и нито една не е задълбочено изследване, а по-скоро книгите му са кратки биографии за масовия читател.

Comment

• CHK
                      ветеран
                      • Feb 2004
                      • 269

В момента чета "Черният лебед" на Насим Талеб и "Стратегия" на Базил Лидъл Харт. След това ме чака "Обединени в омразата" - изследване за връзката на световната левица с тиранията и терора.

Comment

• terzi
                        редовен
                        • Oct 2009
                        • 234

Смърт и изгнание: етническо прочистване на османските мюсюлмани 1821-1922
                        "Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
                        - МУСТАФА ШАРКОВ -

---------------------------------------------------------------------

www.ottomanbul.blogspot.com - Османски паметници на територията на България

Comment

• Zalmoxis
                          ветеран
                          • Nov 2007
                          • 969

"Възможно най-пълният пътеводител на галактическия стопаджия"

Comment

• viking heart
                            ветеран
                            • Jul 2006
                            • 614

Терзи, какво е мнението ти за книгата на Маккарти. Прочетох я преди няколко месеца и меко казано не останах очарован от "обективността" на автора. На места има толкова фактологични грешки, че дори не заслужава критика.
                            They march in full battle dress
                            With faces grim and pale
                            Tattered banners and bloody flags
                            Rusty spears and blades...

Comment

• terzi
                              редовен
                              • Oct 2009
                              • 234

viking heart написа
                              Терзи, какво е мнението ти за книгата на Маккарти. Прочетох я преди няколко месеца и меко казано не останах очарован от "обективността" на автора. На места има толкова фактологични грешки, че дори не заслужава критика.
                              да, прав си и аз забелязах много грешки и неумеснти коментари от негова страна(особено теорията му за арменският геноцид)(според мен), но не можем да отречем фактите които отбелязва с реални документи. с една дума неговия коментар е пристрастен, но там където са посочени източниците (според мен) няма как да се оспорят

едит: аз не обръщам внимание на неговия коментар, а искам да разбера за реалните жертви в империята.

н
                              "Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
                              - МУСТАФА ШАРКОВ -

Comment

• terzi
                                редовен
                                • Oct 2009
                                • 234

Мустафа Шарков и дружба "Родина" в чепинско
                                - МУСТАФА ШАРКОВ -

Comment

Working...