а на бюрото ми чака "Их послал на смерть Жуков?"- за унищожението на 33 армия под Вязма
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Здравейте!Док Холидей, прочетох цялата тема и виждам,че познаваш доста литературни произведения,и ако може да ми дадеш някакво мнения за петологията на Токораз Исто(ако някой друг може да ми помогне да заповяда),защото се чудя дали да си я купувам,но в нета няма много отзвуци от нея и още не съм сигурен дали да си я набавя,за да не се окаже пълен бълвоч.Мерси предварително!
Comment
-
тук можеш да четеш на руски "Hannibal" - Harold Lamb
а тук, можеш да четеш пак на руски книгата на И.Корабльов "Анибал" - книгата е издавана на български 1984 г. Предполагам, че може да се намери по библиотеките.
ето нещо и на английски:
The Ghosts of Cannae: Hannibal and the Darkest Hour of the Roman Republic
By Robert L. O'ConnellКакво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?
Comment
-
В такъв случай те устройва антикварната книгата на Корабльов, на български, която не била рядкост, днес питах на Славейков, защото сам се заинтересувах. Или смело се хвърляш и поръчваш нещо новичко на английски. Ако не търсиш строго историческо, пробвай с тази: http://www.bookdepository.co.uk/Prid.../9780385722490
много я хвалят, но е историческа литература, фикция, а не научен труд. цената също е добра, а доставката е безплатна.Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?
Comment
-
имах една безсънна нощ със "Сбогуване със Шанхай" на Анжел Вагенщайн,но книгата е страхотна и си заслужава всяка минута със нея,а книгите на Торкоаз Исто са доста прпритенциозни,но аз не си падам по книги в който нещата се идиализират прекалено ,включително и засягащи българската история.Между другото и двамата автори са пловдивчани-просто за информация
Comment
-
The Cambridge History of Greek and Roman Warfare
Два части са, едната се занимава с гърците и възходът на Рим, другата с късно-републиканския и имперския период на Рим. Има качен втория том на http://rutracker.org/forum/index.phpКакво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?
Comment
-
Щеменко, Генералният щаб през войната, 1982 (Москва, 1968). Интересна, добре написана книга. Мога да се обзаложа на голяма сума, че не е писана от арм. ген. Щеменко
Има и свежи моменти: "Практическа формула за разчета на силите и средствата за оборудване на позиция със заграждения от бодлива тел: един батальон, един час, един километър, един тон, един ред. А шегобийците я бяха преиначили: един сапьор, един топор, един ден, един пън"
Comment
-
"Българският Великден" на Тончо Жечев. Срам несрам, но книгата я имам отпреди близо 30 години. Беше останала у нашите, след като се бях изнесъл от там. Дълго я търсех, наскоро я взех и сега съм завладян от магията на онова време. Преди това сдъвках томовете на Златарски. На ред е Симеон Радев и строителите.
Comment
-
Книгата на Г. Ледиг - Die Stalinorgel, от Милитера.ру - преведено заглавие "Сожженные дотла".
Сайт «Военная литература», работающий с 2001 г., собрал в себе множество текстов, имеющих отношение к военной истории и истории войн, и постоянно пополняется новыми материалами. Среди них -- первоисточники, архивные материалы, документы, мемуары, исследования, проза и поэзия, биографические работы, пропагандистские материалы, статьи, альтернативная военная история, книги по истории техники и оружия, уставы и наставления, устная история, детская военная литература, карты и схемы, военная периодика и многое другое.
Просто се потресох."Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."
Comment
Comment